Pol Pogba napušta teren (©Reuters)
Pol Pogba napušta teren (©Reuters)

Junajtedovi problemi van terena - rasizam i povreda Pogbe

Vreme čitanja: 2min | ned. 07.02.21. | 10:33

Odjeci remija sa Evertonom

Ispustio je Mančester junajted veliku priliku da se u subotu vrati na čelo Premijer lige.

Imao je tim Olea Gunara Solskjera 2:0 i 3:2 protiv Evertona, ali su gosti u poslednjim trenucima nadoknade stigli do izjednačenja.

Izabrane vesti

Pored prosuta dva boda, za brigu norveškog trenera je i povreda Pola Pogbe. Francuz koji je proglašen za najboljeg igrača Junajteda u januaru morao je van igre već u 39. minutu.

"Butina je u pitanju, deluje kao povreda mišića. Moraće na snimanje, a onda i terapiju. Nadam se brzom oporavku", izjavio je Solskjer posle utakmice.

O Pogbi se, inače, ovih dana u Engleskoj ponovo piše u pozitivnom svetlu. Navodi se da je konačno potpuno zadovoljan u Mančesteru jer je dočekao da se ekipa bori za vrh tabele i da bi zbog toga mogao da produži ugovor koji ističe leta 2022. Sam Solskjer je izjavio da otvoreno priča s igračem na tu temu i da ga raduje što je 27-godišnji fudbaler srećan u crvenom dresu.

Brz oporavak nekadašnjeg veziste Juventusa neophodan je Junajtedu, jer klub pored šampionske trke očekuje i borba sa Real Sosijedadom za osminu finala Lige Evrope (18. i 25. februara), a za četvrtak je zakazan duel sa Vest Hemom u osmini finala FA kupa. Teško, ipak, da će Pogba, koji je ove sezone u 28 utakmica dao četiri gola i asistirao za tri, igrati tu utakmicu.

Pored povrede francuskog asa, Mančester junajted ovih dana ima problem i sa rasističkim uvredama na račun svojih igrača. Drugi put u samo desetak dana na meti uvredljivih i maloumnih komentara našao se Aksel Tuanzebe. Engleski defanzivac poreklom iz Konga napravio je faul koji je prethodio trećem golu Evertona, zbog čega su ga pojedini zasuli rasističkim uvredama na društvenim mrežama. Baš kao i posle utakmice sa Šefildom, u kom je Junajted poražen 1:2, a presudan je bio gol kada je Tuanzebe pokušao da blokira šut protivničkog igrača, ali je umesto toga kolenom skrenuo loptu i prevario De Heu.

Prijave zbog rasističkih uvreda podnela su još dvojica igrača Junajteda, Markus Rašford i Entoni Marsijal, pa je mančesterska policija pokrenula istragu u saradnji sa klubom.


tagovi

Pol PogbaOle Gunar SolskjerMančester Junajted

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara