Fudbaleri Independijete Medeljina (©AFP)
Fudbaleri Independijete Medeljina (©AFP)

Independijente od gotovog umalo napravio veresiju, posle penala ipak odbranio Kup (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 12.02.21. | 04:30

Triler u finalu Kupa Kolumbije, Tolima se digla iz mrtvih i na kraju ipak ispustila trofej

Držali su fudbaleri Independijente Medeljina jednu ruku na trofeju Kupa Kolumbije, ali su u prvom minutu sudijske nadoknade poklekli. Na kraju ipak slave, zahvaljujući golmanu Andresu Moskeru Marmolehu, koji je odbranio udarac Tika Ortiza u penal seriji i tako omogućio crveno-plavima da odbrane pehar. Domaćin je bio nešto bolji u ne preterano interesantnom prvom poluvremenu, Deportes Tolima je ozbiljno pretila u nastavku, ali posle penal lutrije se ipak našla na kolenima. Tako je popularni DIM stigao do trećeg trofeja u Kupu, dok je Tolima ostala na jednom osvojenom trofeju u ovom takmičenju.

Obazrivi su bili i jedni i drugi od starta, ulog je igračima obe ekipe vezao noge na početku. U prvom poluvremenu su fudbaleri Medeljina imali nešto više prilika, iako je lopta češće bila u nogama gostiju. Poveli su du 20. minutu. Gosti su skrivili nepotreban faul, bila je to dobra prilika da se uputi kvalitetan centaršut, a loptu je u ruke uzeo Matijas Mir. Odlično je centrirao, na kraju loptu niko nije ni zakačio, iako se na prvu činilo da je Agustin Vuletić uspeo da je okrzne, ali je pronašla put do mreže nemoćnog Alvara Montera.

Izabrane vesti

U samom finišu prvog dela igre sumnjiva situacija pred golom domaćina. Stekao se utisak da je lopta u ruku pogodila vezistu Independijentea Loaizu. Sudija Ospina je odlučio da pogleda snimak. Ubrzo je doneo odluku - nema penala za Tolimu. Mogao je Havijer Reina da duplira prednost ekipe Erere Gomeza, ali je loše šutirao iz izgledne pozicije.

Albornoz je na samom startu drugog dela pripretio Moskeri Marmolehu snažnim udarcem, ali je golman Medeljina dobro odreagovao. VAR je ponovo stupio na scenu u 58. minutu, gledalo se da li je Gordiljo napravio prekršaj za crveni karton, ali su gosti ipak ostali sa 11 igrača u polju. Kaisedo je potom, posle sjajnog poteza, pripretio Moskeri, ali nije bilo promene rezultata.

Igrao se 84. minut kada je Serhio Moskera poravnao rezultat. Opet je morao VAR da interveniše. Ospina je gledao snimak i ponovo presudio u korist Medeljina. Pogodak Tolime je poništen zbog igranja rukom.

Nastavili su gosti da napadaju, a nagrada je stigla u prvom minutu nadoknade. Angulo je pokupio jedan odbitak i smestio ga u mrežu DIM-a za 1:1. Usledili su penali.

Pogađali su redom Moskera za Tolimu, izjednačio je Mier, da bi Katanjo vratio prednost gostima. Vuletić je potom bio siguran, 2:2. Moskera Marmoleho je potom odbranio udarac Tika Ortiza, da bi Leo Kastro doneo prednost Independijente snažnim udarcem. Kampaz je poravnao na startu četvte serije, ali se Andres Kavidid postarao da naredni izvođag Pijahosa bude pod veliki pritiskom. Smiren je ipak bio Gordiljo, ali je meč loptu imao Arboleda. Tukao je u desnu stranu, golman Montero ga je pogrešno pročitao, zatresla se još jednom mreža Deportes Tolime, Deportivo Independijente Medeljin je odbranio titulu u Kupu!


KOLUMBIJA, KUP – FINALE (MEDELJIN)

Petak

Independijente Medeljin - Deportes Tolima 1:1 (1:0) - 5:4 pen

/Vuletić 20 - Angulo 90+1/


tagovi

Agustin VuletićIndependijente MedeljinKup Kolumbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara