Kejn počeo da pritiska Totenhem, ne igra protiv Barse! Koja je Levijeva dilema? Može li Bajern da se strpi još 12 meseci?

Vreme čitanja: 4min | uto. 08.08.23. | 18:03

I ko bi mogao da dođe da zakrpi rupu do idućeg leta

Nije baš da je ista meta - isto odstojanje, ali činjenica je da pregovori Bajerna i Totenhema oko Harija Kejna nisu naročito makli sa mrtve tačke. Neka dešavanja, doduše postoje, nemački velikan povećava ponude u određenim intervalima - poslednja je odbijena juče - no kako navode relevantni izvori sa Ostrva dogovor je u sve većoj magli kako koji dan prođe.

Danijel Levi poodavno je pristao da uđe u 'brakorazvodnu parnicu' na kojoj je Kejn insistirao, međutim još je daleko od potpisa koji bi njegovu najveću zvezdu učinio slobodnom da ode u zagrljaj drugom.

Izabrane vesti

Bild u današnjem izdanju otkriva kako je taj potonji predlog Bajerna zajedno sa bonusima prebacivao cifru od 100.000.000 evra, pa opet, Levi je samo odmahnuo rukom: nije dovoljno!

U međuvremenu Skaj sport piše kako je i sam Kejn počeo da gubi strpljenje, odnosno da je počeo da se aktivno uključuje u pregovore dva kluba i da pritiska svoj sadašnji. Iskusni napadač nije otputovao na utakmicu protiv Barselone (večeras od 20.00). Prema navodima engleskih kolega bliskih Totenhemu, ta odluka ne bi trebalo da ima bilo kakve veze sa odlaskom u Minhen, već o odmaranju pojedinih igrača, ali ako se u obzir uzme da se radi o generalnoj probi pred start sezone, ovakvo opravdanje izaziva sumnju među navijačima.

S druge strane, nije da nema logike da Angelos Postekoglu promeša karte, pošto je koliko juče njegov tim odmerio snage sa Šahtjorom iz Donjecka. Podsetimo, u tom susretu bilo je 5:1 za Sparse uz četiri Kejnova pogotka...

E sad, može biti da neodlazak u Barselonu i nije bio vid neposlušnosti prve zvezde. Ali da određeni pritisak igrača ka klubu postoji, tu dileme nema. Kapiten je naime obavestio i menadžera i ostale ljude iz sportskog sektora da odluka mora da bude doneta pre Totenhemovog starta u Premijer ligi. Što će reći pre nedelje, kada Pevci idu u Brentfordu.

U slučaju da ne bude dogovora sa Bavarcima do nedelje, Kejn će navodno ostati još 12 meseci u Londonu, a onda kao slobodan agent preći u Bajern, pošto je sa Nemcima lične uslove već dogovorio i dao reč rukovodstvu tog kluba.

U krajnjem slučaju, o tome je Uli Henes govorio još pre nekoliko nedelja...

The Athletic ostaje pri stavu da nemački šampion još nije odustao od namere da Kejna dobije ovog leta, slično navodi i Florijan Pletenberg sa nemačkog Skaja, najavljujući još jedan, konačan napad, međutim ono što nikako ne obećava, iz ugla Bavaraca, jeste informacija ovog prvog izvora da je razlika između ponude i potražnje i dalje velikih 25.000.000 funti, iliti blizu 30.000.000 evra.

Englezi se danas uglavnom bave dobrim odnosima Kejna i Postekoglua. Na to naslanjaju teoriju kako je njegov ostanak trenutno bliži od odlaska.

"U redovnim sam kontaktima i sa Harijem i sa ljudima iz kluba. Za sada sve normalno funkcioniše. Nisam zabrinut. Naš kapiten maksimalno obavlja sve obaveze postavljene pred njega", kazao je iskusni stručnjak kada su ga pitali da li očekuje da ostane bez najboljeg igrača.

Razumljivo, trener kao svaki trener, voleo bi da igrač takve klase ima makar na godinu dana. Ono što je pravo pitanje, jeste kako sada razmišlja Levi. Kejna očito ne može da ubedi da potpiše novi ugovor, pa je ozbiljna dilema da li mu se isplati da u sezoni bez Evrope i očito nevelikih očekivanja ima Harija Kejna u ekipi i da to plati tako što će da ostane bez 100.000.000 evra koje praktično već ima u džepu.

Naravno, i Bajern ima svoju računicu. Za napad velike domete u Ligi šampiona neophodan mu je centarfor top klase. Odluka je pala da to bude Kejn i male su šanse da ona bude promenjena makar Englez i ne došao ovog leta. Takav razvoj događaja značilo bi da je klub spreman da žrtvuje još jednu evropsku sezonu, u šta nije baš lako poverovati. Pogotovo nakon nagomilanog nezadovoljstva navijača, poklonjene titule od strane Dortmunda, izuzetno loših igara pod Tomasom Tuhelom i one blamantne nemoći u sudaru sa Mančester Sitijem, posebno u prvoj utakmici.

Bajern bi, u toj varijanti čekanja na Kejna još 12 meseci, svakako morao da pronađe neko prelazno rešenje koje se za sada ne nazire. Pre određenog vremena bio je na radaru novi prvi napadač reprezentacije Nemačke - Niklas Filkrug (30), koji bi potom ostao u klubu i bio alternativa Kejnu (pošto Šupo Moting odlazi idućeg leta), no poslednjih nedelja nema ovakvih nagoveštaja.

Valja podsetiti da Bajernov sportski sektor novog šefa dobija tek po okončanju ovog prelaznog roka - 1. septembra. Tada palicu preuzima Kristof Frojnd, doskorašnji poslovođa u RB Salcburgu.

Ulogu sportskog direktora ovog leta privremeno je preuzeo tandem Rumenige - Henes koji se reaktiviran iz penzije nakon otkaza Oliveru Kanu i Hasanu Salihamidžiću proletos.


tagovi

Hari KejnUli HenesKarl Hajnc RumenigeDanijel LeviLetnji prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

Bajern
Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara