Alison i Ogbona u duelu (©Reuters)
Alison i Ogbona u duelu (©Reuters)

Klop krivi sudije za Liverpulov poraz: Prvi gol neregularan, Kresvel morao da dobije crveni

Vreme čitanja: 2min | pon. 08.11.21. | 09:57

Posle izgubljene utakmice na gostovanju kod Vest Hema…

Jirgen Klop nije navikao da gubi. I ne voli da gubi. Posebno kada glavni uzrok neuspeha vidi u sudijama. A upravo su Kreg Poson i video-asistent Stjuart Atvel kumovali Liverpulovom porazu na gostovanju kod Vest Hema, prvom u novoj sezoni.

Nemački trener je pohvalio rivala za dobru igru, ali ipak smatra da bi sve bilo drugačije da su sudije donele drugačije odluke u dve sporne situacije. Prva se desila kod vodećeg gola Čekićara, gosti su momentalno protestovali uvereni da je Anđelo Ogbona faulirao golmana Redsa Alisona. Brazilac zbog toga nije mogao da dohvati loptu kako je planirao, pa ju je skrenuo u sopstvenu mrežu.

Izabrane vesti

Čist faul nad Alisonom. Kada vidite dinamiku cele situacije, koliko su oni blizu (Ogbona i Alison) jedan drugome, kako je moguće da to nije faul? Zaista čudna odluka”, ljutit je Klop.

01.15: (4,80) Aldosivi (3,45) Boka Juniors (1,80)

Druga situacija koja ga je iznervirala je start Arona Kresvela otvorenim đonom na Džordana Hendersona, Klop smatra da je to morao da bude crveni karton, ali Poson, opet nakon konsultacija sa Atvelom u VAR sobi, nije svirao ni faul.

Čist crveni karton. Da, on (Kresvel) je prvo dirao loptu, ali je krenuo toliko bezobzirno da nije ni bitno da li si dirao loptu. Ne smeš da startuješ stopalom toliko visoko”.

Posebno je Klopu zasmetala baš ta upotreba video tehnologije.

Previše imamo situacija u kojima samo kažemo ‘hajde da vidimo šta će VAR reći’. Imamo problem sa očiglednim greškama, jer se oni u VAR sobi kriju iza sudije. To je bio veliki problem za nas”, završio je Klop.



tagovi

Jirgen KlopAron KresvelAlison

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara