Igra leta - počelo je!

Vreme čitanja: 3min | sre. 14.06.23. | 03:26

Postoje nagoveštaji kako je Kilijan Embape čitavu 'akciju' sa curenjem sadržaja pisma sam organizovao kako bi ubrzao odlazak u Real

Novi dan, nova epizoda sapunice čiji je glavni akter Kilijan Embape. I tako maltene tri godine unazad. Ipak, ono što potonje tri epizode razlikuje od svih prethodnih jeste ubrzani razvoj događaja. U prevodu, sluti na konačni rasplet, sluti na kraj.

U ponedeljak igračevo pismo u kome obaveštava klub da neće iskoristiti klauzulu na koju ima pravo i produžiti ugovor do 2025, odnosno gde najavljuje da nema nameru da pregovara oko produžetka saradnje; u utorak njegovo javno obraćanje u kom pojašnjava kako je klub o svemu obavešten na vreme, još prošle godine; u sredu izjutra naslovne strane i španskih i francuskih listova s kojih se jasno čita: Embape i Pari Sen Žermen nikada nisu bili bliži rastanku.

Izabrane vesti

Tako Marka predviđa da bi narednih nedelja moglo da se dogodi nešto veliko po ovom pitanju i to najavljuje naslovom: "Igra leta".

"Dokument (pismo) što je slučajno ili ne dospeo u medije i otvorio temu za koju smo verovali da će biti zatvorena do idućeg leta, znači da se špil ponovo otvara. Prema našim saznanjima ljudima iz Pari Sen Žermena se nimalo nije dopalo to što je sadržaj pisma dospeo u javnost, a iz izvora bliskih klubu potvrđeno nam je da igrač neće biti sprečavan ukoliko želi da ode", stoji između ostalog u tekstu madridskog lista.

Još se navodi da su na Parku prinčeva konačno prihvatili da je vreme da uđu u novi projekat. Umorni od ucena, stalnih spekulacija oko budućnosti najvećih zvezda, u Parizu su rešili da u budućnosti, u novoj strategiji, niko ne bude iznad kluba. Odlasci Mesija i Ramosa, te želja da tokom leta bude transferisan i Nejmar, to jasno pokazuju. Sa Kilijanom Embapeom postojali su drukčiji planovi, on je trebalo da bude u središtu tog novog koncepta, ali nakon svega, izgleda da će PSŽ morati da krene od nule.

"U Parizu insistiraju da Embape neće otići bez obeštećenja, a Marka može da potvrdi da uprkos lošim odnosima čelnika PSŽ i Reala, veto neće biti stavljen ni na eventualni prelazak u madridski tim. Na Parku prinčeva su svesni da bi bogata prodaja amortizovala dobar deo troška napravljen prilikom kupovine Embapea, a i ne žele nikoga da zadržavaju protiv njegove volje. Pre oko godinu dana Real je došao sa ponudom od 200.000.000 evra. Pretpostavka je da je PSŽ ovoga puta ne bi odbio ni manje novca", navodi dalje isti izvor.

Na ovu informaciju nadovezuje se AS, tvrdeći kako je Al Kelaifi idredio donju granicu ispod koje ne bi trebalo da se ide. U pitanju je 150.000.000 evra.

"Embape želi da igra samo za Real Madrid. Mada je igrač kazao kako će i naredne sezone biti u Parizu, odlazak Karima Benzeme u Saudijsku Arabiju menja situaciju", piše AS. "Francuz je svestan da je ovo jedinstvena prilika da stigne na Bernabeu i pre nego što je to planirano".

Ovi redovi na neki čak način impliciraju kako je Embape čitavu 'akciju' sa curenjem sadržaja pisma sam organizovao kako bi ubrzao odlazak, dok madridska novina dalje navodi kako su šanse da do transfera dođe sada realne, odnosno da će naredne nedelje biti presudne za rešavanje najduže sapunice u novijoj fudbalskoj istoriji.

Slično smatraju i novinari L'Ekipa.

"Kriza otvorena u ponedeljak nastavljena je u utorak i sredu. Razlaz je bliži neko ikad", piše čuveni list uz naslov: "PSŽ i Embape nepomirljivi".

Real se za sada ne oglašava, pa se postavlja pitanje da li će se i dalje ponašati kao 'uvređena mlada' i ostati pri stavu od pre nekoliko meseci da za Kilijana neće dati ni centa. A sve kao proizvod njegove 'izdaje' prilikom prvobitnih pregovora. Nije tada Florentini Perez rekao da definitivno odustaje od mlade zvezde, ali je indirektno, preko svojih 'medijskih glasila', poručio da Embape može da dođe samo kao slobodan igrač.

Od tada se, međutim, dosta toga promenilo. Ne samo da je Benzema otišao iznenada - godinu dana pre nego što je planirano - čime je klub stavio u nezavidnu poziciju, već su odlasci Edena Azara i Marka Asensija oslobodili dovoljno mesta u budžetu za plate. Taman toliko da angažovanje nove zvezde ne poremeti finansijsku konstrukciju.


tagovi

Letnji prelazni rok 2023Kilijan Embape

Obaveštavaj me

Real Madrid
PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara