Lionel Mesi i Luis Suarez (©Reuters)
Lionel Mesi i Luis Suarez (©Reuters)

Kopa Amerika: Ko je jači - Mesi i Martinez VS Suarez i Kavani

Vreme čitanja: 3min | pet. 18.06.21. | 23:10

Argentina i Urugvaj noćas (02.00) u Braziliji igraju drugo kolo šampionata Zelenog kontinenta. Promo kvota u Mozzartu na pobedu Gaučosa je 2,17

Nekada su Lionel Mesi i Luis Suarez davali golove kao od šale u dresu Barselone. Ubitačni tandem razdvojio se prošlog leta kada su Katalonci odlučili da se zahvale Urugvajcu. Nekadašnji napadač Ajaksa i Liverpula dokazao je bivšem klubu da su ga se olako odrekli. Sa madridskim Atletikom je osvojio krunu u Primeri. Dvojica asova opet će da ukrste koplja jedan protiv drugog, ovoga puta u dresu reprezentacije.

Noćas (02.00) na Nacionalnom stadionu u Braziliju sastaju se Argentina i Urugvaj u drugom kolu Grupe A Kopa Amerika. Sve oči biće uprte u dvojicu asova. Jedan potez, magija sada već veterana mogli bi da odluče pobednika.

Izabrane vesti

"Odnos sa Mesijem je uvek prijateljski, ali na terenu se to zaboravlja. To mi se već događalo svaki put kad sam morao da se suočim s njim, bilo da sam igrao protiv Barselone ili protiv Argentine", rekao je popularni Pistolero pred duel sa Gaučosima.

Ove selekcije su najtrofejnije na tlu Južne Amerike. Urugvaj je rekorder sa 15 kruna, dok Argentinci imaju jednu manje, ali poslednji put su pokorili kontinent davne 1993. godine. Peščani sat za Mesija curi, ovo mu je verovatno poslednja prilika da osvoji Kopa Ameriku. Naredno prvenstvo kontinenta na programu je 2024. u Ekvadoru. Tada će omaleni virtuoz da ima 37 godina i pitanje je da li će tada biti aktivan fudbaler.

02.00: (2,17) Argentina (3,10) Urugvaj (3,80)

Ovaj duel nema veliki značaj jer su ove selekcije viđene u četvrtfinalu. Podsetimo, u prvoj fazi od pet reprezentacija u obe grupe pp četiri nastavljaju takmičenje. Gaučosi se nisu proslavili na premijeri. Odigrali su samo 1:1 sa Čileom. Argentinci su bili odlični u prvih 45 minuta. Lionel Mesi je zatresao mrežu šampiona Južne Amerike 2015. i 2016. godine, ali u nastavku igrač brazilskog Atletiko Mineira Eduardo Vargas doneo je bod Čilencima. Čak 18 šuteva uputili su Mesi i njegovi saigrači ka golu Čilea, međutim, nisu bili dovoljno precizni. Svega nekoliko išlo ih je u metu, ali nedovoljno dobro ili jako.

Urugvajci su bili slobodni u prvom kolu. Pre 10 godina četa Oskara Tabareza je bila šampion kontinenta. Popularni Učitelj već deceniju i po vodi ovu reprezentaciju. Osim Suareza, adut u napadu je i Edinson Kavani, napadač Mančester junajteda. Urugvajci nisu savladali Mesija i drugove još od 2013. godine.

Od tada su odigrali četiri međusobna duela. Dva su završena nerešeno, a dva pobedama Argentine. U poslednja dva okršaja ovih reprezentacija nije bilo pobednika. Meč kvalifikacija za Svetsko prvenstvo iz 2017. odigran je bez golova, a u prijateljskoj utakmici 2019. bilo je 2:0 za Argentinu, koja je slavila i dvaput pre toga po 1:0.

Zanimljivo je da obe selekcije u međusobni duel ulaze bez trijumfa, ali i bez poraza u 2021. godini. Gaučosi imaju tri remija, a nebesko-plavi dva u kvalifikacijama za Mundijal u Kataru. Obojica selektora Lionel Skaloni i Oskar Tabarez nemaju mnogo problema s povredama. Urugvajci ne mogu da računaju na defanzivca Palmeirasa Matijasa Vinu. Osim tandem u napadu Urugvaja, Kavanija i Suareza najveća opasnost po gol Gaučosa pretiće od Nikolasa De la Kruza, fudbalera River Plejta.

Društvo Mesiju u napadu praviće fudbaler Intera Lautaro Martinez. Po krilu će da preti igrač Štutgarta Nikolas Gonzales, dok ulogu džokera ima Serhio Kun Aguero, novi igrač Barselone. On je imao slabu sezonu sa Mančester Sitijem. Veći deo je propustio zbog povreda, a i kada je bio zdrav bio je u drugom planu kod Pepa Gvardiole.

Pogledajte novu epizodu podkasta u kojoj je gost bio nekadašnji reprezentativac naše zemlje Rade Bogdanović...

KOPA AMERIKA - 2. KOLO

GRUPA A

Petak

Čile - Bolivija u toku

Subota

02.00: (2,17) Argentina (3,10) Urugvaj (3,80)

***kvote su podložne promenama

GRUPA B

Četvrtak

Kolumbija - Venecuela 0:0

Petak

Brazil - Peru 4:0 (1:0)

/Aleks Sandro 12, Nejmar 68, Everton Ribeiro 89, Rišarlison 90+3/



tagovi

Kopa AmerikaKopa Amerika 2021Luis SuarezLionel Mesifudbalska reprezentacija Argentinereprezentacija Argentinereprezentacija Urugvaja

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara