Lionel Mesi i Lukas Okampos (©Reuters)
Lionel Mesi i Lukas Okampos (©Reuters)

Južnoameričke kvalifikacije: Karioke u Paragvaju čuvaju plus 4, ključan duel za Gaučose u Barankilji

Vreme čitanja: 3min | uto. 08.06.21. | 22:50

Brazil i Argentina vode kolo u bitkama za Svetsko prvenstvo

Kopa Amerika je odmah iza ugla, a u Južnoj Americi je naredna noć rezervisana za kvalifikacione borbe za mesto na Svetskom prvenstvu u Kataru. Na programu je 8. runda, koju će da obeleži dvoboj Kolumbije i Argentine, dok lider Brazil ide u goste Paragvaju. Burna noć, bez daljeg...

Tri reprezentacije u južnoameričkim bitkama za Mundijal još čuvaju epitet neporaženih. Među njima je i drugoplasirana Argentina, sa četiri boda manje od lidera Brazila. Posle pet kola Gaučosi imaju tri pobede i dva remija, a noćašnje gostovanje Kolumbiji u Barankilji im je izuzetno važno jer ne žele novo prosipanje bodova, odnosno ostavljanje mogućnosti konkurenciji u vidu Ekvadora, Paragvaja, Urugvaja, da joj se približe, sustignu ili eventualno prestignu na tabeli.

Izabrane vesti

01.00: (2,95) Kolumbija (3,00) Argentina (2,60)

Čile je u prošloj rundi, kao i obično, bio tvrd orah, pa je gol Lionela Mesija iz prvog poluvremena vrlo brzo poništio Aleksis Sančez. Izabranici Lionela Skalonija nisu umeli da naplate činjenicu da su češće i ozbiljnije pretili.

Kolumbija se, sa druge strane, konačno pomakla sa mrtve tačke. Prethodno je pretrpela razočaravajući poraz od Urugvaja (3:0), pa onda dozvolila Ekvadoru da joj spakuje šest lopti u mrežu. Rane su delimično zalečene ubedljivim izdanjem protiv Perua od pre par dana, kada su pogađali Mina, Uribe i Luis Dijaz. Argentina će u Kolumbiji biti oslabljena neigranjem prvog golmana Franka Armanija koji je pozitivan na korona virus, mada ima Skaloni adekvatnu alternativu u Emilijanu Martinezu.

Gaučosi su u seriji nepobedivosti od 12 utakmica i potrudiće se da tako ostane posle gostovanja Kafeterosima, koji su ih u poslednjoj deceniji savladali samo jednom iz osam pokušaja. U tom periodu su četiri puta igrali nerešeno, uz tri pobede Argentine. Goleade im nisu svojstvene što potvrđuje i podatak da je na prethodnih šest sučeljavanja palo samo šest pogodaka.

02.30: (6,50) Paragvaj (3,80) Brazil (1,57)

Brazil je bio vrlo ubedljiv u dosadašnjem delu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo. Posle pet odigranih rundi Karioke jedine imaju stoodstotan učinak, a samo protiv Perua nisu uspele da sačuvaju mrežu. Međutim, Selesao trenutno prolazi kroz turbulentan period.

Pošto je oduzeto Argentini i Kolumbiji, domaćinstvo predstojećeg izdanja Kopa Amerike dodeljeno je Brazilu. Nije ova odluka naišla na odobrenje reprezentativaca petostrukog prvaka sveta, jer država još nema kontrolu nad pandemijom korona virusa, koji je odneo više od 473.000 života u zemlji kafe i sambe, i preti novim talasom u narednim nedeljama. Stoga su fudbaleri u dogovoru sa selektorom Titeom razmatrali opciju da se povuku sa kontinentalnog takmičenja, ali od toga neće biti ništa.

Kad smo već kod selektora, Tite možda broji poslenje dane ili sedmice na kormilu nacionalnog tima, jer dan pošto je Rožerio Kaboklo zbog seksualnog zlostavljanja razrešen dužnosti predsednika brazilske fudbalske konfederacije, najavio je otpuštanje iskusnog stručnjaka, kojeg bi trebalo da zameni Renato Gaučo, doskorašnji kormilar Gremija.

U pomenutim okolnostima, Paragvaj i te kako ima šta da traži protiv Brazila. Selekcija Eduarda Beriza jedna je od tek tri neporažene, uz Brazil i Argentinu, u dosadašnjem toku kvalifikacija. Pride je protiv Selesaa posmatrajući samo 90 minuta poražena svega jednom u poslednjih šest međusobnih susreta. Dva puta je posle produžetaka slavila, jednom izgubila, a dva susreta završena su bez pobednika.

Mečeve Kolumbija - Argentina i Paragvaj - Brazil možete da pogledate u direktnom prenosu na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.


tagovi

Južna Amerikareprezentacija ArgentineReprezentacija Brazilareprezentacija Kolumbijereprezentacija ParagvajaKvalifikacije za SP 2022.

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara