(©You Tube)
(©You Tube)

Kairat pred Zvezdu izgubio od Blagojevića, debitovao Banjak

Vreme čitanja: 4min | sub. 17.07.21. | 17:14

Tim iz Almatija zakazao u generalnoj probi pred duel sa crveno-belima u kavlifikacijama za Ligu šampiona

Ostavila je Crvena Zvezda bled utisak na premijeri u domaćem prvenstvu. Remi sa Vojvodinom na stadionu “Rajko Mitić” otvorio je neka pitanja i došao je u nezgodnom trenutku – pred evropsku premijeru i put u Almati. Ali, koliko je sve u crveno-belom taboru podela bodova sa Vojvodinom uzdrmala, toliko ih je današnji poraz Kairata umirio.

Srpski strateg Srđan Blagojević je sa Kaspijem u Kupu Kazahstana podelio lekciju Kairatu i pokazao Zvezdi da nije bauk, i da nema razloga da bude stegnuta u Almatiju – 0:2 (0:1). Istina, nije trener Kairata položio sve karte na sto, vešto je sakrio sastav i u igru gurnuo debitante i igrače sa malim brojem minuta u nogama.

Izabrane vesti

Ne utiče previse ovaj poraz na Kairat, a neki od nosilaca igre sveži će dočekati duel sa Crvenom zvezdom. Pre svih Vagner Lav, Kante, Nebojša Kosović i Rade Dugalić. Ali, i prvi golman Stas Pokatilov, koga je među stativama zamenio Ustimenko i odmah se videlo zašto je u drugom planu.

Ostavio je Ustimenko saigrače na cedilu u 30 minutu. Zaradio je crveni karton i otežao Kairatu da u grupnoj fazi kazahstanskog kupa osvoji makar bod u Almatiju. Nije bilo Kaspiju potrebno previse vremena da iskoristi brojčanu nadmoć. Proradila je srpska veza. Jedna od glavnih pokretačkih poluga Kaspija, sprski vezista Nikola Cuckić, otključao je sef Kairata pre odlaska na odmor.

Maki Banjak neće imati po čemu lepom da pamti debi u dresu Kairata. Aleksej Zaleski je početkom drugog poluvremena otklonio sve dileme. Pronašao je put do gola i pokazao da odbrana Kairata u ovom sastavu i te kako ima šupljina. Poprilično je porozna, ali je ne treba očekivati u ovoim sastavu. Zamutio je vodu trener Kairata pred dvomeč sa Zvezdom, ali i umanjio šansu Kairatu da kao prvi izađe iz grupe.

Mislima je Kairat bio u meču sa Zvezdom, koji je na program u sredu od 16.00, a za kazahstanske Vesti je o novom susretu crveno-belih I tima iz Almatija govorio nekadašnji igrač Kairata – Žarko Marković.

Za kazahstanski klub Marković je nastupao u period od 2014. do 2017. godine, sakupio je 11 nastupa i upisao 10 golova, a pred novi obračun istakao je da su u Srbiji svi uvereni da se neće ponoviti scenario u kojem Kairat ide u narednu rundu.

“Svi već pričaju o utakmici sa Kairatom i prisećaju se 2015. godine, kada je Kairat eliminisao crveno-bele. Ovog puta svi su sigurni da će Crvena zvezda trijumfovati i proći dalje”,

rekao je

Žarko Marković.

Zanima sve u Kazahstanu da li se Zvezda transformisala ili je na onom nivou iz 2015. godine, kada ju je Kairat “rastrgao”.

“Crvena zvezda je sastavila moćan tim. Ova Zvezda je jača od one koju je Kairat izbacio. Nije izgubila tri ili četiri sezone u prvenstvu, a tek nekoliko puta je za sve to vreme poražena na svim frontovima”.

Uvek postoje šanse da autsajder izbaci favorite, ali se i kroz diplomatski odgovor Žarka Markovića videlo na koju stranu naginje i koji ma izglednije šanse da se domogne trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

“Kairat raste iz godine u godinu i, naravno, postoje šanse da prođe. Ali, biće vrlo teška utakmica, neće biti lako Kairatu da prođe beogradski tim. I kod Kairata se, kao i kod Zvezde vidi napredak. Klub je napravio dva ili tri dobra transfera. Dakle, šanse uvek postoje”.

Upoznao je Žarko Marković tamošnje medije sa kovid protokolima u Srbiji i otkrio im da Kairat neće sačekati “vulkansko grotlo”, zbog kazne UEFA.

“Od pre nekoliko dana je navijačima u Srbiji dozvoljeno da prisustvuju utakmicama, ali popunjenost stadiona ne sme da prelazi 50 odsto. Koliko znam, na stadionu Crvene zvezde neće biti gledalaca, jer UEFA je kaznila klub posle utakmice Lige Evrope protiv Milana sa jednom utakmicom igranja pred praznim tribinama”, podvukao je Žarko Marković

KAIRAT – KASPIJ AKTAU 0:2 (0:1)

/Cuckić 39, Zaleski 54/

KAIRAT: Ustimenko – Mikanović, Banjak, Širobokov, Kejler – Burančijev, Ulšin – Alikulov, Paulo, Vorogovskij – Sejdahmet.

KASPIJ AKTAU: Ajazbaev – Kusjapov, Bondarenko, Zaleski, Tajkenov – Cuckić, Nabikanov, Darabaev - Sahli, Mingazov – Karimov.

Crveni karton: Ustimenko

KUP KAZAHSTANA – 2. KOLO

Grupa A

Petak

Šahtjor Karagandi – Kizilžar 3:2 (0:0)

/Tatibajev 75, 86, Atanaskoski 89 – Bušman 49, Smailagić 67/

Nedelja

15.00: Sđošor – Ordabasi


Grupa B

Petak

Tobol – Atirau 2:0 (1:0)

/Silva 42, Tošić 90/

Subota

14.00: (2,95) Maktaral (3,10) Taraz (2,40)


Grupa C

Petak

Astana – Aktobe 3:2 (1:1)

/Tomasov 13, Tanžarikov 48a.g, Bersanjan 71 – Černišov 45, Logvinenko 80/

Subota

16.00: (2,30) Akžajik (3,10) Kaisar (3,10)


Grupa D

Subota

Kairat - Kaspij 0:2 (0:1)

/Cuckić 39, Zaleski 54/

Nedelja

17.00: Turan – Žetisu

***Kvote su podložne promenama



tagovi

KairatŽarko MarkovićKazahstanKazahstan 1FK Crvena zvezdakvalifikacije za Ligu šampiona

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara