Levandovskom manja plata u Barseloni, Bajernu više od 40.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | čet. 19.05.22. | 20:30

Pini Zahavi kupio nekoliko dresova Barse i odštampao Levi prezime...

Izgleda da je zaista došlo vreme za rastanak... Nakon osam godina, 19 trofeja, 344 gola na 374 zvanična meča, Robert Levandovski (34) napušta minhenski Bajern po sopstvenoj želji i seli se, deluje kao sasvim izvesno, u Barselonu!

Krenulo spekulacijama još zimus, iste su bile sve izraženije tokom aprila, potom je Poljak nakon utakmice poslednjeg kola Bundeslige u Volfzburgu nagovestio "kako je to možda bila njegova poslednja utakmica za Bajern", da bi počevši od prošle nedelje mediji širom Evrope počeli da pišu i o detaljima dogovora.

Izabrane vesti

Iz Bajerna su ovih dana uglavnom stizale oprečne informacije. Sportski direktor Hasan Salihamidžić je govorio o otvorenoj želji Levandovskog da ode, te kako takav epilog ne bi trebalo isključiti, dok je predsednik Herbert Hajner smirivao navijače:

„Za nas sve ovo nije ništa novo, igrači kao što je Robert stalno dobijaju ponude od drugih klubova. Već smo imali ovakvu situaciju kada je 2019. flertovao sa Real Madridom. Ne postoji zamena za igrača takve svetske klase. Ali on ima ugovor sa nama. Njegovo je pravo da ne pristane na produžetak saradnje. Kao što je došao kao slobodan igrač, tako može i da ode u leto 2023".

Na kraju, ispostavilo se ipak da je Poljak izvršio veliki pritisak preko svog menadžera Pinija Zahavija i da je Bajern, uzimajući u obzir koliko mu je ovaj doneo proteklih godina, pristao da ga pusti da ode tokom ovog leta.

Kada govorimo o ciframa one su prilično visoke za igrača Levinih godina. Tako katalonski Sport večeras navodi da je Laporta "izboksovao" značajno smanjenje obeštećenja na kom su Nemci insistirali, pa će umesto traženih 60.000.000 evra platiti 40.000.000 i određene bonuse.

Isti izvor navodi da će Levandovski potpisati ugovor na tri godine, odnosno da će po sezoni zarađivati značajno manje nego u Minhenu - "svega" 9.000.000 neto. Na Alijanc areni imao čistih 13.000.000.

Kako pišu španski mediji Zahavi je utanačio sve detalje sa Barselonom i čak u oficijelnom šopu kluba sa Nou Kampa pazario nekoliko dresova, a potom odštampao prezime Roberta Levandovskog na poleđini.

Braco Salihamidžić poslednjih dana radi na pronalaženju novog napadača za Bajern. Nemački mediji pišu o učestalim sastancima sa predstavnicima Saše Kalajdžića, međutim malo je verovatno da bi austrijski dvometraš srpskog porekla bio prva opcija u napadu.

Podsećanja radi, početkom meseca govorkalo se kako bi Bajern mogao da krene po Romelua Lukakua iz Čelsija, jer će odlaskom Levandovskog ostati dovoljno novca u budžetu za Belgijanca.

Opet, ukoliko bude postignut dogovor sa Usmanom Dembeleom (pominjes e plata od 18.000.000 evra bruto), teško je verovati da će Lukaku ostati u fokusu bavarskog kluba.


tagovi

Robert LevandovskiLetnji prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

Barselona
Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara