Đanluiđi Donaruma (©Reuters)
Đanluiđi Donaruma (©Reuters)

Kako je propao Donarumin transfer u Barselonu: Rajoline nerealne kombinacije i 24.000.000 neto u drugoj sezoni

Vreme čitanja: 2min | sub. 17.07.21. | 10:19

Ubrzo je italijanski golman završio u Parizu

Transfer Đanluiđija Donarume u Pari Sen Žermen po završetku Eura otvorio je pitanje odnosa kluba prema Kejloru Navasu, ali isto tako omogućio da javnosti postanu dostupne one druge priče o tome kako najkorisniji igrač kontinentalnog prvenstva nije završio transfer u ovaj ili onaj klub. Konkretno, u Barselonu.

Utorak, 18.00: (10,0) Linkoln (5,50) Kluž (1,25)

Izabrane vesti

Katalonski Mundo deportivo otvorio je Pandorinu kutiju i pred javnost izneo kakve je kombinacije pravio Mino Rajola pokušavajući da svog klijenta preseli na Kamp Nou. Rajola je od svih zainteresovanih strana tražio iste uslove – godišnju platu od 12.000.000 evra neto, odnosno kada se odbiju svi porezi. Barselonini direktori to nisu mogli da prihvate iz prostog razloga što je klub uveliko radio na tome kako da smanjuje plate igračima zbog već poznate loše finansijske situacije u kasi, ali i zbog toga što je prekoračen limit za primanja zbog čega ne mogu da se registruju novajlije.

Podsetimo, Lionel Mesi je u međuvremenu pristao da prepolovi svoju platu od preko 50.000.000 evra samo kako bi pomogao klubu da se iščupa, pa zato nije ni bilo realno da Donaruma dobije 12.000.000 neto.

Pregovori su tada nakratko usporili, ali se posle nekoliko dana Rajola javio s novom kombinacijom. On je bio spreman da za Donarumu prihvati značajno manju platu u prvoj godini, ali da se Barselona obaveže da mu već u drugoj sezoni sve to nadoknadi sa, ni manje ni više, nego 24.000.000 evra. Neto! Dakle, pošto se odbiju svi porezi. Gde bi Donaruma praktično postao uz Mesija daleko najplaćeniji igrač u klubu.

Barselona posle ovog predloga više nije ni odgovarala na Rajoline pozive jer u klubu niko nije bio spreman da pregovara o transferu s nerealnim uslovima. Ubrzo je Donaruma otišao u Pariz, gde je ekspresno dobio traženu platu, plus proviziju, bonuse...



tagovi

Đanluiđi Donarumaletnji prelazni rok 2021Pari Sen ŽermenBarselona

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara