Fudbaleri Kluža (©Reuters)
Fudbaleri Kluža (©Reuters)

Kluž u krizi od dolaska Petreskua, a sada ga čeka dupli derbi

Vreme čitanja: 3min | pon. 20.09.21. | 12:38

Šampion Rumunije je vezao dva poraza sa novim strategom na klupi, što ga brine pred mečeve sa Univerzitateom iz Krajove, prvo u prvenstvu (ponedeljak, 20.00), a zatim i u Kupu u četvrtak

Zažaliće čelnici Kluža zbog toga što su smenili Marijusa Šumudiku posle eliminacije od Crvene zvezde u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Prva reakcija ekipe je bila dobra, ali brzo je usledio pad u timu, koji je sada u ozbiljnoj krizi. To će ovog ponedeljka od 20.00 časova probati da iskoristi i Univerzitatea iz Krajove, koja im dolazi u goste u okviru 9. kola rumunske Lige 1.

Desetak dana je trebalo rukovodstvu aktuelnog prvaka da pronađe zamenu za Šumudiku. Dok je ekipa bila tako bez šefa stručnog štaba, igrala je najbolji fudbal. Pobedila je FCSB sa 4:1 u prvenstvu, a zatim i tokom pauze za mečeve reprezentacija Gaz Metan u prijateljskom meču sa 6:0.

Izabrane vesti

Jasno je bilo da je to kvalitetan tim i tokom onog beogradskog duela, koji je pripao Zvezdi sa 4:0. Prosto, crveno-belima se otvorilo tako da kazni Rumune za promašaje, a konačan rezultat je možda bio i previsok u korist našeg prvaka. Međutim, Šumudika se našao na udaru, iako je u prvenstvu Kluž imao sve pobede, a ubrzo je i smenjen.

Angažovan je Dan Petresku, još jedan dokazan i iskusan stručnjak, ali za sada Kluž deluje kao da je u ozbiljnom problemu. Na prva dva meča sa novim strategom ekipa je doživela prvo prvenstveni poraz od Botošanija, a zatim i u Ligi konferencije od Jabloneca. Oba duela završena su rezultatom 1:0.

Tu krizu će probati da eksploatiše i Univerzitatea, o čemu je pričao i njen trener Laurenciu Regekamp.

„Oni su izgubili i mi to moramo da iskoristimo! Kao i svaki drugi sa Klužom, ovo će da bude veoma težak meč. Igramo protiv šampionskog tima, veoma dobro organizovanog, sa sjajnim igračima. Nama je prednost što Kluž dolazi posle dva poraza, probaćemo da to iskoristimo da osvojimo sva tri poena. Naš protivnik ima veoa dobrog trenera i igrače koji imaju ozbiljan individualan kvalitet. Nema veze što su poraženi u Ligi konferencija, moramo da budemo fokusirani i spremni za borben meč“, poručio je Regekamp.

----------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno

----------------------

Kluž je i dalje prvi na tabeli sa 21 bodom iz osam kola, dok je tim iz Krajove tek na devetoj poziciji, sa dva boda manje od šestog mesta koje vodi u plej-of, a koje trenutno zauzima FCSB. Univerzitatea je neporažena na poslednja tri prvenstvena meča, savladala je Gaz Metan sa 1:0 i Rapid sa 2:1 a potom je u prošlom kolu sa Sepsijem odigrao 0:0.

Kluž i Univerzitatea su se sastajali već ove sezone u Superkupu Rumunije 10. jula, a tada je ekipa iz Krajove slavila posle penala, pošto niko nije dao gol iz igre. Zanimljivo, ove dve ekipe će odmeriti snage ponovo u četvrtak, u 2. kolu Kupa Rumunije. Taj meč će biti odigran u Krajovi.

RUMUNIJA - 8. KOLO

Petak

Mioveni - Čindija 0:1 (0:1)

UTA Arad - Rapid Bukurešt 2:2 (0:2)

Subota

Arđeš - Krajova 1:0 (1:0)

Botošani - Kluž 1:0 (0:0)

Nedelja

17.15: (2,80) Gaz Metan (2,90) Voluntari (2,85)

20.00: (1,57) FCSB (3,90) Dinamo Bukurešt (6,25)

Ponedeljak

17.00: (1,47) Farul Konstanta (4,10) Klinčeni (7,75)

20.00: (2,05) Univerzitatea (3,30) Sepsi (3,80)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

CFR KlužKlužKrajovaUniverzitatea Krajova

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara