Stefan Hajdin (©Starsport)
Stefan Hajdin (©Starsport)

Hajdin: Možemo do Evrope, ne znam da li jer smo dobri ili je konkurencija slaba

Vreme čitanja: 6min | uto. 28.12.21. | 10:55

Jedan od najboljih igrača Zmajeva istakao je u razgovoru za naš portal da je njegov tim zreo za plasman na Stari kontinent

Nije loše, ali može i mora bolje - ocena je jesenje polusezone fudbalera Voždovca, koji su posle 21 kola šesti na tabeli Superlige Srbije, na mestu koje vodi u plej-of. Takav sud dao je kapiten i jedan od najboljih igrača Zmajeva Stefan Hajdin u razgovoru za Mozzart Sport.

Nekadašnji bek Crvene zvezde sa 27 godina jedan je od iskusnijih u timu iz Zaplanjske, a niz sezona na superligaškoj sceni uticao je da u Voždovcu stekne epitet nezamenljivog te 20 prvenstvenih mečeva ove sezone, odnosno 65 u dresu aktuelnog kluba, razlog je zbog kojeg reči beka Zmajeva imaju težinu.

Izabrane vesti

“Lično sam zadovoljan svojim izdanjem tokom prošle polusezone. Naravno da možemo i bolje, kako ja, tako i ekipa. Da počnem od kraja, od Metalca. Posle 1:1 na poluvremenu, gde nismo igrali nešto posebno, seli smo, dogovorili se šta moramo da uradimo u nastavku i tamo smo dali četiri pogotka. Očekivala se pobeda, jer smo hteli da završimo godinu u plej-ofu. Pre te utakmice smo bili ispod crte, deveti ili 10. Pokazali smo naš stil igre, kroz posed lopte smo stvarali šanse. Jaki smo na prekidima, i ofanzivno i defanzivno. Dali smo nekih osam ili devet golova, bio sam i ja strelac za 4:1, a samo nam je Zvezda dala gol iz prekida u poslednja dva-tri meseca", kazao je Hajdin za Mozzart Sport.

Voždovac je u poslednja tri kola osvojio sedam od mogućih devet bodova. U Beogradu su "pali" Vojvodina (3:1) i Metalac (5:2), a između te dve utakmice je u Novom Pazaru tim koji trenira Aleksandar Linta odigrao 0:0. Zato na čuvenom krovu TC Voždovac vlada dobro raspoloženje i Hajdin sa nestrpljenjem očekuje duel sa Kolubarom u Lazarevcu, na otvaranju prolećne polusezone. Tamo će Zmajevi da nastave trku za četvrtom pozicijom, koju trenutno drži Vojvodina sa bodom više, jer ona potencijalno donosi plasman u kvalifikacije za Ligu konferencije, ako Kup Srbije osvoji neki od tri najbolja tima.

"Šteta što se sada završila polusezona, jer smo se baš podigli na poslednjih nekoliko utakmica. Sad nam još ide neki uslovno rečeno lakši raspored, siguran sam da bismo tu osvojili još dosta bodova. No dobro, to nas svakako čeka. Prvo ćemo u Beogradu i Antaliji da imamo mesec dana priprema, pa se nadam da ćemo posle toga da nastavimo sa dobrim igrama. Moj cilj je da se plasiramo u Evropu, a mislim da je to i želja svih u klubu. Zašto bismo se zadovoljili samo plej-ofom, u sportu uvek morate da imate više ciljeve, da podignete lestvicu. Mislim da je nama Evropa realan cilj, a time bismo napravili i istorijski uspeh".

Voždovac je imao neke blistave partije jesenas, poput one kada je deklasirao Spartak u Subotici sa 4:0. Međutim, bilo je i mečeva koji su Hajdinu ostavili gorak ukus u ustima.

"U Superligi nema lake utakmice, to smo videli još na početku sezone. Radnički Kragujevac nas je pobedio na našem krovu, a posle je osvojio još samo 13 poena. To nam je bila lekcija. Šteta što nismo osvojili više bodova, jer smo realno mogli. Čak i protiv Partizana, izgubili smo 3:0, a u prvih 40 minuta smo bili egal, možda na momente i bolji. Posle tog primljenog gola smo pali, oni su nas u nastavku uhvatili na brzinu, dali nam još dva gola i meč je bio gotov. Posle smo gledali statistiku, videli smo da smo po nekim parametrima stvarno bili bolji od Partizana".

Foto: StarsportFoto: Starsport

Poraz od crno-belih bio je najubedljiviji tokom jeseni. Bolja od Voždovca je bila i Crvena zvezda, Hajdinov bivši klub, koja je slavila na stadionu "Rajko Mitić" golom Mirka Ivanića sa 1:0. Lintini momci ipak ni ne razmišljaju o tome kako da na tabeli ugroze večite. Realno, borba za treću i četvrtu poziciju je maksimum ovog tima, a pre toga prvo mora da se obezbedi mesto u plej-ofu.

"Čukarički je otišao iznad, odvojio se na trećoj poziciji, ali po meni iskreno nije pokazao ništa posebno, nikakve veće kvalitete od nas. Odigrali smo na krovu 1:1, a bili smo bolji, bili smo bliži pobedi. Po meni su tu još TSC i Napredak, oni su nam najveći konkurenti za to četvrto mesto. I sa jednim i sa drugim timom smo na našem terenu odigrali nerešeno, a bili smo bolji takođe na oba meča. Imali smo veći posed lopte, više šansi. TSC nam je dao gol za 1:1 u finišu, a Napredak nismo uspeli da probijemo iako smo imali 12 šuteva. Igram Superligu Srbije pet godina i mislim da Voždovac nikada nije bio bliži Evropi nego ove sezone. Ne znam da li je to zato što smo mi bolji nego do sada ili je konkurencija slabija nego što ih poznajem, možda i oba, ali zreli smo za to da se oprobamo na međunarodnoj sceni", uverava Hajdin.

Statistički gledano, najbolji igrač Voždovca jesenas je bio Nikola Vujnović. Ovaj 24-godišnji napadač, koji je svojevremeno bio na "školovanju" u Viljarealu, postigao je 10 golova ove polusezone. Trenutno je četvrti na listi strelaca Superlige, a Hajdin je uveren da bi se njegov saigrač na proleće borio za Zlatnu kopačku Srbije da se Partizanov Rikardo Gomeš (18 pogodaka) nije toliko raspucao.

"Uvek iz ekipe, kada ona igra dobro, iskoči jedan pojedinac ili dva. Ove godine je to kod nas Nikola Vujnović, a mi ostali smo vojnici u njegovoj službi. Imao je prethodnih sezona neke ozbiljne pehove, dugo nije igrao zbog povreda zadnje lože. Sada se ustalio i odmah je pokazao da je kvalitetan napadač. On je naš tihi vođa, na terenu se ne čuje mnogo, ali delima pokazuje koliko vredi. Nadam se da će ostati na proleće, po meni ne bi smeo da ide dok se ne završi sezona. Da smo obezbedili plej-of, pa i da razmišljaju u klubu o njegovom odlasku. Jedino bih razumeo da Voždovac dobije ponudu koja ne može da se odbije. Ipak, smatram da nam je potreban da bismo obezbedili Evropu".

Voždovac je jedini tim u Superligi koji igra na veštačkom terenu. To je posebna prednost u zimskim danima, kada je teško sanirati i srediti podlogu na većini superligaških terena između dve utakmice.

"Stadion Voždovca je naše suvo blago. Mislim da se i drugi raduju kada dolaze na krov, jer mogu da igraju na ravnoj podlozi, gde se lopta normalno ponaša. Nisam igrao zbog kartona, ali onaj prizor u Novom Pazaru je bio jeziv. Ima više takvih terena, neće oni uspeti da se oporave ni do februara, marta. Biće jako teško igrati tamo. Po meni ni Partizanov stadion ni Marakana nisu ništa posebno. Dobro, Zvezda i Partizan su odigrali više utakmica zbig Evrope, ali ni tamo nisu uslovi za igru idealni. Zato je utakmica u Bačkoj Palanki između TSC-a i Zvezde bila vrhunska. Nov teren, sjajna podloga. Iskreno se radujem gostovanju tamo".

Posle toliko godina u srpskom fudbalu prirodno je da Hajdin razmišlja i o odlasku u inostranstvo i potrazi za nekim većim izazovima. U dresu Crvene zvezde nije dobio šansu da pokaže koliko može, za dve i po godine je odigrao samo 10 takmičarskih mečeva u crveno-belom dresu i zabeležio je četiri asistencije. Hajdin prirodno oseća potrebu da dokaže navijačima da je Zvezdina struka pogrešila što ga je prošle sezone olako pustila da bez obeštećenja prođe u Voždovac. Ipak, ne žuri se jednom od najboljih bekova u ligi da već ove zime traži transfer. Radije bi prvo da završi misiju sa Voždovcem i pomogne mu da se plasira u Evropu, pa bi tek na leto promenio sredinu.

"Ima poziva, osećam se kao da me je u nekom trenutku zvao gotovo svaki klub u ligi. Iskreno, rekao sam već, pored Voždovca bih igrao samo još za TSC i Čukarički. To su jedini svetli primeri srpskog fudbala i velika je šteta što ne postoji više privatnih klubova u zemlji. Imam ugovor sa Voždovcem još godinu dana, a najradije ne bih odlazio pre leta. Naravno, ako me neko pozove, sešću sa ljudima u klubu pa ćemo da se dogovorimo, ali voleo bih da prvo napadnem Evropu sa Zmajevima, pa onda da odem", zaključio je Hajdin.


tagovi

fk voždovacStefan Hajdinzimski rezzime superligaša

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara