Panorama La Paza (©AFP)
Panorama La Paza (©AFP)

Inter u misiji preživljavanja visinske bolesti La Paza

Vreme čitanja: 3min | uto. 22.08.23. | 22:11

Tim iz Porto Alegrea u prvom meču četvrtfinala Kopa Libertadores gostuje Bolivaru na preko 3.600 metara iznad mora

Ovogodišnja nokaut faza Kopa Libertadores videla je seču favorita, a među one koji su napravili iznenađenja spadaju Bolivar i Internasional. Upravo ova dva tima sukobljavaju se u utorak, u kasnim časovima po srednjoevropskom vremenu u La Pazu, na stadionu Ernando Siles (23.55). Bolivijska ekipa je eliminisala Atletiko Paranaense, dok je brazilska ispratila iz daljeg takmičenja River Plejt.

Bolivar se nije našao u polufinalu najvrednijeg kontinentalnog takmičenja od 2014. godine, ali bi još jednom pobedom mogao da parira svom najboljem rezultatu u Kopa Libertadores. Devet godina je prošlo otkako su se nebesko-plavi plasirali u četvrtfinale, a ova sezona predstavlja ogromnu priliku za Bolivijce.

Izabrane vesti

Već su igrači španskog stratega Benjata San Hozea eliminisali brazilsku ekipu - Atletiko PR - u prethodnom kolu, čak iako su im bili potrebni penali za trijumf posle nerešenog rezultata 3:3. Bolivar je ostvario tri pobede na domaćem terenu u svakom meču grupne faze - postigao šest i primio jedan gol - i nanizao je ukupno 11 trijumfa pred svojim navijačima u svim takmičenjima. To domaćima daje razlog za optimizam.

23.55: (1,85) Bolivar (3,50) Internasional (4,40)

Još jedan od razloga koji idu u prilog Bolivaru je nadaleko čuvena visinska bolest u La Pazu. Jer, dom nebesko-plavih leži visoko u planinama. La Paz se nalazi na nešto više od 3.600 metara nadmorske visine. Vazduh je redak i Bolivijci to vole da iskoriste. Naročito pred kraj utakmice, protivnik gotovo da ostane bez vazduha. Shodno tome, Bolivar je oko 90. minuta postigao po gol u dve od tri utakmice grupne faze, gde je završio iza Palmeirasa, a ispred Barselone i Sero Portenja.

Što se tiče Internasionala, ekipa iz Brazila je jednom izgubila u takmičenju - poraz od River Plejta 2:1 u prethodnom kolu - ali je sastav iz Porto Alegrea poravnao rezultat pre konačnog uspeha na penale. Postigao je Inter gol u sva četiri gostujuća meča u Kopa Libertadores, iako se radovao samo jednom trijumfu nad Metropolitanosom 2:1.

Za razliku od Bolivara koji se u Boliviji bori za titulu, tim iz Porto Alegrea se prilično muči u nacionalnom šampionatu. Nalazi se tek na 14. mestu, dok je najveći rival Gremio trećeplasiran. To je verovatno jedan od razloga zašto u taboru Intera pohlepno gledaju ka Kopa Libertadores.

Kormilar Eduardo Kudet bi trebalo da promeni situaciju nabolje. Argentinac se vratio u Internasional pre nešto više od mesec dana, pošto je već bio na klupi kluba između decembra 2019. i novembra 2020. godine. Tada je pobedio u 24 od 46 utakmica. U drugom pokušaju Kudet je iz šest duela iscedio jednu pobedu, dva remija i tri poraza. Veliki uspeh još nije ostvario. Promocija u polufinale bi bila opcija...

KOPA LIBERETADORES, ČETVRTFINALE - PRVI MEČEVI

Utorak

23.55: (1,85) Bolivar (3,50) Internasional (4,40)

Četvrtak

02.30: (2,00) Boka Juniors (3,30) Rasing (4,00)

02.30: (4,80) Pereira (3,50) Palmeiras (1,78)

Petak

02.30: (1,42) Fluminense (4,50) Olimpija (7,75)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Kopa LibertadoresBolivarInternasional

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara