Georgi Papunašvili (©Reuters)
Georgi Papunašvili (©Reuters)

Još jedan Gruzin na Čairu – stiže Papunašvili

Vreme čitanja: 2min | sre. 10.08.22. | 17:29

Anton Tolordava dobija društvo iz domovine, a Radnički pojačanje u ofanzivi

Otišao je Stefan Mitrović, za koji dan odlazi i Lazar Jovanović. Radnički je osakaćen na pozicijama krilnih napadača. Čekalo se pojačanje, a, kako Mozzart Sport nezvanično saznaje, pronađeno je u liku Georgija Papunašvilija. Još jedan Gruzin na Čairu, nakon Antona Tolordave, koji je ovog leta stigao iz Telavija i odmah postao standardni prvotimac.

Reč je o fudbaleru sa zavidnim “si-vijem”. Napuniće za koji dan 27 godina, karijeru je počeo i afirmaciju stekao u Dinamu iz rodnog Tbilisija, kome je, u svojoj poslednjoj sezoni u tom klubu 2014/15, kao najbolji igrač, pomogao da dođe do trofeja u nacionalnom kupu, postigavši dva gola u finalnom meču.

Izabrane vesti

To ga je preporučilo Verderu iz Bremena, ali nije uspeo da se nametne u ovom klubu. Prosleđen je u drugi tim, gde je dobar deo utakmica propustio zbog povrede, pa odlazi u redove Saragose. Za španskog drugoligaša je prema zvaničnim podacima, za dve i po sezone, odigrao preko 50 utakmica i postigao devet golova. Posle šestomesečne pozajmice Rasingu iz Santandera, kratko je boravio na Kipru, a zatim se vratio u domovinu i Torpedo Kutaisi, odakle i dolazi u Radnički.

Nastupao je i za reprezentaciju svoje zemlje, za koju je debitovao još 2014. godine, postigao tri gola, a jedan i u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2000. godine.

Očekuje se zvanična potvrda iz Radničkog o ovom transferu. Nišlije već u petak igraju protiv Novog Pazara meč šestog kola Mozzart Bet Superlige, a naredne sedmice imaju dva gostovanja, Kolubari i Radniku, i pojačanje ovog profila na krilnim pozicijama bi im mnogo značilo. Posebno u situaciji kada i dalje kubure sa povredama. Toj listi se upravo priključio i Japanac Riohei Mićibući, koga čeka nekoliko nedelja odsustva sa terena.



tagovi

Radnički NišMozzart Bet SuperligaLetnji prelazni rok 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara