Ilustracija (©Shutterstock)
Ilustracija (©Shutterstock)

Hit danskog prvenstva dočekuje najveće razočaranje

Vreme čitanja: 2min | pon. 20.09.21. | 13:50

Meč Silkeborga i Orhusa, koji je na programu u ponedeljak od 19.00 časova, zatvoriće 9. kolo Superlige

Malo ko je povratniku u Superligu Danske, Silkeborgu, davao neke veće šanse da ostvare zapaženiji rezultat ove sezone. Međutim, tim sa JISK parka je razuverio sve odličnim rezultatima. Trenutno je šesti na tabeli, zauzima poziciju koja vodi u plej-of, a priliku da dodatno popravi svoj položaj imaće u ponedeljak od 19 časova, kada mu u sklopu 9. kola u goste dolazi Orhus.

Silkeborg je iz prethodna dva kola osvojio četiri poena, a ukoliko i danas trijumfuje, prestići će Nordsjiland na tabeli. S druge strane, Orhus igra daleko ispod svih očekivanja, pretposlednji je i tek je u prošlom kolu protiv fenjeraša Vejlea (1:0) upisao prvi trijumf u sezoni.

Izabrane vesti

Očigledno da je igračima trebalo dugo vremena da se oporave od šokantne eliminacije od severnoirskog Larnea u kvalifikacijama za Ligu konferencije. Posle senzacionalnog poraza vezali su još četiri neuspeha u prvenstvu, pre nego što su odigrali nerešeno sa Odenseom (2:2) i konačno savladali Vejle.

----------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno

----------------------

Silkeborg će danas da bude bez napadača Aleksandera Linda, koji je najverovatnije završio polusezonu zbog povrede. Takođe, neće da igra ni Mads Kolund, koji se još nije oporavio od povrede. U timu je zato ponovo Andre Kalisir, koji je propustio meč sa Brondbijem (1:1) u prošlom kolu jer je bio umoran od igranja za reprezentaciju. On će sigurno biti starter protiv Orhusa.

Silkeborg je ove sezone doživeo samo jedan poraz, na gostovanju lideru Midtjilandu (3:0). Samo Kopenhagen i Olborg još mogu da se pohvale da imaju samo jedan poraz, čak je i Midtjiland izgubio na dva meča.

Orhusu neće da bude lako da dođe do sva tri poena, pogotovo jer ima nekoliko povređenih igrača. Još je odsutan vezista Bendžamin Hvit, ne zna se kada će da se vrati na teren, a isto važi i za kapitena Niklasa Bakmana. Njima se na spisku fudbalera sa otvorenim bolovanjem poslednji priključio Gift Links.

Poslednji put Silkeborg i Orhus su se sastali u sezoni 2019/2020. Tada su oba meča pripala ekipi sa JISK parka, rezultatima 4:3 i 2:1. Uprkos tome, Silkeborg nije izbegao ispadanje iz lige.

DANSKA 1 - 9. KOLO

Petak

Olborg - Odense 2:0 (0:0)

Nedelja

Vejle - Viborg 1:1 (1:1)

Randers - Nordsjiland 3:2 (3:2)

Sonderjisk - Brendbi 1:0 (0:0)

Kopenhagen - Midtjiland 0:1 (0:0)

Ponedeljak

19.00: (2,25) Silkeborg (3,35) Orhus (3,20)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

DanskaDanska 1SilkeborgArhus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara