Luka Modrić i Kevin de Brujne (©Reuters)
Luka Modrić i Kevin de Brujne (©Reuters)

Ko ispada - srebrni ili bronzani iz Rusije: Hrvatskoj igra i bod, Lukaku poslednji adut Belgije

Vreme čitanja: 5min | čet. 01.12.22. | 09:58

Svetsko prvenstvo, Grupe F: Vatreni ili Crveni đavoli (16.00)? Verovatno nema mesta za obe selekcije u nokaut fazi

Ključa pred poslednje kolo u Grupi F. Samo je Kanada otpisana posle dva poraza, dok su Hrvatska, Maroko i Belgija u borbi za dva mesta koje vode u osminu finala. Afrička selekcija je u najboljem položaju jer ima rivala koji je prežaljen, dok će verovatno evropski obračun u Al Rajanu između Vatrenih i Crvenih đavola da odluči o putniku u nokaut fazu. Obe utakmice se igraju od 16 časova.

Četa Zlatka Dalića je razočarala na premijeri protiv Maroka (0:0), ali je vicešampion sveta razbio Kanadu sa 4:1 i stigao na korak do osmine finala. Belgijanci su u padu godinama posle zenita pre četiri godine u Rusiji kada su bili bronzani. Najbolja generacija u istoriji belgijskog fudbala polako silazi s glavne scene. Eden Azar je samo bleda senka nekada velikog asa, Romelua Lukakua muče povrede, dok u prvih 180 minuta nije oduševio ni prva zvezda selekcije iz Rusije pre četiri godine, Kevin de Brujne. Nije ni atmosfera u timu Roberta Martineza bajna, iako su reprezentativci demanotvali da ima zle krvi među njima.

Izabrane vesti

Tim koji pobeđuje se ne menja, pa bi tako Dalić protiv Belgije mogao da izvede isto tim kao pre četiri dana protiv Kanađana. Na golu je Livaković, četvorica defanzivaca su Sosa, Gvardiol, Lovren i Juranović, na sredini iskusnan trio su Modrić, Brozović i Kovačić, dok će u špicu da budu Perišić i Kramarić koji će pretiti s krila, a Livaja će biti najisturereniji.

16.00: (2,75) Hrvatska (3,05) Belgija (2,75)

Tandem Kramarić – Livaja bio je pun pogodak Dalića u meču sa Kanađanima. Na tom meču podsetili su Vatreni na sjajna izdanja od pre četiri godine u Rusiji.

"Odlučujuća utakmica za prolazak protiv druge najbolje selekcije na svetu. Bili su četiri godine prvi. Sjajna reprezentacija, ne bi na početku odabrali da bude odlučujuća. Težak protivnik, nećemo se zavaravati slabijim izdanjem. Spremni smo. Nećemo ići na bod koji nam je dosta. Igra na bod donese nešto loše. Igrati kao protiv Kanade. Digli smo kriterije i to moramo da sačuvamo", rekao je Dalić, prenosi germanijak.hr.

Hrvati očekuju oporavljenog Lukakua u špicu.

"Verujemo da će on početi utakmicu. Njihov način igre se menja, on će biti sidraš koji će primati loptu leđima okrenut golu, sačuvati je i čekati da se priključi vezni red. To će biti njihov način igre i moramo to da osujetimo. Biće teško ako se s njim moramo rvati, nemoguće će ga biti dobiti u duelu, prejak je. Ali pametno pokrivanje i sprečavanje protoka lopte biće efikasno. On nije igrao puno ove sezone, ali je jak, težak, čvrst, jak, dobar u duelu i bit će težak zadatak za naše štopere. Ako ga dobro blokiramo, rešićemo pola posla. Spremamo se za to", objasnio je Dalić.

KVOTA U MOZZARTU DA ĆE HRVATSKA DA BUDE ŠAMPION SVETA JE 60,0.

Belgijanci nemaju izbora, posle poraza od Maroka, moraju da idu na pobedu. Očekuje se Romelu Lukaku u špicu pre Batšuaija, a vreme je da Eden Azar i Kevin De Brujne pokažu da su i dalje vanserijski fudbaleri.

Ništa se nije promenilo posle Maroka. Jednostavno, standardi koje smo stavili pred nas nisu bili ispunjeni. Nismo bili zadovoljni učinkom, ni protiv Kanade, a posle Maroka pogotovo. Morali smo da reagujemo. Tim mora da bude svestan da nisu važne glasine koje se šire. Što ih manje čitate, to bolje. Ovo je svetski nivo i naravno da ima priča. Novinari su više hteli tražiti negativne stavri nego podržati reprezentaciju. Ovo je lekcija za sve nas. Da smo ovde zbog sebe, da se borimo za one prave navijače koji će biti uz nas”, rekao je Martinez.

16.00: (3,80) Kanada (3,20) Maroko (2,10)

Novinare je zanimo status De Brujnea i Lukakua. Prvi nije u formi, drugi nije u potpunosti spreman posle duge pauze.

Morate imate 15 najboljih, pa odabrati 11 koji će igrati. Lukaku je važan adut. Ako ne blistate, on može rešiti utakmicu jednim potezom. Lider, rođen da bude vođa. Videćemo koliko može da igra. Protiv Maroka smo imali dobre trenutke, ali nismo gde bi trebalo biti. Sve je jasno, s remijem ne idemo dalje. Ovo je prilika da pobedimo i dokažemo da smo dobri kao 2018. Hrvati su izazov za nas”, istakao je španski stručnjak.

KALKULACIJE PRED POSLEDNJE KOLO U GRUPI F

HRVATSKA: Pobeda ili remi sa Belgijom je vode dalje. Može do osmine finala i porazom ako Maroko izgubi i okonča takmičenje u grupi slabijom gol-razlikom od vicešampiona sveta.

MAROKO: Ako ne izgubi susret sa Kanadom ide dalje. Može i porazom, ako se ispuni jedan od uslova: a) da Belgija izgubi; b) da Crveni đavoli odigraju nerešeno, ali da nemaju bolju gol-razliku od Maroka; c) da Hrvatska izgubi, a da nema bolju gol-razliku od Afrikanaca. Ako Belgija igra nerešeno, Maroko ne sme da bude poražen sa više od tri gola razlike da bi išao dalje.

BELGIJA: Pobedom nad Hrvatskom ide dalje. Može i remijem, samo ako Maroko izgubi i pritom završi sa slabijom gol-razlikom od selekcije Roberta Martineza.

KANADA: Već je eliminisana.

***U slučaju istog broja bodova, prvi kriterijum na Mundijalu je gol-razlika, zatim broj datih pogodaka, međusobni susreti, a ako i to bude izjednačeno odlučuje fer-plej (žuti karton donosi minus bod, dva žuta kartona – 3, direktan crveni karton – 4, žuti karton i direktan crveni – 5. Ako i to bude izjednačeno, žreb odlučuje rivala u osminu finala.

HRVATSKA – BELGIJA

AL RAJAN

Stadion: Ahmad bin Ali

Sudija: Entoni Tejlor (Engleska)

HRVATSKA (4-3-3): Livaković – Sosa, Gvardiol, Lovren, Juranović – Kovačić, Modrić, Brozović – Periišić, Livaja, Kramarić

BELGIJA (3-4-3): Kurtoa – Aldervejreld, Vertongen, Kastanj – Menije, Tilemans, Vitsel, T. Azar – De Brujne, Lukaku, E. Azar

------------

Budi u timu koji ne gubi - svakog dana Mundijala Mozzart deli 11 puta po 50.000 dinara

------------

SVETSKO PRVENSTVO – 3. (POSLEDNJE) KOLO

Četvrtak

16.00: (2,75) Hrvatska (3,05) Belgija (2,75)

16.00: (3,80) Kanada (3,20) Maroko (2,10)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Katar2022fudbalska reprezentacija hrvatskereprezentacija HrvatskeFudbalska reprezentacija Belgije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara