Foto: MN press
Foto: MN press

Kačar: Želimo da se pokažemo u pravom svetlu, Partizanu smo već pomrsili račune

Vreme čitanja: 3min | ned. 13.02.22. | 15:34

Nekadašnji vezista, danas član stručnog štaba Proletera sa visokim ambicijama gleda ka proleću

Vest da su nova poglavlja u fudbalskim biografijama otvorili Zdravko Kuzmanović i Gojko Kačar dolaskom na funkcije u Proleter privukla je veliku pažnju fudbalske javnisti. Nekadašnji reprezentativci Srbije preuzeli su odgovorne uloge u superligašu sa Slane bare, a član stručnog štaba novosadskog kluba gostujući na Arena sport televiziji govorio je o novoj ulozi u fudbalu, ali i momentima iz bogate karijere.

Premotavajući film uz inserte iz igračkih dana tokom emisije "Kao nekada" Kačar nije skrivao emocije.

Izabrane vesti

"Kao da je neki prošli život, san... Lepo je prisetiti se. Vojvodina je moja prva ljubav, tu nema priče, prošao sam tu sve kategorije. Uvek sam navijao za Vojvodinu. Velika mi je želja da ovde kod nas bude kao u Nemačkoj, da ljudi bodre lokalne klubove", rekao je Kačar u razgovoru sa voditeljima Jovanom Guzijan i Nemanjom Paunović.

Kačar je za Vojvodinu debitovao sa 16 godina, davne 2003, protiv Crvene zvezde.

"Bio sam u omladincima, nisam ni trenirao sa prvim timom. Samo mi je došao poziv da dođem da igram protiv Crvene zvezde. Slavili su titulu, imali dobar tim, pun stadion... Branko Smiljanić me je uveo u igru. Tom prilikom je Miloš Krasić izlazio i rekao mi 'hajde maco, ovako ćeš i ti da gaziš za koju godinu'".

Tokom godina provedenih u klubu sa Karađorđa, često je bio povezivan sa večitim rivalima, naročito sa Crvenom zvezdom, ali je Vojvodina ostala jedini tim čiji je dres nosio u Srbiji.

"Tada je predsednik bio Ratko Butorović, to je bila njegova politika, da nema prelazaka u Zvezdu i Partizan. Bili smo tada ravnopravni sa njima. Čini mi se da imam i pozitivan skor protiv njih. Sećam se, predsednik je nerešen rezultat doživljavao kao veliki neuspeh. Puno mi je srce zbog toga što sam nastupao samo za jedan tim. Bilo je ponuda i kada sam bio u Nemačkoj, ali mi je ostalo usađeno da mogu da igram samo za jedan tim u svojoj zemlji".

Posebno pamti Ratka Butorovića, za koga je naveo da je bio izuzetno specifičan.

"Žao mi je zbog toga što nije više sa nama jer bi sigurno veliku energiju usmeravao ka fudbalu i napredovali bismo u svakom pogledu".

Sportske gene Gojko je nasledio između ostalih od stričeva Slobodana i Tadije Kačara koji su bili čuveni bokseri.

"Fudbal je bio moja najveća ljubav, zavoleo sam ga od malih nogu i tu sam jedino video sebe. Mnogo me povezuju sa boksom zbog stričeva. Ali, moja baka je tada rekla da ne može da podnese još jednog boksera u porodici. Srećan sam i zadovoljan zbog svega šta mi je fudbal doneo".

Iz Vojvodine je Kačar otišao je u Hertu, zatim je igrao i za Hamburg i Augsburg, a tačku je stavio na Kipru, u dresu Anortozisa. Posle kratke pauze nakon odlaska u igračku penziju u fudbal vratio kao član stručnog štaba trenera Proletera iz Novog Sada Dušana Bajića.

"Dušan Bajić je bio predavač, tu sam ga upoznao, video da se radi o veoma stručnom čoveku. Na njegov poziv i uprave, odlučio sam da se pridružim. Zadovoljstvo mi je da budem deo stručnog štaba. Fudbal mi je mnogo dao u životu i ovo je prilika da se odužim, da iskustvo i znanje stečeno u inostranstvu prenesem na mlade igrače".

Kada je reč o ciljevima Proletera ove sezone, nekadašnji vezista je naveo da se nada da će oni biti ispunjeni.

"Težimo da igrači imaju najbolje moguće uslove. Trudimo se da napredujemo svake godine, u svim segmentima. Proleter treba da bude sredina gde igrači prelaze iz omladinskog tima u prvi, i to je najteže. Želimo da budemo samoodrživ klub, sami da stvaramo igrače i napredujemo u svakom pogledu. Pre svega želimo da uđemo u plej-of".

Upitan je da konkretno odgovori ko će biti šampion Srbije.

"Dok je matematički moguće, rekao bih Poleter", rekao je Kačar uz osmeh i dodao: "Ne znam. Zanimljivo je, ima još dva derbija. Biće zanimljivo i neizvesno do kraja".

Proleter će u narednoj utakmici igrati protiv Crvene zvezde, a Kačar je naveo da se nada da će njegov klub pomrstiti račune crveno-belima.

"Partizanu već jesmo. Želimo da se pokažemo u pravom svetlu", rekao je Kačar.


tagovi

Gojko Kačar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara