Foto: twitter.com/elchecf
Foto: twitter.com/elchecf

Havijer Pastore stigao u Primeru: Iskusni Argentinac pojačao Elče

Vreme čitanja: 2min | sub. 04.09.21. | 19:09

Bivši igrač Rome potpisao za ekipu Frana Eskribe

Ambiciozan projekat gradi se u Elčeu. Iako je prelazni rok u Španiji završen, ekipa sa Manuel Martinez Valero stadiona pronašla je način da angažuje još jedno pojačanje - najveće do sada. Havijer Pastore je potpisao jednogodišnji ugovor sa klubom iz Primere i postao sedmi Argentinac koji će biti na raspolaganju treneru Franku Eskribi ove sezone.

Pastore se sporazumno rastao sa Romom posle trogodišnje saradnje. Nije bilo mesta za 32-godišnjeg Argentinca u ekipi Žozea Murinja, pa je priliku ugledao Elče. Jedan od najuticajnijih argentinskih menadžera Kristijan Bragnarik, koji je nedavno otkupio ovaj klub iz Primere, uspeo je da ubedi još jednog zemljaka da mu se pridruži.

Izabrane vesti

Bivši igrač Palerma i Pari Sen Žermena će tako po prvi put zaigrati u Španiji. On je čak 12. pojačanje Elčea ovog leta. Klub je izdvojio 7.200.000 evra za potpise Ivana Markonea iz Boke Juniors, Lukasa Bojea iz Torina i Joana Mohike iz Đirone (neostvarena želja Crvene zvezde). Kao slobodni igrači stigli su bivši napadač Arsenala Lukas Perez (Alaves) Pedro Bigas (Eibar), Đerar Gumbao (Đirona), Enco Roko (Karagumruk), nekadašnji vezista madridskog Reala Omar Maskarel (Šalke) i bivši golman Atletiko Madrida Aleks Verner (bez kluba). Na pozajmicu je doveden golman Kiko Kasilja iz Lidsa, a veliko pojačanje za ekipu koja je minule sezone jedva izborila opstanak u Primeri (prva iznad crte) predstavlja i Dario Benedeto. Argentinski napadač stigao je na pozajmicu iz Olimpik Marselja, a inače je i manjinski vlasnik kluba.

Pastore je karijeru počeo Taljeresu, igrao je ptoom i za Urakan, da bi na Stari kontinent zakoračio 2009. godine, kada ga je doveo Palermo. Zablistao je u Seriji A i izvukao iz džepa 40.000.000 evra Pari Sen Žermenu pre 10 godina, sa kojim je osvojio pet titula u Ligi 1, dva Kupa Francuske i pet trofeja u Liga kupu, kao i četiri u Superkupu Francuske. Za Romu je tokom tri provedene sezone u klubu odigrao svega 37 utakmica i postigao četiri pogotka. Boravak argentinskog veziste u Rimu obeležile su povrede.

Elče je dobro počeo sezonu u Primeri, s ozbirom na kvalitet protivnika sa kojima se susreto. Remizirao je sa Atletik Bilbaom i Seviljom, dok je pretrpeo minimalan poraz od madridskog Atletika.



tagovi

letnji prelazni rok 2021Havijer PastoreElče

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara