Miralem Pjanić (©Reuters)
Miralem Pjanić (©Reuters)

Pjanić čeka Juventus, Barselona nema ništa protiv, ali u Torinu sanjaju Lokatelija

Vreme čitanja: 3min | sub. 10.07.21. | 09:53

Bosanskohercegovački vezista ima poziv Totenhema, dok Arsenal vreba mladog vezistu Sasuola...

Planovi novog sportskog sektora Juventusa za ovo leto maksimalno su okrenuti dovođenju centralnog veziste i napadača, dok se paralelno i dalje radi na razjašnjavanju statusa Kristijana Ronalda.

Ostao Portugalac u Torinu ili ne, Maks Alegri očekuje dva kapitalca na pozicijama koje su u Juventusu bile deficitarne ili pre svega popunjene nedovoljnim kvalitetom. Eksperiment s Arturom nije bio baš uspešan, zbog čega je Manuel Lokateli postao i te kako zanimljiv, još više posle dobrih igara na Euru. I dok u Torinu pokušavaju da nađu zajednički jezik sa čelnicima Sasuola oko transfera momka koga se Milan olako odrekao, iz Katalonije se otvara put ka senzacionalnom povratku Miralema Pjanića. Samo godinu dana pošto su Juventus i Barselona trampili njega i Artura u transferu koji nijednoj strani nije doneo nešto dobro.

Izabrane vesti

Nedelja, 21.00: (2,90) Italija (3,00) Engleska (2,80)

Pjanić traži način da izađe iz ugovora s Barselonom, jer je debitantska godina na stadionu Kamp Nou prošla daleko od očekivanog. Dolazak Ronalda Kumana ga je “obezglavio“ čime se verovatno prerano završila avantura u Kataloniji.

U Barseloni su sada svim silama okrenuti ka obnovi ugovora sa Lionelom Mesijem koga u noći između subote i nedelje čeka finale Kopa Amerike i verovatno poslednja šansa da se dokopa kontinentalnog trofeja sa Argentinom. Osim toga, Barselona se našla u nebranom grožđu i ozbiljnom problemu. Naime, klub je došao u situaciju da ne može da registruje nove igrače zbog toga što je premašio granice za plate igrača čime je prekršio pravilnik finansijskog ferpleja La Lige i po hitnom postupku mora da “krati“ budžet kako bi se izašlo iz krizne situacije.

Zbog toga je upravo Pjanić jedan od onih kome su vrata za odlazak iz kluba širom otvorena. Njegovi agenti intenzivno rade na tome da Pjaniću što pre pronađe novi klub, čak i pozajmica od dve godine dolazi u obzir, a pominje se čak i mogućnost sporazumnog raskida gde bi bosanskohercegovački vezista morao da pristane na ozbiljnu štetu odnosno da ostane bez velike sume novca.

Pjanić još od ranije ima otvoren poziv novog sportskog direktora Totenhema Fabija Paratićija koji izuzetno ceni njegove kvalitete. Njegov dolazak u Severni London predstavlja jedan od prioriteta za Totenhem u ovom trenutku. Pjanić se ipak nada Juventusu, mada Maks Alegri i njemu nadređeni ipak žele Lokatelija zbog mladosti, potencijala i činjenice da je domaći igrač.

Samo, nije Juventus jedini koji merka Lokatelija. Arsenal takođe pokušava da dovede italijanskog vezistu koji je navodno prvo odjavio Tobdžije, ali se navodno situacija malo promenila i sada čak postoji određena želja da se saradnja dogodi, što je potvrdio poznati insajder Fabricio Romano.

Međutim i Arsenal je u rascepu između želja i mogućnosti. Naime, Arsenal je u završnim pregovorima sa Brajtonom za Bena Vajta za koga se pominje obeštećenje od 65.000.000 evra. Problem za ekipu Mikela Artete u tom slučaju bilo bi obeštećenje za Lokatelija. Sasuolo sada traži 40.000.000 evra, a ne bi iznenadilo i da cena još malo skoči ako Azuri postanu šampioni Evrope.

Dosta je otvorenih pitanja, ali deluje da će ishodi ovih poslova biti uzajamno povezani.



tagovi

Miralem Pjanićletnji prelazni rok 2021JuventusManuel LokatelisasuoloTotenhemFabio ParatićiArsenal

Obaveštavaj me

Juventus
Barselona
Totenhem
Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara