Ilustracija (©Shutterstock)
Ilustracija (©Shutterstock)

Hajduk u šetnji Pulom stiže Dinamo i Rijeku

Vreme čitanja: 2min | ned. 12.09.21. | 14:10

Splićani danas gosti na Aldo Drosini u sklopu 8. kola prvenstva Hrvatske

Dinamo Zagreb i Rijeka vode kolo u Hrvatskoj, a Hajduk ima priliku da im se večeras pridruži. U pretposlednjoj utakmici 8. kola 1. HNL splitski sastav gostuje Istri na stadionu Aldo Drosina. Bili u poslednje vreme dobro prolaze na ovom travnjaku, gde su slavili na osam od 11 utakmica, remizirali u dva navratai zabeležili samo jedan poraz.

Tako je u međuvremenu izbrisana stigma neugodnog gostovanja Splićana koji u Pulu dolaze posle reprezentativne pauze. Tokom nje švedski stručnjak Jens Gustafson pripremao je nekoliko alternativa u igri, bez mađarskog desnog beka Đerđa Lovrenčiča.

Izabrane vesti

17.00: (4,90) Istra 1961 (3,60) Hajduk (1,75)

Ujedno, Marko Fosati još nije spreman za 90 minuta, ali je zato Lovre Kalinić rešio sve probleme sa povredom.

"Lovre se mnogo žrtvovao za Hajduk, sada je spreman, srećni smo što je s nama i braniće u Puli. Znamo šta nas tamo čeka, dobijam mnogo informacija o svakom protivniku. Očekujem da će Istra biti ofanzivnija od nekih ekipa s kojima smo igrali. To će nam sigurno biti izazov, znate da su imali dobar rezultat protiv Osijeka. Nije važno da li igramo kod kuće ili u gostima, jer smo uvek fokusirani samo na sebe", rekao je trener Bilih pre utakmice.

Hajduk je ovog leta okupio respektabilan tim, a od igrača koji su od prvog minuta stigli na raspolaganje, Šveđanin neće imati upravo pomenutog Fosatija i mađarskog defanzivca. S druge strane, najavio je da je Nikola Katić, štoper Rendžersa na pozajmici na Poljudu, sto odsto spreman.

Uoči prvenstva Istri nisu davane lepe prognoze, a onda su Puljani sve iznenadili. Iako imaju samo dve pobede u šest utakmica, igraju dobro i organizovano, i pokazali su koliko mogu da budu neugodni protiv Osijeka, koji je ranije ove sezone slavio protiv Hajduka.

U prvom kolu slavili su protiv Hrvatskog dragovoljca sa 3:1, a drugo slavlje protiv Osijeka, završeno je rezultatom 2:0.

Bivši trener Tventea Gonzalo Garsija, svestan je odakle dolaze opasnost iz tabora Hajduka.

"Igramo protiv jedne od najboljih ekipa lige. Očekujemo lepu atmosferu na stadionu. Što se nas tiče, mi smo konkurentni. Ako želimo pozitivan rezultat, odnosno kvalitetan odgovor Hajduku, jasno je da moramo da budemo kompaktni, koncentrisani, sa pravovremenim pritiskom i agresijom. Ako u ovim faktorima nismo na visini zadatka, biće nam teško da pariramo jakom protivniku", rekao je Garsija.

U posljednjih pet utakmica između ova dva tima Hajduk je slavio četiri puta (1:0, 1:0, 2:0, 1:0), dok je Istra u oktobru prošle godine pobedila sa 1:0.

HRVATSKA 1 – 8. KOLO

Petak

Gorica - Dragovoljac 1:1 (0:0)

Subota

Dinamo - Šibenik 2:0 (0:0)

Rijeka - Slaven Belupo 2:1 (0:0)

Nedelja

17.00: (4,90) Istra 1961 (3,60) Hajduk (1,75)

19.05: (4,00) Lokomotiva (3,20) Osijek (2,05)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Hrvatska 1Istra 1961Hajduk Split

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara