Luk de Jong (©Reuters)
Luk de Jong (©Reuters)

Hoće li se PSV osloboditi tereta prošlosti protiv Rendžersa?

Vreme čitanja: 3min | sre. 30.08.23. | 11:08

Filipsovci dočekuju Policajce u revanšu plej-ofa za Ligu šampiona posle 2:2 u Glazgovu

Holandsko-škotski déjà vu. Pre ravno godinu dana, PSV i Rendžers su se susreli u ključnom plej-of dvoboju za ulazak u grupnu fazu Lige šampiona. Škoti su profitirali zahvaljujući pobedi od 1:0 u gostima u Holandiji i plasirali se u glavni žreb. Ovome je prethodio nerešen rezultat 2:2 u prvoj utakmici na stadionu Ajbroks, a čudan dualitet događaja doveo je do toga da je ovogodišnja prva runda između ova dva kluba takođe završena 2:2. Logično, ponovo se revanš igra na Filips stadionu.

Osvajač Superkupa Holandije u okršaj ulazi sa zadivljujućim nizom od 23 utakmice bez poraza. Poslednji put Filipsovci su izgubili sredinom februara od Sevilje u Ligi Evrope. PSV ujedno nije pretrpeo nijedan takmičarski neuspeh na svom terenu u 2023. - pobedio je na 13 i jednom remizirao na 14 utakmica proteklih susreta kod kuće.

Izabrane vesti

Veliki posao su odradili ljudi koji su zaduženi za tim iz Ajndhovena. Trenutno se čini da će se novajlije dobro integrisati i savršeno uklopiti u stil igre novog trenera Petera Boša. Noa Lang, koji je stigao iz Klub Briža, već je dao važne pogotke i trebalo bi da nadoknadi bolan odlazak Ćavija Simonsa.

Seržinjo Dest je postavljen na levu stranu bekovske četvorke i igrači poput Pepija, Šutena, Luka de Jonga i pre svega Jorbea Fertesena koji se vratio posle uspešne pozajmice iz Union Sen Žiloaza, daju PSV-u izuzetnu širinu, što je od suštinskog značaja, posebno s obzirom na dvostruko opterećenje.

21.00: (1,55) PSV (4,10) Rendžers (6,00)

Pozitiva se ogleda i u rezultatima. Bošov tim je ove sezone odigrao šest takmičarskih utakmica i slavio pet pobeda. U trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, Šturm iz Graca je deklasitan sa 7:2 posle dve utakmice, u domaćoj ligi Filipsovci imaju šest bodova posle dva meča - 5:1 gol-razlika - i finala nacionalnog Superkupa protiv Fajenorda je završen pobednički.

Pošto je 2:2 u prvom meču u Glazgovu takođe uspešan učinak, raspoloženje u 24-strukom šampionu Holandije je trenutno izuzetno dobro. Samopouzdanje je na tački ključanja, i uverenje da će se prvi put od sezone 2018/2019 vratiti na najveću moguću klupsku fudbalsku scenu u Evropi je izuzetno snažno.

Što se tiče kadrovske situacije, Boš će možda morati malo da improvizuje pošto su dva centralna beka Ramaljo i Boskalji neizvesni, a neće biti Maura Žuniora, Obispa i Opegarda.

Rendžersi Majkla Bila moraju da probude duhove ekipe kojom je pre 12 meseci rukovodio Đovani Van Bronkhorst, koja su prošle godine na Filipsovom stadionu radovala sa 1:0 zahvaljujući Antoniju Čolaku. Istina, Džersi u svojim redovima imaju Danila i Sirila Desersa, dvojicu bivših napadača Fajenorda, koji znaju kako se igra protiv Filipsovaca.

Dok je PSV bio blagosloven vikendom odmora od domaćih obaveza, škotskom velikanu nije bio priušten toliki luksuz i igrao je u subotu u okrug Ros u škotskom Premijeršipu, upisavši trijumf 2:0 nad Ros Kauntijem.

Iako su Policajci igrali u finalu Lige Evrope 2022. godine kada je poražen od Ajntrahta iz Frankfurta, samo jedno od poslednjih devet gostovanja na međunarodnom nivou su završili trijumfom. Plavo-belo-crveni su postigli samo tri gola u ovih devet mečeva na protivničkim stadionima. U trećem kolu kvalifikacija, Škoti su izgubili sa 1:0 u Ženevi.

U međuvremenu, Rendžersima će nedostajati Kiran Dauel zbog problema sa kolenom, dok su u ambulanti i Stiven Dejvis i Ridvan Jilmaz.

---------

Zaroni u svet Mundobasketa, rešavaj izazzove svakog dana i osvoji deo od 200.000 dinara dnevnog nagradnog fonda!

---------

LIGA ŠAMPIONA, KVALIFIKACIJE - PLEJ-OF, REVANŠ MEČEVI

Utorak

Galatasaraj - Molde 2:1 (1:0), prvi meč 3:2

/Ikardi 7pen, Anhelino 90+3 - Hestad 66/

Panatinaikos - Braga 0:1 (0:0), prvi meč 1:2

/Bruma 83/

Jang Bojs - Makabi Haifa 3:0 (2:0), prvi meč 0:0

/Iten 23, Sek 28ag, Ugrinić 46/

Sreda

21.00: (1,90) AEK (3,50) Anverpen (4,20) , prvi meč 0:1

21.00: (1,70) Kopenhagen (3,60) Rakov (5,30) , prvi meč 1:0

21.00: (1,55) PSV (4,10) Rendžers (6,00), prvi meč 2:2

***kvote su podložne promenama


tagovi

Liga šampionaplej-of za Ligu šampionaPSV AjndhovenGlazgov RendžersRendžers

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara