(©Reuters)
(©Reuters)

Junajted prolaz nacrtao u Andaluziji, pečat udara na Old Trafordu

Vreme čitanja: 3min | čet. 15.04.21. | 14:14

Crveni đavoli na Teatru snova brane prednost od dva gola (2:0) protiv Granade u četvrtfinalu Lige Evrope

Mančester junajted prvi je favorit za osvajanje Lige Evrope, a zašto je to tako, pokazao je u Andaluziji. Crveni đavoli su uzeli meru Granadi, Markus Rašford je stao rame uz rame sa ser Bobi Čarltonom i četa Ole Gunara Solskjera je na korak do plasmana u polufinale. Nije primoran Mančester junajted večeras na Old Trafordu (21.00) da napadne Granadu, moći će da kalkuliše, ali svi na Teatru snova žele da stanu na kraj crnoj seriji kada igraju sa španskim predstavnicima.

Prolazio je Junajted ekipe iz Španije, i ispadao je, ali ono što mu u poslednje vreme nikako ne polazi za rukom jeste da timove iz Primere sruši na Old Trafordu. Crveni đavoli su ostvarili samo jedan trijumf protiv Španaca na Ostvu u poslednjih deset susreta (pet remija i četiri poraza). Pobedu su upisali davne 2013. godine nad Real Sosijedadom, a tim iz San Sebastijana nisu uspeli ove sezone da slome iako su u prvom meču slavili sa 4:0.

Izabrane vesti

21.00: (1,50) Mančester Junajted (4,30) Granada (7,35)

Istina, nije Junajted morao da srlja, pobeda nije bila imperativ, jer mu je prednost od četiri gola garantovala prolaz dalje. Moći će Crveni đavoli slično da se postave i večeras, ali bi jedan gol Granade ubrizgao nemir u redove Mančester junajteda. Ne oseća se tim sa Old Traforda komotno protiv Španaca, najmanje mu leže i rani gol bi otklonio brojne dileme i sumnje.

Ne raduju se Crveni đavoli španskim ekipama, a nije se radovala ni Granada u Andaluziji. Na semaforu je stajalo 0:2, a to znači da će igrati i protiv tradicije. Od trenutka kada je format Lige Evrope 2009. godine promenjen, samo jedan tim je uspeo u revanšu da nadoknadi minus od dva gola sa domaćeg terena. Reč je o gospodaru Andaluzije i Lige Evrope – Sevilji. Tim sa Ramon Sančez Pishuana je nadoknadio dva gola zaostatka protiv gradskog rivala Betisa i na Benito Viljamarinu posle penal ruleta izvadio kartu za narednu fazu takmičenja.

Crveni đavoli su u Granadi 22. put trijumfovali na gostovanju u evropskom meču a da se prva utakmica igra na strani. Do sada su bili nepogrešivi – svaki put su overili prolaz u sledeću rundu takmičenja. Junajtedu će igrati i remi, ali ukoliko i prođe, a ne pobedi, postaviće negativan rekord. Nikada Junajted nije vezao četiri utakmice na domaćem terenu bez trijumfa.

Markus Rašford je golom Granadi u Španiji stigao do brojke od osam golova na 10 utakmica (šest u Ligi šampiona i dva u Ligi Evrope), ali je pitanje da li će najbolji strelac Đavola u ovosezonskoj evropskoj odiseji nastupiti na Teatru snova večeras. Rašford je učestvovao i u preokretu Junajteda protiv Totenhema na Vajt Hart Lejnu, ali je preskočio poslednji trening zbog povrede.

Revanš će zbog akumuliranih žutih kartona sasvim sigurno propustiti Hari Megvajer, Luk Šo i Nemanja Matić, dok na drugoj strani iz istog razloga na Old Trafordu neće nastupiti Domingos Duarte i Jan Brajs Eteki.

Ole Gunar Solskjer duži vremenski period neće imati na raspolaganju Antonija Marsijala i Fila Džonsa, a Erik Baji još čeka negativan test na virus korona. Trener Granade Dijego Martinez biće lišen usluga Luisa Milje i Nejdera Lozana, a upitan je nastup još nekoliko igrača.

Od početka sezone Mančester junajted bolje igre pruža na strani, a Ole Gunar Solskjer pronašao je uzrok. Za slabije igre Đavola na Old Trafordu verovali ili ne zaslužni su baneri i transparenti na tribinama. Crveni dresovi, crvene stolice, crveni baneri...

„Transparenti na tribinama više neće biti crvene boje. To ne bi trebalo da utiče na igrače, ali neki momci su se požalili da kada moraju u sekundi da donesu odluku i potraže saigrača na drugoj strani terena, to im otežava“, rekao je Solskjer.

LIGA EVROPE – ČETVRTFINALE (REVANŠI)

Četvrtak

21.00: (2,75) Roma (3,45) Ajaks (2,50) /prvi meč: 2:1/

21.00: (1,50) Mančester Junajted (4,30) Granada (7,35) /prvi meč: 2:0/

21.00: (4,30) Slavija Prag (3,50) Arsenal (1,90) /prvi meč: 1:1/

21.00: (1,60) Viljareal (3,75) Dinamo Z. (6,50) /prvi meč: 1:0/

***kvote su podložne promenama



tagovi

Liga EvropeMančester JunajtedGranadaMarkus Rašford

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara