Ilustracija (©AFP)
Ilustracija (©AFP)

Istorija u Gvatemali: Malakateku prva kruna

Vreme čitanja: 1min | pon. 03.01.22. | 04:54

Komunikasiones odigrao bez golova na svom terenu, pa je tim iz Koatepeke stigao do prve titule u ovoj državi Srednje Amerike

Komunikasiones je u dvomeč finala plej-ofa Aperture u Gvatemali ušao kao favorit protiv Malakateka, ali Bikovi su bili bolju. Ukupnim rezultatom 2:0 su dobili pobednika Konkakaf lige, drugorangiranog takmičenja na tlu Srednje Amerike.

Malakateko je u prvom meču finala slavio sa 2:0. U revanšu se očekivao odgovor Komunikasionesa, ali mreže su mirovale. Nije velikan iz ove zemlje opravdao ulogu favorita.

Izabrane vesti

Na poslednjih pet okršaja ovih timova u 2021 godini, Komunikasiones je ostvario četiri pobede, poslednji put 24. oktobra na ovom istom stadionu, kada je rezultat bio 2:1. Malakateko je slavio samo jednom u navedenom periodu, i to upravo u prvom finalnom meču sa 2:0. Taj trijumf doneo je krunu.

Malakateko je stigao do istorijske prve titule šampiona Gvatemale, dok je Komunikasiones ostao na 31. kruni, jednu više od Antigve koja je eliminisana u polufinala od novog vladara ove zemlje Srednje Amerike, smeštena između Tihog okeana i Karipskog mora.

19.00: (1,35) Viljareal (5,60) Levante (9,00)

Na kormilu Malakaterka sedi Meksikac Roberto Ernandez, koji je ove godine nasledio Argentinca Matijasa Tatanđela.

GVATEMALA 1 – FINALE APERTURE (REVANŠ)

Ponedeljak

Komunikasiones - Malakateko 0:0 /prvi meč: 0:2/


tagovi

GvatemalaGvatemala 1KomunikasionesMalakateko

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara