Rabio i Remzi (©Reuters)
Rabio i Remzi (©Reuters)

Juve se sprema za letnji pazar: Od Rabioa i Remzija oko 50.000.000, budžet za plate lakši za još 20.000.000

Vreme čitanja: 2min | uto. 30.03.21. | 11:29

Klub iz Torina priprema teren za predstojeći prelazni rok...

Posle decenijske vladavine italijanskim fudbalom Juventus će ove godine, sva je prilika, prepustiti tron nekom od milanskim rivala. Iz tog razloga - ali i zbog neprijatne eliminacije na startu eliminacione faze u Ligi šampiona - u Torinu planiraju ozbiljne aktivnosti na letnjoj fudbalskoj pijaci.

Svakako glavna preokupacija navijača Stare dame jeste budućnost Kristijana Ronalda (uveliko se spekuliše o njegovom mogućem odlasku), međutim čelnici Juventusa uveliko rade i na nekim drugim stvarima.

Izabrane vesti

Da bi sebi priuštili dodatnu finansijsku snagu na tržištu u Juveu će pokušati da se reše nekih igrača. Italijani pišu kako postoji plan da u "prvom kontigentu" budu Adrijan Rabio (25) i Aron Remzi (30). U pitanju su momci koji su stigli 2019. godine kao slobodni igrači. S te strane gledano biće to čista zarada za Juve, ali i ogromno oslobađanje prostora u budžetu za plate, pošto su kao slobodni agenti i Rabio i Remzi pre dve godine izboksovali veoma visoka primanja. I jedan i drugi primaju 7.000.000 evra po godini.

Treba imati na umu da su u pitanju neto iznosi, odnosno da bi Juve njihovim odlaskom uštedeo oko 20.000.000 evra na bruto nivou.

Imajući u vidu godine i potražnju (Juve očekuje oko između 15 i 20 miliona evra) za Remzija neće biti lako pronaći uhlebljenje. Naravno, tu je i pomenuta plata, te želja velškog asa da ostane u pomenutom regionu.

S Rabioom bi trebalo da ide lakše, međutim klub koji je ponajviše zagrizao najveći je problem. Radi se o Olimpiku iz Marselja. Četa Horhea Sampaolija daleko je od mesta koje vodi u Ligu šampiona, naredne godine slavni francuski tim neće videti i elitu i to bi mogla da bude velika prepreka u eventualnom poslu. Na papiru, biće to veoma komplikovana operacija. Na Velodromu nije bajna finansijska situacija, ali u sportskom sektoru je čovek na kog Marselj baca sve karte. U pitanju je Pablo Longorija.

Longorija ima veoma dobre odnose sa Juveom gde je bio zaposlen jedno vreme...

Rabio je ove godine važan šraf kod Andree Pirla i Stara dama planira dobru zaradu od njega. Italjani tvrde - makar 30.000.000 evra. Tu je i detaljčić za one što sumnjaju da bi posle Pari Sen Žermena Rabio želeo u redove velikog rivala Marselja: u jednom intervjuu pre dve godine otkriveno je da je francuski vezista kao tinejdžer bio navijač Olimpika.

Dakle, saberi-oduzmi, odlaskom ove dvojice igrača Juve bi mogao da inkasira oko 50.000.000 evra samo od transfera, te još 20.000.000 na konto njihovih plata.

Nije loš temelj dobar letnji pazar.


tagovi

letnji prelazni rok 2021Adrijen RabioAron Remzi

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara