Simon Deli i Džunja Ito (©AFP)
Simon Deli i Džunja Ito (©AFP)

Klub Briž nikad nije poražen kod kuće u Superkupu, Genk se uzda u majski recept

Vreme čitanja: 2min | sub. 17.07.21. | 12:51

Uvodni belgijski pehar čeka vlasnika

Ekipe koje su zatvorile prethodnu sezonu u belgijskom fudbalu otvaraju novu, i to utakmicom za Superkup. U poslednjem kolu doigravanja za šampionski pehar Genk je 23. maja, takođe, na Jan Brejdelu savladao Klub Briž sa 2:1, ali to je bila Pirova pobeda budući da su plavo-crni već bili obezbedili drugu uzastopnu, a ukupno 17. titulu u istoriji.

Štrumpfovima su za utehu ostali trijumf u Kupu, te svest o tome da mogu da se nose sa prvakom jer su ga i početkom istog meseca deklasirali kod kuće s 3:0.

Izabrane vesti

20.45: (1,87) Klub Briž (3,60) Genk (4,20)

Odnos snaga nije se mnogo promenio pošto i jedni, i drugi računaju na gotovo identičan igrački kadar, a na klupama rivala ostali su Filip Kleman i Holanđanin Jon van den Brom. Dakle, nema većih nepoznanica i posebnih taktičkih zamki, kao ni ozbiljnijih hendikepa u vidu povreda – izuzetak je izostanak golmana domaćih Simona Minjolea, koji je prilikom zagrevanja pred utakmicu Belgije i Portugalije na tek završenom Evropskom prvenstvu iskrenuo koleno i odsustvovaće bar još dve nedelje.

Nepotrebno je naglašavati da žarko žele trofej, pre svega zbog sticanja samopouzdanja pred iskušenja koja slede, a ako je suditi po tradiciji bliži mu je rekorder Klub Briž (15 pobeda i svega tri neuspeha): Blauv-zvart na svom bunjištu nikad nije izgubio meč Superkupa, a ovo mu je osmi nastup na nekadašnjem Olimpijskom stadionu.

Interesantno je i to da se dueli u ovom takmičenju najčešće završavaju sa 2-3 gola, a tako je bilo i u prethodna dva navrata kada su se sastali isti ovi akteri. Oba su pripala Brižovcima.

SUPERKUP BELGIJE

Subota

20.45: (1,87) Klub Briž (3,60) Genk (4,20)

*** kvote su podložne promenama


tagovi

BelgijaKlub BrižGenksuperkup belgije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara