Foto: Reuters
Foto: Reuters

Iznenadna šansa za povratnika: Nojer povređen, Ulrajh staje među stative

Vreme čitanja: 2min | čet. 19.08.21. | 15:34

Julijan Nagelsman bi mogao na megdan bivšem timu bez kapitena

Kako je objavljeno na sajtu Bajerna, Manuel Nojer je doživeo povredu tokom utakmice sa Borusijom Dortmund u borbi za Superkup Nemačke. On je tokom jednog duela sa Erlingom Halandom povredio članak, ostao je među stativama do kraja, ali je zbog bolova propustio današnji trening.

Slavili su Bavarci protiv Milionera (3:1), Haland nije imao nikakav učinak, ali je izgleda uspeo da stvori probleme šampionu Nemačke. Kapiten je povredio desni članak, a klub iz Minhena nije precizirao o kojem stepenu povrede je reč, kao ni koliko će Nojer odsustvovati.

Izabrane vesti

Pod znakom pitanja je njegov nastup u narednom kolu protiv Kelna, pa će kako stvari stoje među stative morati povratnik Sven Ulrajh, dok će se kapitenska traka preseliti na ruku Tomasa Milera. Bajern je ovog leta pustio Aleksndra Nibela na dvogodišnju pozajmicu u Monaku, pa je morao da vrati 33-godišnjeg golmana iz HSV-a u svoje redove, posle samo jedne sezone.

Podsetimo, Ulrajh je posle pet godina na Alijanc Areni pred početak sezone 2020/21 pojačao Hamburger.Upisao je 32 nastupa u Cvajti, ali je prihvati poziv iz Bavarske da bude drugi golman nemačkog šampiona. Sada mu se iznenada otvorila prilika, a ukoliko se ispostavi da je Nojerova povreda nešto teže prirode, mogao bi da stoji među stativama i u duelu sa Red Bul Lajpcigom, koji je na programu za manje od mesec dana (11. septembar).

Ulrajh je u prvom mandatu sakupio 70 nastupa za Bavarce, najviše je branio u sezoni 2017/18 (47 nastupa u svim takmičenjima). Tada je osvojena i titula u Bundesligi, jedna od pet koliko ih iskusni čuvar mreže ima sa klubom iz Minhena.



tagovi

Manuel NojerSven UlrihBajern Minhen

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara