Fudbaleri Klub Briža (©Reuters)
Fudbaleri Klub Briža (©Reuters)

Klub Briž se sprema za Mančester Siti protiv Ilića i Radovanovića

Vreme čitanja: 3min | pet. 15.10.21. | 12:10

Kortrajk gostuje braniocu titule na premijeri 11. kola prvenstva Belgije pošto je nedavno ostao bez trenera Luke Elsnera

Početak u Ligi šampiona fenomenalan, ovaj u ligi može bolje. Klub Briž je posle četiri osvojena boda u sudarima sa PSŽ-om i RB Lajpcigom dozvolio sebi da se opusti u prvenstvu Belgije, usled čega je posle 10 utakmica na četvrtom mestu, ali sa samo bodom manje od lidera Epena. Potencijalni uspeh u večerašnjem premijernom duelu 11. kola Župiler Pro lige protiv Kortrajka odveo bi ga na vrh (20.45).

Nema iznenađenja što se Klub Briž nalazi u gornjem domu tabele, a možda ne bi trebalo da bude čudno ukoliko rezultati u nacionalnom šampionatu budu patili u narednom periodu. Ekipa Filipa Klemana remizirala je na startu evropske elite sa Pari Sen Žermenom 1:1, i pored činjenice da su Sveci postrojili zastrašujuću napadačku trojku u sastavu Mesi - Mbape - Nejmar, da bi u drugom kolu potvrdili da to nije bila slučajnost, pošto su u Nemačkoj ostvarili impresivnu pobedu od 2:1 protiv RB Lajpciga. Predstojeći susreti sa favoritom čitavog turnira Mančester Sitijem su na pomolu i iako će se Kleman nadati da će njegova ekipa održati san o prolasku u nokaut fazu, takođe će nastojati da plavo-crni ne posrnu u nacionalnom prvenstvu, dok jure svoju četvrtu titulu prvaka u pet godina.

Izabrane vesti

20.45: (1,27) Klub Briž (6,00) Kortrajk (10,0)

U poslednjem meču Klub Briža pred oktobarsku međunarodnu pauzu plavo-crni su u gostima remizirali 1:1 protiv rivala Anderlehta. Klub Briž se upušta u okršaj pošto je svaki od poslednjih devet domaćih susreta pobedio protiv Kortrajka, postigavši dva ili više golova u sedam navrata.

Kortrajk je uživao u svom najboljem startu belgijske lige od sezone 2016/17, osvojivši 15 bodova iz uvodnih 10 mečeva. Taj učinak mogao bi skupo da ga košta jer je ekipu prošle nedelje napustio trener Luka Elsner. Slovenac je dobio ponudu Standarda i nije se dvoumio, a njegovo mesto pre tri dana je popunio Karim Belosin, koji je donedavno predvodio Šarlrou.

------------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih?

Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

------------------------------

Poslednji meč De Kerelsa pre pauze završen je 2:2 kod kuće baš protiv Šarlroe, u utakmici koja je svedočila sa kombinovanih 45 udaraca ka golu, uključujući 20 pokušaja koji su išli u okvir. Kortrajk se hrabro borio protiv prvaka Belgije prošle sezone, izgubivši u oba navrata sa razlikom od jednog gola.

Krilni igrač Klub Briža Hose Izkijerdo ostaje van protokola zbog povrede kolena, dok je Ruben Providens takođe nedostupan usled problema sa skočnim zglobom. Takođe, Matej Mitrović je van stroja, a Eder Balanta je bio u nacionalnom timu Kolumbije.

Što se Kortrijka tiče, gosti zbog povrede ostaju bez Šarlsa Hermana, Lukmana Hakima, Timotija Derijka, Maksima Demana i Džone Osabuteija. Srpski internacionalci golman Marko Ilić i štoper Aleksandar Radovanović očekuju se u početnoj postavi.


tagovi

Belgija 1Župiler Pro ligaKlub BrižKortrajk

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara