Jasna poruka (©AFP)
Jasna poruka (©AFP)

I Mančester Siti istupa iz Superlige Evrope!

Vreme čitanja: 2min | uto. 20.04.21. | 20:22

Kakav sunovrat posle nepuna dva dana

Ideja o grandioznom klubu bogataša nazvanom Superliga Evrope urušava se kao kula od karata! Nepuna dva dana pošto je ozvaničeno njegovo postojanje, a Florentino Perez izabran za predsednika takmičenja, dva engleska kluba već su krenuli u proces istupanja iz istog! Prvo Čelsi, a zatim i Mančester Siti!

Pratite UŽIVO sve vesti o Superligi Evrope na portalu Mozzart Sport

Izabrane vesti

Samo nekoliko minuta pošto je svetsku fudbalsku javnost zapljusnula vest da je Čelsi već pokrenuo dokumentaciju za istupanje iz Superlige Evrope, isto je učinio i Mančester Siti, javljaju praktično svi relevantni mediji na Ostrvu i šire. Posle strahovitog negativnog odjeka na globalnom nivou vodeći ljudi Mančester Sitija rešili su da po hitnom postupku istupe iz Superlige Evrope, uplašeni od toga da bi ostanak u takmičenju koje je tek oformljeno moglo da razori klupski ugled i navijačku bazu, tvrdi Skaj Sport.

Odmah pošto je objavljeno da će Mančester Siti istupiti iz Superlige, na društvenim mrežama oglasio se najbolji igrač kluba Kevin de Brune s jasnom porukom protiv ulaska u ligu bogataša...

“Ovaj čovek dolazi iz malog grada u Belgiji sa snom da igra najviši nivo fudbala. Igrao je u Belgiji, Nemačkoj i Engleskoj. I ponosno reprezentovao svoju zemlju. Radio je i takmičio se protiv najboljih na svetu kako bi pobeđivao i osvajao titule. Najvažnija reč u svemu je – takmičiti se! Sa svim što se dešava poslednjih dana, možda je najbolji momenat da kažem kako se nadam da će se rešenje pronaći što pre. Svi znamo da je sve ovo biznis i ja sam deo istog, ali i dalje sam ečak koji voli fudbal svim srcem. Ovde se radi o fudbalu na globalnom nivou. Hajde da inspirišemo nadolazeće generacije fudbalera i nastavimo zajedno da sanjamo“, napisao je De Brujne.

Podsetimo, Pep Gvardiola je oštro napao i Uefu i osnivače Superlige Evrope zbog novonastalog razdora i poručio da se nada da će u najskorijem roku da se izađe iz celokupnog haosa.

U ovom trenutku postoje spekulacije da će se u narednim satima iz Superlige povući još neki klubovi van Ostrva, pre svega iz Španije! Pouzdani engleski izvori tvrde da je Mančester Siti već poslao pismo u centralu novonastalog takmičenja sa jasno izraženom namerom da istupi u najkraćem mogućem roku.

28. april, 21.00: (2,90) PSŽ (3,40) Mančester Siti (2,40)

Najnoviji rasplet predstavlja strahovit udarac za namere fudbalskih bogataša da realizuju megamolansku ideju vrednu pet milijardi evra, jer Čelsi i Mančester Siti imaju visoku reputaciju u lestvici dvanaest klubova koji su odlučili da formiraju Superligu.



tagovi

Mančester SitiEvropska Superliga

Obaveštavaj me

Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara