Fudbaleri Sevilje slave gol (©Reuters)
Fudbaleri Sevilje slave gol (©Reuters)

Hetafe pred Seviljinim streljačkim vodom: En-Nesiri i Lamela pokoravaju predgrađe Madrida

Vreme čitanja: 3min | pon. 23.08.21. | 12:25

Pred oko 6.500 navijača na stadionu "Alfonso Perez" očekuje se nekoliko debija u oba tima

“Kuvalo” je u Primeri minule sezone, Sevilja je do samog kraja bila u trci za naslov šampiona, ali nije istrajala. Posustala je u foto-finišu, a ipak navijači tima sa Ramon Sančez Pishuana nisu bili nezadovoljni jer je njihov tim osvojio rekordan broj poena u ligi. Sada su apetiti porasli, a Barselona i Real Madrid su “utanjili”, pa Andalužani vide svoju šansu da trofej završi u njihovim vitrinama.

Kvartet na čelu sa šampionom Atletiko Madridom vodiće ljutu bitku u Primeri, u verovatno još ujednačenijoj sezoni nego što je to bila protekla. A, tada je razlika između prvoplasiranih Jorgandžija i četvrtoplasirane Sevilje iznosila samo devet bodova. Nova sezona, nove snage u Sevilji i autoritativan početak. Ramon Sančez Pishuan ponovo je ispunila graja, a sada je vreme za prvo gostovanje – Hetafeu (20.00).

Izabrane vesti

Put u madridsko predgrađe po pravilu je plodonosan za Andalužane. Tradicija je na strani Sevilje, koja puna samopouzdanja putuje put centralne tačke Pirineja. Dobili su Andalužani četiri meča zaredom protiv Hetafea, a u juriš na peti trijumf kreću sa svežom krvlju. Na Ramon Sančez Pishuanu je deklasiran Rajo Valjekano u prvoj rundi Primere (3:0). Tom prilikom Jusef En-Nesiri potvrdio je da će i ove sezone biti glavno napadačko oružje Đulena Lopetegija, ali više nije usamljen u napadu.

Dobila je Sevilja instant pojačanje u vidu Erika Lamele, koji je na debitantskom nastupu za tim sa krajnjeg juga Španije upisao dva gola, poklonio se publici i pokazao strategu Sevilje šta od njega može očekivati u nastavku. A, može mnogo. Dobrano će rasteretiti Jusefa En-Neiririja.

Zaoštrena je konkurencija u Sevilji, čini se da večiti vladar Lige Evrope odavno nije imao ovako širok spektar kvalitetnih rešenja u napadu. Opremu je neposredno pred gostovanje Hetafeu zadužio Rafa Mir, čiji se debi očekuje večeras pred oko 6.500 navijača. Takođe, Gonzalo Montijel i Augustinson bi mogli da prošetaju novu uniformu na stadionu "Alfonso Perez" koji će navijači ispuniti prvi put posle 17 meseci.

Marko Dmitrović se na premijeri protiv Rajo Valjekana našao među stativama, ali bi koliko u predgrađu Madrida trebalo da se preseli na klupu, gde će mu društvo praviti Nemanja Gudelj. Pouzdani čuvar mreže Andalužana Bono vraća se u startnu postavu, a takođe će u 11 uskočiti i Ivan Rakitić i Suso. Stub odbrane ostaje isti – Žil Kunde. Iako je bilo dosta interesenata koji su obletali oko Ramon Sančez Pishuana, za stasitog štopera nije stigla ponuda koja bi zadovoljila Monćija, pa će Kunde izvesno i ove godine, makar do zime, ostati član Seviljinog jata.

Ne govori se često o kapitenu… Hesus Navas će opet biti pokretačka snaga i nezamenjivi šraf kraj desne aut-linije. Produžena ruka Đulena Lopetegija komandovaće i na stadionu "Alfonso Perez", koji bi mogao da vidi sijaset debitanata. Kako u Sevilji, tako i u Hetafeu.

Nije Hetafe uložio ogromna sredstva tokom leta kako bi unapredio igrački kadar. Vitolo je doveden iz Atletiko Madrida na pozajmicu, a ruka je dublje u džep zavučena samo za Karlesa Alenju, koji je stigao iz Barselone za 5.000.000 evra, odnosno Jakuba Jankta, novopridošlicu iz Sampdorije. Taj transfer koštao je Hetafe 6.000.0000 evra. Debi češkog veziste najavljen je za duel drugog kola.

Sevilja je lako izašla na kraj sa povratnikom u Primeru, Rajo Valjekanom. Ipak, Hetafe za koji igraju Stefan Mitrović i Nemanja Maksimović veći je zalogaj, ali nije tim iz predgrađa Madrida ono što je bio pre koju sezonu. Na startu Primere poražen je od Valensije (1:0), koja je prepuna rupa i želi da se iskupi. Samo što Sevilja nije neko protiv koga će se uslovno manji timovi „nakljucati“ bodova.

PRIMERA - 2. KOLO

Petak

Betis - Kadiz 1:1 (1:1)

/Huanmi 22 - Negredo 11pen/

Subota

Alaves - Majorka 0:1 (0:0)

/Ninjo 80/

Granada - Valensija 1:1 (1:0)

/Luis Suarez 16 - Karlos Soler 88pen/

Espanjol - Viljareal 0:0

Atletik Bilbao – Barselona 1:1 (0:0)

/Martinez 50 – Depaj 75/

Nedelja

Real Sosijedad - Rajo Valjekano 1:0 (0:0)

/Ojarzabal 68pen/

Atletiko Madrid - Elče 1:0 (1:0)

/Korea 39/

Levante - Real Madrid 3:3 (0:1)

/Rođer 46, Kampanja 57, Rober 79 - Bejl 5, Vinisijus 73, 85/

Ponedeljak

20.00: (3,60) Hetafe (2,95) Sevilja (2,30)

22.00: (2,75) Osasuna (3,05) Selta (2,75)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

SeviljaHetafeOsasunaSeltaJusef En-NesiriErik Lamela

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara