Dejan Joveljić u dresu Volfzbergera (©Reuters)
Dejan Joveljić u dresu Volfzbergera (©Reuters)

Joveljić vodi Vukove u Evropu

Vreme čitanja: 2min | čet. 27.05.21. | 11:21

Prvi meč plej-ofa za Ligu konferencija igra se u četvrtak, Austrija u Beču od 19 časova dočekuje Volfzberger

Fudbaleri Volfzbergera su zabrljali u finišu sezone i sada im izlazak na međunarodnu scenu "visi". Moraju da igraju doigravanje sa Austrijom iz Beča da bi se plasirali u kvalifikacije za Ligu konferencija. Prvi od dva meča na programu je danas od 19 časova u austrijskoj prestonici.

Volfzberger je dugo bio u igri za Ligu Evrope, ali je u poslednjih šest kola samo jednom pobedio i to su njegovi konkurenti iskoristili da ga prestignu. Sa treće pao je na petu poziciju, u kvalifikacije za Ligu šampiona otišli su prvak Salcburg i Rapid iz Beča, u Ligu Evrope Šturm, a u Ligu konferencija LASK. Poslednja karta pripašće pobedniku duela Volfzbergera i Austrije iz Beča, koja je kroz plej-aut uspela da se domogne ovog dvomeča.

Izabrane vesti

19.00: (2,30) Austrija (3,40) Volfzberger (3,10)

Bečlije su jedva zauzele osmo mesto na tabeli u plej-autu, ali su potom uspele da savladaju Hartberg u polufinalu doigravanja sa 3:0. Taj rezultat prijatno je oduševio navijače Austrije, koji imaju veoma niska očekivanja od svog neuverljivog tima. Zato ni pred današnji duel ne vlada neki veliki optimizam, mada će Austrija prvi put ove sezone da ima podršku sa tribina. Dozvoljeno je da prisustvuje oko 3.000 navijača.

Uzdanica gostujućeg tima biće mladi reprezentativac Srbije i nekadašnji napadač Crvene zvezde, Dejan Joveljić. On je na pozajmici iz frankfurtskog Ajntrahta do kraja sezone, a ovaj dvomeč biće mu poslednje utakmice u dresu austrijskog tima.

Joveljić je najbolji strelac Vukova, a odigrao je i najviše utakmica od svih saigrača. Nastupio je na ukupno 44 meča u svim takmičenjima, a postigao je 19 golova. Od toga, 17 u prvenstvu, u kojem je imao i tri asistencije.

U njegove kvalitete dobro su upoznati igrači Austrije. Bio je mladi Srbin strelac na oba njihova susreta ove sezone. U decembru prošle godine zatresao je mrežu za 1:1, a njegov tim je na kraju slavio sa 3:2 golom Lindela iz jedanaesterca u 93. minutu. Joveljić se potom upisao i 21. marta, kada je dao gol za 3:1. Taj meč je okončan rezultatom 5:3 u korist Volfzbergera. Interesantno je to da je na oba susreta Austrija prva povela, jednom je gol dala u prvom minutu, a sledeći put u sedmom. Moraće gosti zato da budu oprezni, pogotovo u uvodnoj fazi meča.

Revanš je na programu već u nedelju.

AUSTRIJA 1 - PLEJ-OF ZA LIGU KONFERENCIJA /PRVI MEČ/

Četvrtak

19.00: (2,30) Austrija (3,40) Volfzberger (3,10)

***Kvote su podložne promenama


tagovi

Austrija 1Dejan JoveljićAustrija Beč

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara