Karlos Tevez (©AFP)
Karlos Tevez (©AFP)

Karlos Tevez na Riverovom putu za prvo mesto

Vreme čitanja: 5min | sre. 25.10.23. | 23:03

Milioneri se bore sa Independijenteom za lidersku poziciju u Grupi A Liga kupa Argentine

Vrhunac 10. kola Kupa profesionalne lige Argentine bez sumnje je susret između River Plejta i Independijentea, koji je ujedno i borba za prevlast u Grupi A. Milioneri će na svom Monumentalu noćas da ugoste Đavole iz Aveljanede, sa početkom u 02.00 časa po srednjoevropskom vremenu, a gostujući tim predvođen Karlosom Tevezom koji se trenutno nalazi na vrhu tabele, ovom prilikom braniće svoju poziciju i prednost protiv izabranika Martina Demikelisa, koji su na samo bod udaljenosti.

Zbog same važnosti, kao i atraktivnosti ovog meča, predsednici i čelnici obe institucije učestvovali su na ručku u restoranu u okviru Monumentala uoči ovog sukoba u sredu uveče. Horhe Brito, Matijas Patanijan, Andres Baljota i Santijago Poblet bili su domaćini u ime Milionera, dok je od gostujuće delegacije prisustvovao Nestor Grindeti, koji će posle reizbora prošle nedjelje ponovo biti predan svojoj ulozi predsjednika Crvenih. Pored njega tu su još bili i Huan Markoni, Kristijan Ritondo, Lučano Pagola i Gaston Galano na sastanku koji se održao u restoranu „Banda“, koji se nalazi unutar Sentenario del Monumentala. Posle toga, oba odbora su se fotografisala i razmenila dresove kako bi odrazili dobar institucionalni odnos između klubova, koji će se boriti u potrazi za što boljim plasmanom u četvrtfinale poslednjeg turnira u godini.

Izabrane vesti

River će definitivno pokušati da povrati vođstvo u zoni Liga kupa protiv Independijentea, a u tu svrhu Martin Demikelis će imati za cilj da stavi sve raspoložive prvotimce posle nekoliko utakmica u kojima je posezao za alternativnim rešenjima zbog mnogobrojnih odsustva igrača usled reprezentativnih obaveza u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2026. godine. I dalje bez mogućnosti da računaju na Havijera Majdanu, ekipa River Plejta na ovaj meč stiže kao favorit i potrebna mu je pobeda da bi se konsolidovao na najvišim mestima u grupi, sa ciljem da se plasira u plej-of nacionalne elite. Međutim, u prošlom kolu Milioneri su se suočili sa Kolonom i nisu uspeli da slave, zadovoljivši se nerešenim rezultatom 2:2 u veoma napornom meču, što je poslužilo da se barem produži niz neporaženosti koji traje već sedam utakmica.

U prethodnih pet duela zabeležili su tri pobede i dva remija, pobedivši Taljeres iz Kordobe, Boku Juniors i Atletiko Tukuman, pored nerešenih ishoda sa Banfildom i Kolonom. Trenutno je tim na drugom mestu tabele Grupe A sa 17 bodova imajući samo jedan manje od lidera i tri iznad Velez Sarsfilda, prvog kluba van zone pristupa plej-ofu. Igrajući kao domaći tim na stadionu Antonio Vespučio Liberti, popularnom Monumentalu, ekipa River Plejta zabeležila je nedavnu kampanju od devet pobeda i jednog poraza u 10 poslednjih utakmica.

02.00: (1,60) River Plejt (3,60) Independijente (5,60)

U ovom trenutku popularni Mičo ima samo dve dileme. Jedna od nepoznanica je prisustvo Nikolasa de la Kruza, kojeg muči upala ahilove tetive. Iako se u prvi mah činilo da će biti van terena deset dana, stručni štab želi da sačeka razvoj situacije iako se dobije potvrda od medicinskog tima, Urugvajac bi mogao da bude i starter na ovoj utakmici. Inače, Agustin Palavesino ima izgledne šanse da se nađe na njegovoj poziciji. U međuvremenu, na levoj strani se pojavljuje druga dilema. Trener mora da odluči da li će Miltona Kaska zadržati u početnoj postavi ili se Enco Dijaz vraća u tim.

Sa druge strane, Franko Armani će se ponovo pojaviti na golu pošto je učestvovao u kvalifikacijama sa reprezentacijom Argentine, a Paulo Dijaz će zameniti Davida Martineza koji je takođe imao reprezentativnih obaveza sa Čileom. Još jedna od varijanti koja još nije definisana ima veze sa centrom napada, o kome se toliko puta govori posle odlaska Lukasa Beltrana. Stvar je u tome da se vremešni Salomon Rondon fino preporučio golovima kako sa timom tako i sa reprezentacijom Venecuele i spreman je da se vrati u startnih 11 umesto Migela Anhela Borhe, iako je Kolumbijac, takođe postizao golove u pomenutom periodu.

A na strani gostiju je ekipa Independijentea, koja zauzvrat nije izgubila u šest uzastopnih kola i stiže motivisana da ostvari makar remi u gostima protiv direktnog konkurenta u žestokom sporu za vođstvo grupe. Crveni su na visokom nivou od dolaska Karlosa Teveza, a u svom poslednjem nastupu pobedili su Barakas Sentral sa ubedljivih 3:0 na svom terenu. Štaviše, u trenutnom takmičenju izgubio je samo u debiju protiv Kolona, tada još pod tehničkim vođstvom Rikarda Zjelinskog, i od tada više nije doživeo neuspeh.

U poslednjih pet zvanično odigranih utakmica zabeležene su dve pobede, tri remija i nijedan poraz, pobedivši Rasing i Barakas Sentral, pored remija sa Argentinos Juniorsom, Institutom i Rosariom Sentralom. Trenutno je klub na prvom mestu i lidera Grupe A, sa 18 osvojenih bodova do sada, jedan iznad River Plejta. Igrajući kao gost, ekipa Independijentea zabeležila je nedavni učinak od tri pobede, tri remija i četiri poraza u poslednjih deset odigranih utakmica. Za ovu obavezu Apač neće moći da računa na Martina Kauteručija, koji se oporavlja od tegoba izazvanih salmonelom, Agustina Muleta koji pati od istegnuća aduktora u levoj nozi, niti na Airtona Kostu, koji pati od napreguća na tetivama levog stopala.

Iako su u minimalnom zaostatku na tabeli, River Plejt ima tehnički kvalifikovaniji tim od svog rivala, a činjenica da igra kod kuće ohrabruje njegove navijače. Poslednji duel odigran na istom ovom stadionu krajem aprila tekuće godine, okončan je pobedom Milionera sa 2:0 uz golove Ezekjela Barka i Migela Anhela Borhe.

------------------

Igraj novog Prognozzera - osvoji do 100.000 dnevno sa NULA dinara uloga.

-------------------

LIGA KUP ARGENTINE - 10. KOLO

Utorak

Estudijantes - Sarmijento 2:1 (1:0)

/Boseli 43pen, Romero 71 - Kaprof 52/

Velez - Banfild 0:1 (0:0)

/Rivera 78/

Barakas - Himnasija LP 1:2 (0:1)

/Tapija 73pen - Kolaso 4, Kabral 75/

Union - Defensa i Hustisija 0:0

Rasing - Boka Juniors 2:1 (0:0)

/Vekio 74, Sigali 90+6 - Merentijel 90+3/

Sreda

Argentinos Juniors - Urakan 1:2 (1:0)

/Redondo 21 - Puseto 59, 62pen/

Instituto - Rosario 0:0

Arsenal - Kolon U TOKU

23.30: (2,65) Atletiko Tukuman (2,90) Taljeres (2,80)

23.30: (2,00) Belgrano (3,10) Sentral Kordoba (3,90)

Četvrtak

02.00: (1,60) River Plejt (3,60) Independijente (5,60)

23.00: (2,10) San Lorenco (3,05) Platense (3,60)

Petak

02.00: (2,35) Lanus (3,00) Tigre (3,10)

02.00: (2,05) Njuels (3,10) Godoj Kruz (3,70)

***kvote su podložne promenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

Liga kup ArgentineRiver PlejtIndependijente

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara