Otpisani u Interu (©Reuters, ©AFP)
Otpisani u Interu (©Reuters, ©AFP)

Inter planira još šest izlaznih transfera i čišćenje opterećenja od 28.500.000 evra

Vreme čitanja: 3min | sub. 10.07.21. | 11:10

Posle Hakimija radi se aktivno na smanjivanju igračkog kadra, pogotovo dela s ogromnim primanjima

Prodajom Ašrafa Hakimija Pari Sen Žermenu za 70.000.000 evra sa bonusima popunio je prazninu u kasi i delimično ugasio finansijski požar koji je goreo poslednjih meseci. Samo daleko od toga da je u Interu gotovo sa izlaznim transferima za ovo leto. Naprotiv.

Italijanski šampion je posle prinudnog transfera Hakimija - od čega će dobar deo novca otići na saniranje duga prema Realu za transfer Marokanca iz Madrida prošlog leta -, spreman da se oprosti od još šestorice igrača koji su označeni kao višak u sastavu Simonea Inzagija. Inter to radi iz jednog prostog razloga - da sa grbače skine opterećenje od 28.500.000 evra, koliko na godišnjem nivou mora da izdvoji za plate Aleksa Sančeza, Artura Vidala, Radže Najngolana, Žoaa Marija, Dalberta i Matijasa Vesina. Jednostavno, preveliko je to opterećenje za igrače na koje Inzagi ne računa.

Izabrane vesti

Nedelja, 21.00: (2,90) Italija (3,00) Engleska (2,80)

Zbog toga se direktorski tandem Marota – Auzilio rastrčao po Evropi kako bi rešio sporna pitanja i ako je moguće nešto zaradio od njihovih prodaja. Najbliži transferu je Dalbert. Brazilski bek je na pragu prelaska u Trabzon po formuli pozajmice uz obavezan otkup narednog leta za 7.000.000 evra. Taj transfer trebalo bi da bude završen možda već u narednih 48 sati pošto je dogovor između tri strane postignut. S njegovim odlaskom Inter će s platnog spiska skinuti 2.500.000 evra.

Već sledeće nedelje mogla bi konačno da se završi saga između Žoaa Marija i Intera. Ovaj transfer definitivno se nije isplatio Nerazurima ni po jednom osnovu, jer je portugalski vezista od leta 2016. godine igrao praktično samo jednu godinu. Već na pola druge je prešao u Vest Hem na prvu od tri pozajmice, da bi posle išao u Lokomotivu iz Moskve i lisabonski Sporting gde je bio sve donedavno. Trebalo je da nastavi u Sportingu, ali je Mario vodio tajne pregovore sa Benfikom gde je postigao dogovor za lične uslove saradnje. Klubovi se još nisu dogovorili. Inter traži 8.000.000, Benfika nudi 5.000.000 evra. Sporting ima mogućnost da izjednači ponudu Benfike ako to želi, mada je problem nastao jer Inter nije obavestio ljude iz redova portugalskog šampiona na interesovanje gradskog rivala zbog čega se digla velika prašina. Pominje se da Nerazuri zbog kršenja klauzule moraju da plate penal od 30.000.000 evra što bi bilo pogubno po klub, pa će se verovatno tražiti neko drugo rešenje kao izlaz iz ove situacije. Inter želi da ga se reši i zbog toga što realno nema nameru da plaća za njegova primanja gotovo 5.000.000 evra.

U Interovom “trnju“ najviše bodu čileanske “bodlje“ – Aleksis Sančez i Arturo Vidal. Njih dvojica su među najplaćenijim igračima u klubu sa platom od 7.000.000, odnosno 6.500.000 evra.

Sančez je razbesneo vrh kluba pošto je igrao Kopa Amerika uprkos krhkom zdravstvenom stanju, dok je drugi označen kao promašaj iako je u prošlosti bio verni vojnik Antonija Kontea. Jasno je, Interova prva ideja je da se njih dvojice reši zbog toga što njihove plate nanose najveću štetu budžetu, s obzirom da ni oni nisu na radaru novog trenera. Za Vidala postoji interesovanje Flamenga, koji je nedavno prodao Žersona Olimpiku iz Marselja i sada traži zamenu, dok za Sančeza interesovanja trenutno nema.

Kaljari još nije završio transfer Radže Najngolana najviše jer Belgijanac koči posao. Nije da ne želi da se vrati u klub gde je igrao odlično, već zato što iz Intera neće da ode bez otpremnine. Inter želi da mu da čiste papire i praktično ga pusti da ode bez obeštećenja, ali o otpremnini se ne razmišlja i navodno se nadaju da će Belgijanac odustati od te priče.

Na kraju, najneizvesnije šta će biti s Matijasom Vesinom. On prošle sezone gotovo da nije ni igrao, jedva 350 minuta. Ima dozvolu da ide, agenti mu traže klub, a Inter se nada kakvom-takvom obeštećenju da amortizuje novac uložen u njega.

Dosta je još posla pred ljudima sa stadiona Đuzepe Meaca.



tagovi

Matijas VesinoArturo VidalAleksis SančezRadža NajngolanŽoao MarioDalbertletnji prelazni rok 2021Inter

Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara