Zvezda Sijetla Raul Ruidijaz (©AFP)
Zvezda Sijetla Raul Ruidijaz (©AFP)

KONKAKAF liga kup - novi poligon za bitku SAD i Meksika

Vreme čitanja: 2min | uto. 10.08.21. | 23:15

Po četiri tima iz obe zemlje odmeriće snage u četvrtfinalu. Igra se po jedan meč do kraja takmičenja, a prvi dueli na programu su u noći između utorka i srede. Sporting Kanzas Siti dočekuje Klub Leon (02.00), a Sijetl Saunders će ugostiti Tigres (04.00)

Počinje nova, druga sezona KONKAKAF liga kupa, takmičenja koje igraju samo meksički i američki timovi. Prvak iz 2019. godine Kruz Azul ne brani trofej, tako da je tron slobodan za otimanje. Prvi četvrtfinalni mečevi na programu su u noći između utorka i srede, a takmičenje od 02.00 časova otvaraju Sporting Kanzas Siti i Klub Leon.

Učestvuju ove sezone po četiri tima iz obe države, Amerikanci su poslali po dva najbolja iz svake divizije od onih koji se nisu plasiralii u Ligu šampiona, dok su Meksikanci po sličnom principu odabrali četiri tima sa zbirne tabele prošle sezone.

Izabrane vesti

02.00: (2,35) Kanzas Siti (3,20) Leon (2,90)

Klub Leon je kao aktuelni prvak meksičke Aperture definitivno jedan od favorita. Prva od tri prepreke do trona mu je Kanzas Siti, trenutno najbolja ekipa Zapadne konferencije MLS. Klub Leon je posle poraza na otvaranju Aperture savladao Klub Tihuanu i Kveretaro, tako da u dobroj formi dolazi u SAD.

Rezultati Sporting Kanzas Sitija nisu baš konstantni u poslednje vreme, ostvario je samo dve pobede u prethodnih pet kola, a minulog vikenda odigrao je 0:0 sa Koloradom.

Dva sata kasnije, od 04.00 po srednjeevropskom vremenu, sastaće se Sijetl i Tigres. Taj meč se takođe igra u Sjedinjenim Američkim Državama, kao uostalom i čitav turnir.

04.00: (2,70) Sijetl (3,15) Tigres (2,55)

Ako je Klub Leon favorit za tron sa Meksičke strane, onda je Sijetl sa Američke. Saundersi su samo zbog velikog broja igrača koji su bili povređeni ili su igrali na Gold kupu ispustili lidersku poziciju Zapadne divizije MLS.

Ipak, očekuje se uskoro njihov novi uzlet. Po svim procenama, kada su kompletnim, jedan su od najjačih timova u MLS i veliki su favoriti da ga osvoje. Protiv Tigresa ipak nisu kompletni i zato će ovo možda da im bude najteži ispit. Kapiten Nikolas Lodeiro se oporavio od povrede kolena i to je dobra vest za Sijetl.

Tigres nije startovao idealno u Aperturi, osvojio je četiri poena iz prva tri kola, a prošlog vikenda je odigrao 1:1 sa Santos Lagunom. Sijetl i Tigres su se sastali dva puta 2013. godine, u Ligi šampiona. Tada su oba tima pobedila na svom terenu, Meksikanci sa 1:0, a Amerikanci potom sa 3:1.


tagovi

KONKAKAF ligaKanzas SitiLeonSijetl Saunders

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara