Ćavi i Unaj Emeri (©AFP)
Ćavi i Unaj Emeri (©AFP)

Kao i uvek, nešto vam poklone: Policija razdvajala Ćavija i Emerija, Viljareal besan zbog sudija

Vreme čitanja: 3min | pon. 29.11.21. | 10:13

Kontroverze posle nesviranog penala za Žutu podmornicu

Katalonci oduševljeni, Ćavi je prokrvio Barselonu i mada je situacija daleko od idealne, sve izgleda daleko bolje no pre nekih mesec dana. Međutim, u drugim delovima Španije nisu baš toliko sigurni u napredak Ćavijeve ekipe, jer ove dve uzastopne pobede u Primeri – ili bar ovu drugu od 3:1 nad Viljarealom – dobar deo pripisuje sudijskim greškama. Tolikim da i katalonski Sport danas piše da je i policija morala da interveniše posle žestoke rasprave Unaja Emerija i Ćavija Ernandeza u tunelu posle meča.

Rasprava je počela još na terenu, mada ima različitih verzija. Prema jednoj je Viljarealov trener pobesneo na Ćavija i njegov stručni štab još posle proslave gola za 2:1 u 88. minutu meča. Emeri je posle utakmice otišao direktno u svlačionicu, nije želeo da se rukuje sa Ćavijem, što mu je ovaj zamerio i prigovorio u tunelu. Madridski mediji tvrde da je eksplodiralo zato što je Emeri dobacio Ćavijevom stručnom štabu...

Izabrane vesti

Svaki put isto sa vama, uvek vam nešto poklone“.

Problem je, naravno, u nedosuđenim penalima za Viljareal. Ili barem jednom. Onom kada je Đerar Pike uklizao i rukom zaustavio loptu koja je išla ka golu. Potom i prekršaj Erika Garsije nad Raulom Albiola, bilo je elemenata za raspravu, mada bi tu možda najstroža kazna bila i previše oštra. Kako bilo, sudija Cezar Soto Grado nije se oglasio, a sporne situacije se nisu gledale ni u VAR sobi.

Emeri je pobesneo, toliko se zakuvalo da je prema informacijama medija i iz Madrida i iz Barselone i policija morala da razdvaja sukobljene strane kako slučajno ne bi došlo do fizičkog kontakta. Viljarealov šef struke se potom smirio i otišao do Barsine svlačionice da se rukuje sa Ćavijem. Ogorčenost je ipak ostala kod nekih igrača.

Ne samo Viljarealovih.

Pred početak sezone su nam rekli da više neće svirati penale lako kao pre, a ovaj je bio baš takav. Koliko sam ja video sa terena, ovaj penal je smešan“, žalio se prošlog vikenda napadač Espanjola Raul de Tomas nakon što je Barselona do minimalne pobede stigla golom Memfisa Depaja s bele tačke.

21.00: (1,85) Osasuna (3,50) Elče (5,00)

Roć Negueroles, Viljarealov delegat na meču sa Barselonom, nije mogao da sakrije razočaranje.

Nerazumljivo je da nam nisu svirali penal. Sudija možda nije video, ali zato je tu VAR. Moguće igranje rukom? Ne! Jasno se vidi da je igrao rukom. Ne znam je li namerno ili ne, ali lopta ide u gol i ti je zaustaviš rukom, to je penal“.

Štoper Pau Tores u istom maniru nastavlja...

Mi smo jedini tim za koji nije sviran penal, a Barselona je jedini tim protiv kojeg nije sviran penal. Sve su im dali, to je nemoguće. Da su samo proverili, trebalo im je dva minuta“.

Barseloni su i svirali jedanaesterac za 3:1 u 94. minutu, ali ni u Viljarelu ne spore da je to bila prava odluka, jer Huan Fojt jeste oborio Filipea Kutinja. Da je ipak dosuđen bar jedan jedanaesterac za Žutu podmornicu pitanje je kako bi se situacija odvijala.

Čist Pikeov penal, ne znam šta još treba da se desi da im sviraju penal“, zagrmeo je vezista Manu Trigueros.

VAR su ljudi, sudije, ne razumem. Moraju da razgovaraju, da preuzmu odgovornost. Verujem u VAR, ali ne razumem te ljude u VAR sobi, morali bi da nam objasne zašto nam danas nisu dali penal. Sudija može da ne vidi, ali kolega iz sobe? I pet minuta posle incidenta smo mislili da će da pogledaju, jer svi smo to videli... Što je najgore, sad će u Barseloni da misle da su moćniji od ostalih, zamislite samo da njima ne sviraju ovakav penal?“, nadovezao se Emeri.

O svađi sa Ćavijem ipak nije hteo. Samo je rekao da fizičkog kontakta nije bilo i da izuzetno poštuje kolegu s Barsine klupe. Ćavi je takođe bio pomirljiv. Navijači već nisu. Ali Barsinih je mnogo više nego Viljarealovih.


tagovi

ĆaviUnaj EmeriPau ToresĐerar Pike

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara