Nikola Milenković i Lautaro Martinez (©Reuters)
Nikola Milenković i Lautaro Martinez (©Reuters)

Inter se ugleda na Milan, Juve pamti 1:4 u Toskani

Vreme čitanja: 4min | ned. 03.09.23. | 13:55

Bogat dan u Seriji A

Inter je domaćin Fjorentini i može da se ugleda na Milan, koji jedini nije izgubio bod do sada u Seriji A. Juventus putuje u Empoli...

Milanski gigant iz plavo-crnog dela grada mode mnogi smatraju jednim od glavnih favorita za osvajanje skudeta, a tim Filipa Inzagija ne bi imao ništa protiv da uzme pehar od Napolija. Za sada su Nerazuri na dobrom putu, ali činjenica je da Fjorentina protiv njih na San Siru stoje kao niko drugi.

Izabrane vesti

Inter mora da bude veoma pažljiv kako pristupa igri. Fjorentina ima veoma dobar balans sa njim. Od 2015. godine, Ljubičasti su se devet puta susreli sa Interom u Milanu i tri puta pobedili. A ako mislite da ovo nije baš velika cifra i samim tim nikakav učinak, onda znajte da su samo dva tima uspela da to urade više puta u ovom periodu. Juventus i Sasuolo, oba protivnika su četiri puta savladali Inter na Meaci.

Crno-plavi su slavili u oba meča do sada u novoj sezoni i odlično su se snašli posebno u odbrani. Još nisu primili nijedan gol, dostignuće kojim se niko drugi ne može pohvaliti. Najbolju odbranu u ligi testirali su samo slabiji protivnici - Monca pa Kaljari - ali odbrana je uvek bila jako oružje za Nerazure. A trener Inzagi će se i ove godine osloniti na nju.

"Dobra odbrana je uvek bila jak deo naše strategije i srećan sam što možemo da nastavimo ovaj trend. Imamo sjajne defanzivce, sada anam se pridružio Benžaman Pavar, što je još jedan važan deo. Polazimo od sigurne odbrane i kada znam da na nju mogu da se oslanim, to smiruje ceo tim. Verujem da ćemo ove godine pokazati koliko je teško savladati našu odbranu", rekao je Inzagi za Gazetu delo Sport.

18.30: (1,75) Inter (3,70) Fjorentina (5,40)

Fjorentina i Nikola Milenković će imati mnogo posla. I to uprkos činjenici da pojačanje iz minhenskog Bajerna koje spominje Inzagi verovatno neće biti spremno za start od uvodnih minuta. I bilo bi korisno, jer je štoper Ačerbi povređen. Ljubičice imaju još više izostanaka, posebno Barak, Kastrovili, Ikone i Sabiri.

---------------

Sve utakmice italijanske Serije A možete da gledate uživo na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je da budete registrovani, a registracija je besplatna.

-----------------

Početak Fjorentine u Seriji A nije prošlo očekivano. Viola je prvo oduvala Đenovu sa 4:1, a trener Vinčenco Italijano je dobio pohvale posle prvog kola, ali je odmah posle toga nešto krenulo po zlu. Leče, koji je prema statistici pred meč trebalo da zadesi ista sudbina, remizirao je sa timom iz Firence.

20.45: (5,60) Empoli (3,70) Juventus (1,65)

U maju ove godine, Juventus je poražen u Empoliju i domaći navijači bi sigurno voleli da se istorija ponovi. Stara dama ne želi tako nešto da ponovi i, naprotiv, želi da otplati sve račune i odnese kući tri boda.

Bila je to velika noć za Azure. Ponižavanje Juventusa 4:1 pred sopstvenim gledaocima, to se urezalo u pamćenje navijača. Međutim, sa novom sezonom tu je drugačiji Juventus, koji ni u kom slučaju ne želi da ponovi ništa slično. Torinezi imaju velike ambicije i voleli bi da se vrate u Ligu šampiona, a u navali protiv Empolija očekuje se Dušan Vlahović, dok Filip Kostić čeka šansu s klupe.

Juventus je odlično počeo sezonu pobedom od 3:0 protiv Udinezea. Radosni navijači su tada očekivali da će na svom terenu pomesti Bolonju, ali ništa od toga se nije dogodilo. Juve je remizirao samo 1:1 i prvi put izgubio bodove. Bilo je i izvesnog pozitivnog, kao što je start Pola Pogbe. Francuski vezista se vratio posle dužeg odsustva zbog povrede i spreman je da pomogne Staroj dami. Nedavno su se, međutim, pojavile informacije o interesovanju iz Saudijske Arabije.

Juventus ne važi za favorita za skudeto, ali je jasno da se na njega mora računati bar za borbu za Ligu šampiona. Tradicionalni italijanski gigant ove godine je bez evropskih kupova i može više da se koncentriše na domaće takmičenje.

Empoli je imao dva poraza bez postignutog gola. Zanetijevi ljudi su prvo za dlaku izgubili od Verone, a nedelju dana kasnije nisu uspeli da se odupru Monci. Juve baš i nije protivnik kojeg Empoli treba da iskoristi za vađenje, ali neće Toskanci imati šta da izgube i to bi mogla da bude njihova prednost. Glavni cilj Azura ove sezone je spas.

--------------

Pokaži da si najbolji među najboljima, prati Mundobasket i rešavaj dnevne zadatke.

--------------

SERIJA A - 3. KOLO

Petak

Sasuolo - Verona 3:1 (1:0)

/Pinamonti 11, Berardi 63,73 - Engož 56/

Roma - Milan 1:2 (0:1)

/Spinacola 90+2 - Žiru 9, Leao 48/

Subota

Bolonja - Kaljari 2:1 (0:1)

/Zirkze 60, Fabijan 90 - Luvumbo 22/

Udineze - Frozinone 0:0

20.45: (1,65) Atalanta (3,70) Monca (5,60)

20.45: (1,65) Napoli (4,00) Lacio (6,00)

Nedelja

18.30: (1,75) Inter (3,70) Fjorentina (5,40)

18.30: (2,15) Torino (3,30) Đenova (3,90)

20.45: (5,60) Empoli (3,70) Juventus (1,65)

20.45: (1,90) Leče (3,60) Salernitana (4,50)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Serija AInterFjorentinaEmpoliJuventus

Obaveštavaj me

Inter
Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara