Jozua Kimih (©fcbayern.com)
Jozua Kimih (©fcbayern.com)

Igrač koji pravi razliku: Kimihova puna decenija u Bajernu uz platu od 15.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pon. 23.08.21. | 09:29

Sledeći je Leon Gorecka

David Alaba im je iskliznuo iz ruku, ali neće Bajern napraviti istu grešku dva puta. Jozua Kimih potpisao je novi ugovor sa bavarskim gigantom i time se šampionu Nemačke obavezao na vernost do 2025. godine.

Prethodni ugovor je isticao 2023, ali Bajern ovog puta ništa nije želeo da rizikuje. Kimih je previše važan šraf u mašineriji Julijana Nagelsmana. O tome svedoče i nezvanične informacije da će ubuduće zarađivati oko 15.000.000 evra po sezoni. Bruto naravno, neće njemu sve ostati.

Izabrane vesti

Pa opet, sasvim dovoljno za 26-godišnjeg fudbalera, koji je još od 2015. standardan u Bajernovom prvom timu. Otkako je stigao iz Lajpciga odigrao je 264 utakmica za tim i postigao 30 golova, iako je uglavnom igrao kao desni bek ili zadnji vezni.

Osvojio je šest titula u Bundesligi, tri državna kupa, Ligu šampiona, Svetsko klupsko prvenstvo, evropski superkup, nemački čak pet puta…

Najvažniji razlog zbog kojeg sam produžio ugovor je taj što ću ovde u Bajernu moći da sa radošću jurim svoje snove. U timu sam koji može da ostvari sve, a mnogi saigači su mi postali istinski prijatelji. Zato sam i počeo da igram fudbal. Jer bi trebalo da bude zabavan. Mislim da nisam još završio svoj razvoj i uveren sam da u narednim godinama možemo da ostvarimo još mnogo toga. Pride, porodica se ovde oseća kao kod kuće, a takva kombinacija se ne pronalazi svuda u svetu”, rekao je Kimih.

Sportski direktor Hasan Salihamidžić rekao je da je produžetak saradnja “snažan signal” za sve van kluba, ali i u njemu.

Važno je da svi naši najbolji igrači budu vezani dugoročnim ugovorima”, rekao je Salihamidžić.

Jozua će u narednium nedeljama godinama postati vodeći igrač Bajerna i ući u klupsku istoriji. Njegov ogroman fudbalski kvalitet i sjajan mentalitet su tačno ono što nam treba u Bajernu. To je tačno ono što nas odvaja od drugih”.

Nek se spremi Leon Gorecka.



tagovi

Džošua Kimihletnji prelazni rok 2021

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara