Hose Fonte (© Reuters)
Hose Fonte (© Reuters)

Kako funkcioniše finansijski fer-plej: Druge ograničavaju, za PSŽ ne postoje pravila

Vreme čitanja: 2min | sre. 11.08.21. | 15:50

Hose Fonte o dolasku Mesija u PSŽ

Trener Bresta Mišel de Zakarijan je rekao je da se oseća napaljeno, šef struke Bordoa Vladimir Petković govorio je o fudbalskim benefitima, navijači Pari Sen Žermena su egzaltirani, međutim, izgleda da nisu svi u Francuskoj oduševljeni što je Lionel Mesi došao na Park prinčeva. I to ne u sportskom smislu, jer je valjda u tome poenta, već u čisto ekonomskom.

Činjenica da će Sveci na platu najboljeg fudbalera morati da potroše između 35.000.000 i 40.000.000 evra godišnje, a da su ionako skupoceni tim učinili još glamoruznijim angažovanjem Serhija Ramosa, Žoržinja Vajnalduma, Đanluiđija Donarume i Ašrafa Hakimija stvorila je nelagodu Hoseu Fonteu, štoperu aktuelnog prvaka, Lila, koji je baš PSŽ-u oteo titulu u prethodnom šampionatu.

Izabrane vesti

Želeo bih da otvorim drugi aspekt priče. Zanima me kako u Francuskoj funkcioniše finansijski fer-plej. Svaki klub je ograničen po pitanju troškova. Ne može da kupuje mnogo, ne može da priušti fudbalera sa visokim primanjima, a onda se pojavi PSŽ i učini da izgleda kao da pravila ne postoje. Sjajna je stvar što je Mesi stigao u Ligu 1, ali moramo da se pozabavimo drugim uglom gledanja. Da li je ovo zaista fer“, zapitao se Fonte.

Portugalskom defanzivcu nije jasno ni zašto većina ljubitelja fudbala vidi PSŽ opet na tronu.

„Niko ne može da vam garantuje osvajanje titule. Oni računaju na dosta stvari koje se još nisu desile. Kako je to moguće?“

Pogotovo što su Fonte i Lil pokazali kako je moguće prestići velikog favorita.

U takmičarskom smislu, jasno je da će nam biti još teže, ali se radujemo izazovu. Zamislite da na meču sa PSŽ-om ne primimo gol, a za njih igraju Mesi, Nejmar i Mbape. Nestvarna trojka. Ne znam uopšte da li PSŽ planira da se brani. U svakom slučaju će biti interesantno videti da li će Liga 1 ove sezone biti neizvesna“.

Možda bi, kad bi ostatli timovi imali šansu da se pojačaju kao PSŽ.

Svakodnevno šaljem poruke Kristijanu Ronaldu da dođe u Lil, ali mi je samo odgovorio „ha-ha-ha“, jasno je Fonteu da ne postoje šanse da njegov kolega iz reprezentacije Portugala napusti Juventus da bi potpisao za Doge.


tagovi

Hoze Fonte

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara