Ilustracija (©Shutterstock)
Ilustracija (©Shutterstock)

HIFK vida Interu evropske rane iz Budimpešte

Vreme čitanja: 2min | pon. 19.07.21. | 10:16

Tim iz Turkua se vraća prvenstvu Finske, u ponedeljak od 17.30 časova mu u goste dolazi rival iz Helsinkija

Nije se proslavio Inter Turku u kvalifikacijama za Ligu konferencije, eliminisan je u 1. kolu. Sada, u tako lošem raspoloženju, mora odmah da se prekomanduje nazad na šampionat Finske, gde će se u ponedeljak od 17.30 časova sastati sa Helskinki IFK-om.

Ispostavilo se da je Puškaš Akademija ipak prevelik zalogaj za Inter. Posle 1:1 u Finskoj, Mađari su na svom terenu trijumfovali sa 2:0 i tako obezbedili sebi duel sa letonskim RFS-om u 2. kolu kvalifikacija.

Izabrane vesti

17.30: (1,75) Inter Turku (3,45) HIFK (5,20)

Interu je sada preostalo da se bori za novi izlazak na međunarodnu scenu kroz prvenstvo, a za početak mora da se plasira u plej-of. Čini se da je titula predaleko, HJK Helsinki mu je već pobegao na devet poena razlike, ali zato je borba sa KuPS-om za drugo mesto po meri izabranika Hozea Riveira.

Španski strateg, koji je u Turkuu od 2019. godine, trudi se da njegova ekipa igra kroz posed lopte. Karakteristično za fudbal kakav se igra na Pirinejskom poluostrvu. Doveo je i igrače oko kojih se sve vrti, Španca Alehandra Sanca i Argentinca Pibea.

Evropska takmičenja su drugačija. Imali smo dva intenzivna, emotivna dana u Budimpešti, zato sam hteo da pružim igračima priliku da se odmore. U nedelju smo trenirali i spremili se za meč sa IFK-om. Radujemo se toj utakmici“, rekao je Riveira.

U prvom susretu ova dva tima ove sezone u maju bilo je 4:1 za Inter. Međutim, nije došao on do bodova tako lako, kao što rezultat sugeriše. Sve je bilo otvoreno do 88. minuta, kada su Kilman i Pibe sa dva gola konačno slomili rivala.

Problem za Inter bi moglo da predstavlja to što Pibe večeras neće igrati, baš kao ni Marti Haukioja. To je potvrdio i Riveira.


tagovi

Finska 1Inter TurkuHIFK Helsinki

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara