Ohi Omoižuanfo (Foto: Reuters)
Ohi Omoižuanfo (Foto: Reuters)

Het-trik Zvezdine gol-mašine iz Norveške, Ohi napada rekord Eliteserije

Vreme čitanja: 2min | ned. 08.08.21. | 20:00

Snažni napadač kojeg je Crvena zvezda kaparisala obeležio spektakularnu utakmicu 14. kola norveškog šampionata

Dočekao je Molde u 14. kolu Eliteserije ekipu Haugesunda. Umeli su dueli ovih ekipa da donesu veliki broj golova, ali nikada devet. Slavio je lider norveškog šampionata sa 5:4, a tri pogotka postigao je najbolji strelac lige Ohi Omoižuanfo. Za het-trik mu je bilo potrebno 49 minuta. Napadač koji od naredne godine karijeru nastavlja u Crvenoj zvezdi.

Kako stoje stvari, crveno-beli su napravili sjajan posao. Dogovorili su dolazak 27-godišnjeg napadača, koji igra u neverovatnoj formi. Možemo da polemišemo o kvalitetu norveškog klupskog fudbala, ali ne i o kvalitetu napadača koji je za 15 kola postigao 18 pogodaka. Do kraja sezone ostalo je još toliko.

Izabrane vesti

Teroriše Ohi mreže u Eliteseriji, a kako stoje stvari na putu je da postavi i rekord prvenstva. Postavio ga je još 1968. godine Od Ivers Iversen, kada se u listu strelaca upisao u 30 navrata. Ukoliko Omoižuanfo nastavi u ovom ritmu, pitanje je vremena kada će prebaciti pomenutu cifru, koju niko nije uspeo da premaši već 53 godine.

Upisao je napadač kojeg ćemo od januara gledati i na terenima širom Srbije svoj drugi het-trik ove takmičarske godine. Najpre je u trećem kolu tri puta tresao mrežu protiv Brana. Po dva puta je matirao golmane Tromzoa, Stabeka, Bodea, Stromsgodseta i Oda. Probio je led i na evrosceni, pogotkom u susretu sa švajcarskim Servetom u okviru kvalifikacija za Ligu šampiona.

Danas je načeo Haugesund već u 11. minutu, ali gosti su ekspresno odgovorili. Samo 120 sekundi kasnije Sandberg je poravnao rezultat. I naljutio Ohija. Isto toliko trebalo je napadaču Moldea da vrati prednost svojoj ekipi.

Postalo je jasno da ovo neće biti prosečna utakmica, pa je u 18. minutu Vađi poravnao rezultata, a 10 minuta kasnije Stolas doneo preokret gostima. Nije tu bio kraj dešavanjima u uvodnih 45 minuta, pošto je Hestad samo minut kasnije izjednačio. Totalno ludih pola sata na stadionu vicešampiona Norveške.

Iako su se mreže tresle šest puta u prvom poluvremenu, Ohiju i drugovima je ostalo još municije. Snažni centarfor je već posle četiri minuta igre u nastavku kompletirao het-trik. Impresivna partija. Eikrem je povisio prednost Moldea deset minuta kasnije, da bi neizvesnost vratio Ndur pogotkom u 83. minutu. Nije ipak Haugesund imao snage za novi povratak, pa je pobeda ostala na Aker stadionu.


NORVEŠKA - 14. KOLO

Nedelja

Mjondalen - Tromzo 2:3 (0:1)

Molde - Huaugesund 5:4 (3:3)

Sandefjord - Lilestrom 1:1 (0:0)

Viking - Kristijansund 3:2 (2:1)

Stabek - Sarpsborg (u toku)



tagovi

Ohi OmoidžuanfoMolde

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara