Huan Manuel Kuesta slavi pogodak (©AFP)
Huan Manuel Kuesta slavi pogodak (©AFP)

Jaguari puni kompleksa kad stiže Independijente

Vreme čitanja: 4min | sub. 07.05.22. | 23:03

Kolumbija: Tim iz Medeljina u odličnoj seriji protiv rivala iz Monterije, a noćas mu treba pobeda kako bi se izvborio za četvrto mesto u Aperturi

Posle utakmice protiv ekvadorskog Nueve de Oktubrea u Manti za četvrto kolo grupne faze Kopa Sudamerikane, Deportivo Independijente Medeljin vraća se obavezama u nacionalnom prvenstvu i svoje snage fokusira na duel sa Jaguarima iz Kordobe u sklopu 19. kola formata Apertura. Susreta je na programu noćas (03.15) na stadionu Haragvaj u Monteriji. Moćnici sa planine dan ranije stigli su na teritoriju Kolumbije, i uz kratak predah nastaviili su sa radom u svom štabu koji se nalazi u Lanograndeu, u istočnoj Antiokiji. Grupa igrača koja je bila angažovana za meč u Ekvadoru imala je regenerativni rad, dok su se ostali igrači užurbano pripremali da zauzmu neke od startnih pozicija usled umora saigrača.

Pretposlednje je kolo ligaškog dela Aperture, neke pozicije su još otvorene, a pojedinim klubovima koji se trenutno nalaze među osam prvoplasiranih još nisu zagarantovana mesta u sledećoj fazi takmičenja. Domaći sastav Jaguara zauzima 14. mesto sa 21 osvojenim bodom, i još ima šansu da se dokopa kvalifikacionih pozicija, ali mu je situacija dosta komplikovana jer zaostaje pet bodova za Alijansa Petrolerom, koja zauzima osmo i poslednje mesto koje vodi u eliminaciionu fazu.

Izabrane vesti

Posle ovog meča sa Independijenteom iz Medeljina, tim iz Monterije u poslednjem kolu suočiće se sa Juniorom, i trebaće mu niz kombinacija kako bi i dalje imao bar matematičku šansu za nastavak takmičenja. Ipak, realnost pokazuje da je tim već eliminisan, jer je njegov učinak veoma slab, a u poslednjih nekoliko mečeva ekipa pokazuje veoma loše rezultate. U trenutnoj kampanji Jaguari su zabeležili šest pobeda, tri remija i doživeli čak devet poraza, što je više od polovine odigranih susreta. Takođe, napad tima koji predvodi Sezar Tores postigao je tek nešto više od jednog gola po utakmici, odnosno 19 na 18 mečeva, a pored toga, Jaguari imaju jednu od najlošijih odbrana u dosadašnjem toku prvenstva. Sa 27 primljenih golova dele poslednje mesto po učinkovitosti odbrane zajedno sa Union Madgalenom.

03.15: (3,10) Jaguares de Kordoba (2,95) Independijente Medeljin (2,40)

Jaguari na ovaj susret dolaze posle tri meča bez pobede, izgubivši dva puta kao gost, prvo od La Ekvidada sa 1:0, a u poslednjem nastupu porazio ih je Independijente Santa Fe sa ubedljivih 4:0. Ipak, na sredini ovog puta tim je uspeo da remizira 1:1 sa Amerikom iz Kalija kod kuće. Igranjem na svom Haragvaju, Jaguari donekle uspevaju da imaju određenu konkurentnost. Od devet odigranih utakmica kod kuće zabeležili su šest pobeda, jednom su remizirali i dva puta pretrpeli poraz, uz 14 postignutih i devet primljenih golova, što gostovanje u Monteriji čini jednim od težih u ovogodišnjem izdanju Aperture.

Na drugoj strani imamo Independijente Medeljin, koji ima svoju klasifikaciju u ruci, ali koja još treba da bude matematički potvrđena. Tim zauzima peto mesto sa 31 bodom, a trenutno ima šest bodova prednosti u odnosu na imenjaka iz prestoničkog predgrađa Santa Fe, koji je prvi tim van zone plasmana. Na ovaj način čak i remi za ekipu Hulija Komesanje garantuje opstanak među prvih osam. Ipak, zbog daljeg žreba, veoma je važno ostvariti mesto među prva četiri, a za to je potrebno da Moćnici preteknu Junior iz Barankilje, koji ima bod prednosti, i zauzima četvrto mesto.

Tim dolazi iz važnog niza bez poraza u nacionalnom prvenstvu, koji traje već osam utakmica. Independijenteova dosadašnja kampanja broji devet pobeda, četiri remija i pet poraza. Tim je postigao 24 gola i primio 16, ali je njegov trenutak u nacionalnoj ligi u suštoj suprotnosti sa lošim rezultatima koje je zabeležio u Kopa Sudamerikani. DIM je poražen na minula dva duela, od Internasionala i Nueve de Oktubrea, i drastično je smanjio šanse za prolaz u eliminacionu fazu ovog međunarodnog takmičenja.

Kada su se ove dve ekipe poslednji put sastale u Primeri A, sastav iz Medeljina slavio je minimalnim rezultatom na stadionu Haragvaj, a jedini gol za Independijente postigao je Leonardo Kastro u 79. minutu. Jaguares traži svoju prvu pobedu u svim nacionalnim takmičenjima protiv ovog rivala još od maja 2013. godine, kada su ga poslednji put savladali u Kupu Kolumbije sa 3:2. U tom periodu koji sada traje već više od devet godina, Independijente je ostvario 12 pobeda i šest remija.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

KOLUMBIJA 1, APERTURA - 19. KOLO

Petak

Union Magdalena - La Ekidad 1:1 (0:0)

/Ljoreda 51pen - Čavera 46/

Subota

Atletiko Nasional - Deportivo Pereira 1:1 (0:1)

/Barera 52 - Ramirez 13/

Atletiko Bukaramanga - Patriotas Bojaka /u toku/

23.05: (3,10) Deportivo Kali (3,00) Santa Fe (2,35)

Nedelja

01.10: (1,65) Deportivo Pasto (3,45) Amerika Kali (5,40)

03.15: (3,10) Jaguares de Kordoba (2,95) Independijente Medeljin (2,40)

21.00: (3,80) Kortulua (3,25) Junior (1,97)

23.05: (2,25) Envigado (3,00) Agvilas Doradas (3,30)

Ponedeljak

01.10: (1,95) Miljonarios (3,30) Deportes Tolima (3,80)

03.15: (2,50) Alijansa Petrolera (3,00) Onse Kaldas (2,90)

*** kvote su podložne promenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

Kolumbija 1Jaguares KordobaIndependijente Medeljin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara