Fudbaleri Kelna (©Reuters)
Fudbaleri Kelna (©Reuters)

Keln skoro 10 godina čeka na skalp Augzburga

Vreme čitanja: 2min | pet. 23.04.21. | 14:08

Jarčevima gori pod nogama, a ni bavarski tim nema luksuz da izgubi na premijeri 31. kola Bundeslige

Skoro punu deceniju Keln čeka na pobedu nad Augzburgom. U tom periodu je bavarski tim na 12 međusobnih dvoboja zabeležio šest pobeda, a u novijoj istoriji sukoba izabranici Hajka Herliha dominirali su u poslednja tri okršaja ukupnim rezultatom 7:1. S obzirom na situaciju na tabeli, teško da postoji važnija utakmica za Jarčeve, jer bi nastavak ove neugodne tradicije mogao da bude jasan znak da od opstanka nema ništa.

Pre tri kola moglo se činiti da će Augzburg sigurno da ostane u Bundesligi, ali kako je od tada osvojio samo jedan od mogućih devet, još će morati da se pomuči da bi sigurno opstao. Keln mu se nameće kao idealan rival, ali gosti ne dolaze u Bavarsku loše volje. U utorak su neočekivano srušili RB Lajpcig i oživeli nadu u preživljavanje.

Izabrane vesti

20.30: (2,80) Augzburg (3,05) Keln (2,70)

Novi trener Fridhelm Funkel, koji je nedavno preuzeo kormilo od Markusa Gizdola, postigao je svoj prvi uspeh posle početnog poraza u Leverkuzenu. Kelnu će nedostajati Sebastijan Anderson, kao i Ismail Jakobs, Jan Tilman i Kingsli Ehizibue.

"Svi smo krvarili protiv Lajpciga. Bukvalno smo se bacili na sve ili ništa", sijao je od sreće nedavno Funkel.

Domaći kormilr Hajko Herlih takođe nema značajnih problema sa izostancima, samo što će mu nakon neuspeha protiv Ajntrahta nedostajati Feliks Uduohaj, koji je posle sakupljanja petog žutog kartona dobio status suspendovanog.

Augzburg i dalje progoni mogućnost da se ubrzo nađe u zoni ispadanja, pošto je trenutno na 12. mestu sa sedam bodova više od Herte koja je na mestu koje vodi u baraž, ali Berlinci imaju dva meča manje. Sa druge strsne, gosti imaju "nož pod grlom". Zaista treba naporno da rade kako bi sustigli Bilefeld ili Verder koji su im četiri boda daleko.


tagovi

BundesligaaugzburgKeln

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara