Foto: MN press
Foto: MN press

Jevtović za Mozzart sport: Pokazao sam se i kao špic, ali ne planiram da menjam poziciju

Vreme čitanja: 4min | sub. 26.12.20. | 08:34

Vezni fudbaler Konje sumirao utiske nakon pobedonosnog gola protiv Kajzerija (2:1)

Gol za pobedu u osmom minutu sudijske nadoknade. Postoji li liepši način za ulazak u samu završnicu godine? Jedan od privilegovanih koji znaju odgovor na ovo pitanje je Marko Jevtović, a prema tvrdnji veznog igrača Konje odgovor je jednostavan, očekivan i - odričan.

Gostovanje Kajzeriju, za Konju je predstavljalo prekretnicu: nastavak snova o gornjem delu tabele iniciranih sjajnim igrama pre dva vezana poraza ili nastavak krize. Prihvatljiv smer za srpskog fudbalera bio je samo jedan, a do njega je sa saigračima došao težim putem, mnogi će reći, samim tim i slađim.

Izabrane vesti

Klizećim startom, Jevtović je u sudijskoj nadoknadi dao povod sudiji da donese diskutabilnu odluku i pokaže na belu tačku što je domaćin umeo da iskoristi. Vođstvo rivala bilo je znak za inicijativu Konje u nastavku, a na pogodak Demiroka u 89. minutu, devet minuta kasnije nadovezao se gol upravo nekadašnjeg igrača Partizana za veliko slavlje gostiju.

"Primili smo gol sa bele tačke, možda i nismo zaslužili da gubimo, ali nam se u nastavku utakmice vratilo. Rival je dobio crveni karton i od tog momenta smo počeli da dominiramo i da konstantno napadamo. Postigli smo dva gola, upisali pobedu i zahvaljujući preokretu nastavljamo dalje u dobrom raspoloženju", počeo je priču Jevtović.

Desetkovani povredama, gosti su na megdan Kajzeriju izašli bez devet igrača, a brojni kadrovski problemi uticali su na prinudne rotacije, te je srpski fudbaler u završnici susreta dobio zadatak u kojem nije imao priliku da se okuša ranije.

"Dobio sam specifičnu ulogu u poslednjih 25 minuta jer smo imali veliki broj povređenih igrača. Kako nismo imali napadača, u završnici susreta sam tandem špiceva činio sa štoperom. Dosta smo improvizovali, bilo je veoma čudno za sve nas, nesvakidašnje. Ulazio sam često u šanse i namestilo se da, kad je najslađe, postignem gol. Doneo sam pobedu ekipi što me posebno raduje. Ne mogu da se žalim na novu ulogu, bilo je dobro. Iza mene je zanimljivo iskustvo, ali moja pozicija je u veznom redu i ne planiram da je menjam sa 27 godina".

Orlovi iz Anadolije su pobedom prekinuli niz od dva poraza i ponovo istakli kandidaturu za visok plasman.

"Igrali smo dobar fudbal od početka sezone i sve je izgladelo vrlo dobro. Naravno, uvek može bolje, pretrpeli smo poraz od Ankaragučua (3:4) iako smo postigli tri gola na strani. Primili smo četiri gola, poslednji u sudijskoj nadoknadi iz penala, samo nekoliko minuta nakon što je rival izjednačio. Sve to je bilo povod za ozbiljnu analizu. Izgledali smo loše i još sam nervozan zbog te utakmice. Bila je to prilika da se lansiramo u sam vrh. Usledio je poraz od Sivasa, odlične ekipe koja je ove godine učestvovala u Evropi. Posle ta dva meča duel sa Kajzerijem je bio od velike važnosti. U prvenstvu Turske nema prostora za opuštanje, kad se veže u dva ili tri poraza već ste u donjem domu, isto kao i što sa nekoliko pobeda možete veoma da napredujete. Liga je prilično ujednačena i nije retkost da i veliki klubovi, favoriti, prospu bodove gde se ne očekuje".

Konja je tokom 14. kola šampionata nagovestila potencijal za izlazak na internacionalnu pozornicu, a među timovima koje je ostavila praznih šaka su i kandidati za titulu Bešiktaš (4:1) i Fenerbahče (2:0). Pobedu na stadionu Šukru Saradžoglu inicirao je upravo Jevtović prelepim golom.

"Dati gol na stadionu Fenera koji je poznat kao veoma tvrd je ogroman uspeh. Mesecima pre toga nisu izgubili kod kuće, a u godinama iza nas na prste jedne ruke je moguće nabrojati poraze Fenerbahčea kao domaćina. Ipak, posle naše pobede su izgubili i od Bešiktaša i Malatje. Očigledno da smo uspeli da ih uzdrmamo. Postći gol protiv njih, na takav način i za vođstvo, zaista je momenat za pamćenje. Mnogi još pričaju o tom golu. Ponosan sam i drago mi je zbog toga".


Zasluge za pobedu u Istanbulu, ali i za ostale rezultate kluba, dobrim delom pripadaju i treneru Ismailu Kartalu koji je uoči početka prvenstva preuzeo komandnu palicu.

"Odgovara mi njegova trenerska filozofija. Legenda je Fenera, bio je i pomoćnik Joakimu Levu, ima pobednički mentalitet i po tome smo slični. Drago mi je da imam priliku da radim sa takvim trenerom, a reči hvale imam i za ostale članove stručnog štaba".

Vremena za spavanje na lovorikama nema i fudbalski arhitekta se već okreće duelu sa Rizeom zakazanim za početak naredne nedelje.

"Već u ponedeljak nas očekuje teška utakmica kod kuće. Raspored je veoma gust i prvi put za praznike neću biti u Srbiji što mi je malo čudno, ali ipak tu smo na okupu. Uz mene su supruga i sin, a ukoliko to epidemiološka situacija dozvoli pridružiće nam se i ostali članovi porodice. Specifična je godina, najbitnije je da smo zajedno i da nas zdravlje posluži".

Na sportskom planu nekadašnji fudbaler Partizana ima izričitu novogodišnju želju.

"Želim pre svega zdravlje. Sezona je duga i naporna. Mnogo je izazova pred nama, raspored je veoma gust i zato samo želim da budemo zdravi, a uspeh će doći ukoliko ga zaslužimo radom. Po kvalitetu pripadamo vrhu, ali konkurencija je jaka i pregršt je faktora koji će uticati na generalni plasman. Cilj je da izborimo što bolju poziciju i ukoliko je moguće plasiramo se u Evropu. Izlazak na internacionalnu scenu nije imperativ, ali se svi nadamo tome jer smo svesni smo da imamo kvalitet", istakao je pouzdani vezni fudbaler.

Piše: Ivan DŽODIĆ



tagovi

FK PartizanMarko Jevtović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara