(©Reuters)
(©Reuters)

Juventus je Pogbin rob, guši ga faraonski ugovor! Vlahović ili Kjeza – nema mesta za obojicu

Vreme čitanja: 3min | uto. 23.05.23. | 18:49

Di Marija obrnuo ćurak, sad želi da ode

Odluka Saveznog apelacionog suda mogla bi mnogo više štete da nanese Juventusu no što se to isprva činilo. Oduzimanje deset bodova samo je vrh ledenog brega. Neće torinski klub iduće sezone igrati u Ligi šampiona, tražiće put i način da skine okove, odnosno umanji troškove i proredi igrački kadar. Primoraće ga na to neplanirani gubici, a kičma tima umnogome bi mogla da bude drugačija.

Iako Frančesko Kalvo, glavni operativac za fudbalska pitanja na Alijanc areni, kategorički tvrdi da će Masimilijano Alegri ostati trener, te da Dušan Vlahović neće napustiti klub, to se potire sa pisanjem Gazete. Srpski napadač tražena je roba. Na radaru je engleskih klubova, ali i Bajerna iz Minhena – da li će krenuti po napadača Bjankonera zavisiće od odluke Nadzornog odbora – a ugledni italijanski medij nema dilemu: Dušan Vlahović ili Federiko Kjeza – nema mesta za obojicu!

Izabrane vesti

Juventus naredne sezone neće moći da računa na prihod od oko 50.000.000 evra na koji bi mogao da igra Ligu šampiona. Kraj sa krajem neće sastavljati, niti će zapasti u samrtnički ropac, međutim, moraće da se odriče. Uglavnom nosilaca i igrača na kojima mu se temeljila budućnost. Velika očekivanja su u klubu imali od trozupca Anhel di Marija – Federiko Kjeza – Dušan Vlahović, ali su malo toga dobili. Ponajviše zbog učestalih povreda, retko kada su sva trojica bili od starta na terenu.

Možda im je ovo bila prva i poslednja prilika da u dresu Juventusa dele teren... Zapravo, vrlo je izvesno da jeste.

Anhel di Marija je obrnuo ćurak, sada je bliži odlasku. Želi da promeni sredinu, jer Stara dama neće igrati u Ligi šampiona. Ugovgor mu ističe na leto i moći će da bira novu sredinu, neće imati ograničenja. A, prema pisanju Gazete, torinski klub će, ipak, saslušati ponude i za ostatak navale. Ne samo za Dušana Vlahovića od čijeg transfera najviše može da inkasira, nego i za Federika Kjezu.

Procena je da neće biti ponuda za italijansko krilo koje će zadovoljiti klub, te da je on najbliži ostanku. Silne povrede sputale su Kjezu da se predstavi u najboljem svetlu, kuburio je sa njima i srpski golgeter posle Mundijala, ali je trenutno na ceni. I, ako zaškripi sa finansijama, Vlahović će biti prva opcija za prodaju. Ma koliko da iz Juventusa negiraju.

Voleli bi na Alijanc stadionu da zadrže i Federika Kjezu i Dušana Vlahovića, i da vide leđa Polu Pogbi. Francuz ima faraonski ugovor, njegova astronomska plata – 10.000.000 evra na godišnjem nivou i ugovor do 2026. godine – guši klub. Gotovo da nije igrao od povratka zbog povrede, sakupio je svega deset utakmica. Minutaža i uticaj na igru – mizerni. Ukupno 161 minut i jedna asistencija.

Ali, ne postoje naznake da će promeniti sredinu...

Zato je izvesno da Adrijen Rabio hoće. Već je sportski sektor obavio razgovore sa igračevim zastupnicima, pokušaće da ulovi staru želju sada kada francuskom vezisti ističe ugovor i pride su Juventusu zatvorena vrata Lige šampiona. Dobar deo okosnice torinskog kluba mogao bi da se promeni. Aleks Sandro može da ide, sa Leandrom Paredesom neće biti potpisan ugovor, težiće ka tome da se ratosiljaju igrača koji se vraćaju sa pozjamice, ali i da zadrže Arkadijuša Milika.

Masilimijanu Alegriju se jako dopada poljski napadač. Čak je u finišu sezone imao i veću minutažu od Dušana Vlahovića, jer više učestvuje u igri. Otkup od Marselja trebalo bi da bude jedna od glavnih letnjih operacija.

Sve u svemu, ako ne dođe do radikalnih zaokreta, Juventus će biti drugi tim. Neće ličiti na ovosezonski.


tagovi

Adrijen RabioAnhel Di MarijaPol PogbaFederiko KjezaDušan VlahovićLetnji prelazni rok 2023Arkadijuš Milik

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara