Jorn Vankamp (levo) u dresu Anderlehta (©Reuters)
Jorn Vankamp (levo) u dresu Anderlehta (©Reuters)

Ilves se rastao sa belgijskim napadačem pred meč sa Ouluom

Vreme čitanja: 2min | pon. 11.07.22. | 11:57

Utakmica finskog šampionata odigraće se u Tampereu u ponedeljak od 17 časova

Neočekivana vest iz Finske, Ilves je odlučio da završi saradnju sa belgijskim fudbalerom Jornom Vankampom. Tu informaciju je saopštio neposredno pred meč sa Ouluom (ponedeljak, 17) u okviru prvenstva Finske.

Vankamp je karijeru započeo u mlađim kategorijama Mehelena, odakle ga je potom angažovao Anderleht. Nije dobio šansu u prvom timu briselskog velikana, umesto toga je posle jedne sezone u holandskoj Rodi prešao 2018. u Beršot za 150.000 evra.

Izabrane vesti

Ovaj, sada već 23-godišnji napadač, odigrao je još jednu sezonu u Holandiji za drugoligaša Ajndhoven pre nego što se u februaru ove godine našao u Finskoj. Dugo je pauzirao zbog godine, bio je bez kluba sedam meseci, a rukovodstvo Ilvesa je bilo spremno da pruži Belgijancu šansu.

Međutim, već posle pet meseci došlo je do razilaženja. Trener Toni Kalio nije zadovoljan Vankampovim napretkom, pa je odlučeno da mu se ne ponudi produžetak saradnje. Stari ugovor je istekao zvanično u nedelju, nije aktivirana klauzula.

Shvatili smo da Jornovo stanje nije idealno i da ne bi mogao da radi na najvišem nivou. Dobar je fudbaler, ali nismo ga dobili fit. Najbolja solucija za obe strane je da ga ne zadržimo sa nama do kraja sezone“, rekao je Kalio.

17.00: (1,80) Ilves (3,60) Oulu (4,60)

Vankamp je odigrao svega sedam mečeva u svim takmičenjima i postigao je dva gola. Po jedan u Kupu Finske i Liga kupu te zemlje.

Ilves je u potrazi za novim napadačem, a kako bilo, bez Vankampa će probati da zadrži neku od prvih šest pozicija, koje vode u plej-of. Iz 12 utakmica je sakupio 18 bodova, trenutno je iznad te crte, mada je granica blizu. Jer, Oulu je sedmi, a takođe ima 18 poena. Samo što je odigrao meč više i ima lošiju gol-razliku (17:21 naspram Ilvesovih 18:16).

Ove sezone su Oulu i Ilves već odmerili snage, 17. aprila. Tada su podelili bodove, odigrali su 2:2, pošto je Oulu pred svojim navijačima ispustio prednost od dva gola koju je imao na poluvremenu. Junak Ilvesa bio je defanzivac Tomas Olila, strelac izjednačujućeg pogotka u 93. minutu.

FINSKA 1

Ponedeljak

17.00: (1,80) Ilves (3,60) Oulu (4,60)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Finska 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara