Ilustracija (©AFP)
Ilustracija (©AFP)

Kolumbijci stižu u Brazil da ne izgube, ali pita se Bragantino

Vreme čitanja: 3min | uto. 27.02.24. | 23:03

Agilas odlazi na revanš drugog kola kvalifikacija za Kopa Libertadores posle 0:0 iz prvog susreta

I ove, kao i prethodne tri nedelje, odigravaju se kvalifikacione borbe za grupnu fazu Kopa Libertadoresa, a noćas startuju revanš mečevi druge preliminarne runde najeminentnijeg klupskog takmičenja za Južnu Ameriku. Rasporedom su predviđena tri duela, prvi koji je počeo u nešto ranijem terminu (23:00) gde čileanski Palestino na svom terenu dočekuje Portugezu posle pobede u gostima od 2:1 i druga dva u treminu od 01:30 časa po srednjoevropskom vremenu u kojima se sastaju Sporting Kristal i Olvejz Redi, odnosno RB Bragantino i Agilas Doradas.

Pojedine situacije već sada su izvesne, a to se uglavnom odnosi na pobedu bolivijskog tima u prvoj utakmici sa čak 6:1. Ipak, duel između brazilskog i kolumbijskog predstavnika, obećava uzbudljiv okršaj posle nerešenog ishoda pre sedam dana u Medeljinu.

Izabrane vesti

U prvom okršaju, odigranom u Kolumbiji, meč je završen nerešenim rezultatom bez postignutih golova, te bi eventualno novi remi, odluku o prolasku u treću i završnu rundu kvalifikacija, odveo u penal seriju. Činjenica da igra kod kuće u ovom drugom meču daje Bragantinu dobre izglede za pobedu, još više s obzirom na trenutak kroz koji tim prolazi, a koji je došao do perioda od sedam utakmica bez poraza u svim takmičenjima. U tom nizu zabeležene su četiri pobede i tri remija, od kojih je poslednja bila u gostima kod Ituana, u saveznom šampionatu Paulista.

01.30: (1,33) RB Bragantino (4,60) Agilas (9,00)

Utakmica je dobijena minimalnim rezultatom, a ekipa Pedra Kašinje tom prilikom popela se na četvrto mesto na tabeli ukupnog plasmana i praktično zagarantovala prolazak u narednu rundu državnog prvenstva dva kola pre kraja grupne faze, sa pet pobeda, tri remija i četiri poraza. Red Bul Bragantino je tim koji karakteriše visok intenzitet igre i ofanziva. To je sastav koji traži bržu igru sa većim posedom lopte i visokim linijama. Ipak, ove sezone, igrajući kod kuće, Bragantino nije imao tako dobru kampanju jer je pobedio samo jednom u pet utakmica i generalno sa vrlo malo postignutih golova.

Sa druge strane, velika je verovatnoća da kolumbijski tim neće igrati u svom prepoznatljivom napadačkom stilu kako već drugu godinu zaredom praktikuje u domaćem prvenstvu. Agilas dolazi da ne izgubi i ima cilj da dođe do izvođenja jedanaesteraca.

Što se tiče dosadašnjeg učinka u kolumbijskoj ligi, Orlovi proživljavaju dobar trenutak. Imaju tri meča bez poraza i prošlog vikenda su kod kuće savladali Envigado sa 2:0. Reč je o ekipi koju ove sezone karakteriše jaka defanzivna igra i veoma skromni rezultati. Od devet utakmica koliko su odigrali od početka 2024. godine, samo na jednoj je viđeno tri gola, au ostalima vrlo malo zauzetosti za rezultat i generalno bez golova oba tima. Ovo pojačava ideju da će kolumbijski tim delovati na veoma reaktivan način u ovoj utakmici, a ono što se desilo u Kolumbiji daje neku sliku o scenariju koji možemo očekivati večeras.

U utakmici koja je završena nerešenim rezultatom na stadionu Atanasio Žirardot u Medeljinu, mogli smo da vidimo brazilski tim sa većim posedom lopte i malom nadmoćnošću u šutevima, ali sa samo dva udarca upućena u sam okvir gola, naspram pet Agilasovih. Verujemo da će ovoga puta tendencija biti naklonjena golova, ali sa brazilskim timom kao blagim favoritom.

KVALIFIKACIJE ZA KOPA LIBERTADORES - DRUGA RUNDA, REVANŠI

Utorak

Palestino - Portugeza U TOKU, prvi meč 2:1

Sreda

01.30: (1,33) RB Bragantino (4,60) Agilas (9,00), prvi meč 0:0

01.30: (1,28) Sporting Kristal (5,50) Olvejz Redi (8,50), prvi meč 1:6

23.00: Nasional - Akademija Puerto Kabeljo, prvi meč 2:0

Četvrtak

01.30: (1,60) Atletiko Nasional (3,60) Nasional Asunsion (5,60), prvi meč 0:1

01.30: (1,15) Botafogo (7,00) Aurora (15,0), prvi meč 1:1

23.00: (1,45) El Nasional (4,30) Sportivo Trinidense (6,25), prvi meč 1:1

Petak

01.30: (2,05) Kolo Kolo (3,20) Godoj Kruz (3,60), prvi meč 1:0

***kvote su podložne promenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

Kopa LibertadoresBragantinoAgilas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara