Foto: Starsport
Foto: Starsport

Holenderovo buđenje pred najveće izazove: Konkurencija diše za vratom, ali kazaljke ponovo kruže sporije

Vreme čitanja: 3min | ned. 12.09.21. | 11:41

Ofanzivac, uprkos oštroj konkurenciji na krilima, golom istakao kandidaturu za važnu ulogu

Pobedom u Kragujevcu (3:1), sedmom u superligaškom nizu, Partizan je nastavio gde je stao pre pauze usled reprezentativnih aktivnosti i tako režirao idealnu uvertiru uoči gostovanja Anortozisu na Kipru u okviru prvog kola grupne faze Lige konferencije.

Četa Aleksandra Stanojevića, uprkos ranom golu zaostatka, izgledala je vrlo dobro na gostovanju povratniku u elitu, a dodatni povod za zadovoljstvo stratega crno-belih je nagoveštaj buđenja Filipa Holendera.

Izabrane vesti

Ofanzivac vicešampiona Srbije, u momentima kada mu konkurencija ozbiljno diše za vrat, potvrdio je kandidaturu za veoma važnu ulogu na boku u projekcijama Partizana. Skroman učinak u prethodnim nedeljama, uz činjenicu da se za isto mesto bore "bonusi" Nemanja Jović i Nikola Terzić, ali i da je dolazak Kvinsija Meninga dodatno zaoštrio konkurenciju na krilima, uticali su da se kazaljke na Holenderovom satu ubrzaju i da praktično pazne statističke kolone postanu upadljivije pri osvrtu na učinak Kragujevčanina.

Ipak, očekivanja i pritisak koji nose sa sobom nisu se negativno odrazili na ofanzivca pa je dobro izdanje na stadionu Čika Dača nagovestilo njegovo buđenje. Pogodak, tek drugi u sezoni (prethodnio jedini gol i asistenciju zabeležio protiv Voždovca), opravdao je Stanojevićevo poverenje i odluku kluba iz Humske da ovog leta otkupi Holendera od Lugana, međutim Partizan zahteva kontinuitet, te će reprezentativac Mađarske dokazivanje morati da nastavi već protiv Anortozisa u četvrtak od 21 čas, a susret na Kipru biće test ne samo za krilo crno-belih već i za sve njegove saigrače čega je i sam svestan. Prvi korak u grupnoj fazi mogao bi značajno da odredi dalji tok takmičenja te će rezultat u Larnaki biti od posebnog značaja.

"Čeka nas težak raspored: Evropa, derbi, dalje prvenstvo… Neće biti lako, ali spremni smo. Moramo uvek da pružimo što bolje partije", istakao je ofanzivac Partizana posle pobede u rodnom gradu.

Uprkos određenim boljkama koje su i u subotu izašle na videlo, znatno je više pozitivnih stvari koje će stručni štab Aleksandra Stanojevića moći da istakne pri analizi utakmice 8. kola Superlige što je naglasio i Holender.

"Primili smo gol u devetom minutu, nije bilo jednostavno, ali to je fudbal, morali smo da regujemo. Nije uvek lako, pogotovo kada igramo na gostujućem terenu. Ekipa iz Kragujevca je odigrala dobru utakmicu, ali smo uz napor, volju i ritam uspeli da preokrenemo čak u prvom poluvremenu. To pokazuje da smo dobar tim. Nije bilo jednostavno, ali sam presrećan".

Krilni fudbaler igru je napustio u 61. minutu, pri rezultatu 3:1, a prilikom trostruke izmene šansu je dobio upravo novi Holenderov konkurent i debitant Kvinsi Mening.

"Nisam bio na terenu kada je ušao, ali ovo što sam pogledao je bilo super. Ima još dosta utakmica i dokazivanja, ali presrećan sam zbog svih igrača i njega, naravno. Mi smo tim i moramo tako da razmišljamo", izjavio je Holender čime je stavio do znanja da je konkurencija u Humskoj samo dodatni pokretač.


tagovi

FK PartizanFilip Holender

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara