Darko Velkovski (©Reuters)
Darko Velkovski (©Reuters)

Hajduk čeka rivala u finalu Kupa: Rijeka ili Osijek?

Vreme čitanja: 2min | sre. 09.03.22. | 13:38

Na Rujevici se igra okršaj vredan borbe za trofej

Ako u prvenstvu Hrvatske svi zaziru od Dinama, i obično se uzalud ponadaju da će da završe ispred njega, u Kupu je priča drugačija. Modri su ranije eliminisani, Hajduk je stigao do finala i u prilici je da osvoji prvi pehar posle devet godina čekanja, a tamo će pokušati da se nađu Rijeka i Osijek koji se danas sukobljavaju u preostalom polufinalnom duelu (18.00).

U poslednjih osam sezona zagrebački Dinamo je ravnopravno delio trijumfe u Kupu sa Rijekom. Branilac trofeja sa Maksimira već je van igre ove sezone, pošto se namerio na rivala s Rujevice u četvrtfinalu i kapitulirao sa 3:1.

Izabrane vesti

Mentalitet pobednika nešto je što krasi oba trenera na klupama dveju timova koji će danas pokušati da se dokopaju bitke za pehar. Nenad Bjelicu javnost ionako percepira kao jednog od najboljih hrvatskih stručnjaka, što on svakako i jeste, dok je Goran Tomić dobio još više na ceni i reputaciji otkako je Kajzericu zamijenio Rujevicom.

18.00: (2,60) Rijeka (3,20) Osijek (2,60)

Stilovi igre su drugačiji, ali mentalitet je isti.

"Videćemo za šta će se opredeliti moj kolega Tomić, u prolećnom delu sezone su dosta menjali sastav i ne znamo kako će igrati. Važno je reći da je Rijeka u dobroj formi, suvereno je u zadnjoj utakmici pobedila Slaven Belupo, pre toga ostvarila veliku pobedu i stvarno čestitam na tim rezultatima kolegi Tomiću koji je jedan od najboljih, ako ne i najbolji trener u HNL-u. Verujemo u sebe, da imamo kvalitet da prođemo dalje, da smo bolji od Rijeke, a statistike koje su bile juče više ne vrede. Fokusiraćemo se na 90 minuta i napraviti sve da izađemo kao pobednici", rekao je Bjelica.

S druge strane, Tomić nije bežao od toga da Rijeka želi u Split na kraju sezone.

"Jako važna utakmica za nas, a konačni cilj je osvojiti Kup. Osijek je veoma kvalitetna ekipa i s njim smo imali dosta problema tokom ove sezone. Zahtevan su suparnik, a činjenica da su oni jedini koje nismo pobedili ove sezone i pritom im nismo dali nijedan pogodak, mnogo govori o svemu", istakao je Tomić.

Zanimljivo, današnji sudar između Rijeke i Osijeka njihov je 11. u hrvatskom Kupu. Plavo-bijeli su dosad slavili šest puta, a bijelo-plavi četiri. Što se tiče današnjeg sudara Riječani su lišeni usluga Obregona, dok su gosti bez Brleka, Malenice, Bartoleca i Ercega.

KUP HRVATSKE - POLUFINALE

Sreda

18.00: (2,60) Rijeka (3,20) Osijek (2,60)

*** kvote su podložne promenama


tagovi

ex-Yu fudbalEX-YU ligeKup HrvatskeRijekaOsijek

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara