Hulk (©Reuters)
Hulk (©Reuters)

Kopa Libertadores: Bokin život bez Teveza, Hulk došao da pokori Bombonjeru

Vreme čitanja: 4min | uto. 13.07.21. | 22:25

Velikan iz Buenos Ajresa, koji je bez takmičarske utakmice mesec i po, dočekuje zahuktali Atletiko Mineiro iz Belo Orizontea u prvom meču osmine finala najjačeg klupskog takmičenja Južne Amerike. Sero Portenjo domaćin u Asunsionu Fluminenseu

Kreće nokaut faza Kopa Libertadores, najjačeg takmičenje na tlu Južne Amerike. Nije bilo mnogo iznenađenje u grupnoj fazi. Brazilski i argentinski timovi vode glavu reč, a među 16 najboljih na kontinentu plasirali su se i šampion Čilea Univerzidad Katolika, ekvadorska Barselona iz Gvajakila i dva tima iz prestonice Partagvaja, Asunsiona - Olimpija i Sero Portenjo.

Osmina finala počinje duelom na Bombonjeri, jednim od tri duela brazilskih i argentinskih kubova u prvoj nokaut fazi takmičenja. Boka Juniors noćas (00.15) dočekuje Atletiko Mineiro iz Belo Orizontea. Velikan iz Buenos Ajresa je poslednju takmičarsku utakmicu odigrao poslednjeg dana maja, kada je izgubio ne samo polufinale Liga kupa Argentine od Rasinga iz Aveljanede već i kapitena, odnosno ljubimca navijača Karlosa Teveza. Apač je odlučio da napusti klub iz privatnih razloga, pa će Migel Anhel Ruso bez najiskusnijeg ofanzivca morati da traži prolaz protiv tima koji je blistao u grupnoj fazi kontinentalne elite.

Izabrane vesti

00.15: (2,75) Boka Juniors (2,75) Atletiko Mineiro (3,00)

Ekipa iz Belo Orizontea je osvojila 16 od 18 bodova prošetavši se kroz Grupu H bez ijednog poraza. Brazilski predstavnik je postigao 15 golova, šest zahvaljujući raspucanom Hulku. U isto vreme primio je samo tri. Boka je strepela do poslednje runde da bi tamo ubedljivo savladala bolivijski Strongest i obezbedila nokaut fazu.

Sada joj u prvoj od dve utakmice na noge dolazi ambiciozni Atletiko Mineiro čiju će ofanzivnu liniju predvoditi pomenuti Hulk uz pomoć razigranog Ignasija Naća Fernandeza. Nekadašnja uzdanica Rivera ima sjajne brojke od dolaska u Mineiro – na 19 mečeva je postigao sedam i namestio pet golova, mada neće biti stoprocentno spreman za okršaj sa Đenovljanima. Pre osam dana doneo je Atletiku trijumf protiv Kujabe, ali se u nastavku meča požalio na probleme u levoj preponi. Ispostavilo se da je istegao mišić. Videćemo koliko će Argentinac pomoći ekipi da u prvom činu borbe protiv Boke. Nekadašnja vedeta Rivera u konkurenciji je za tim.

Veliki hendikep za domaćina biće činjenica da nije odigrao takmičarski meč gotovo mesec i po dana, dok je Atletiko za to vreme odigrao čak 11 utakmica. Ekipa trenera Kuke na Bombonjeru dolazi u seriji od četiri trijumfa u Brazileirau.

Za argentinskog velikana neće igrati Kolumbijci Frank Fabra i Edvin Kardona koji su sa svojom reprezentacijom osvojili treće mesto na Kopa Amerika. Povređeni su Almendra i Salvio. U napadu će igrati Sebastijan Vila i Pavon, a očekuje da debituje Norberto Brijasko koji je nedavno potpisao za Boku, a stigao je iz Urakana.

Tim iz Belo Orizontea je lišen usluga Kena, Alana Franka, Maronija i Rafaela zbog povreda. Natan je bolestan, dok je Giljerme Aran sa olimpijskim timom.

U istom teminu (00.15) Sero Portenjo dočekuje Fluminense na stadionu Pablo Rohas u Asunsionu. Hendikep za nekadašnjeg paragvajskog šampiona je što je poslednju utakmicu odigrao pre mesec i po, dok je gigantu iz Rija u toku Serija A. Flu je imao krizu prošlog meseca, ali poslednje tri utakmice u Brazileirau je osvojio sedam bodova. Proteklog vikenda, tim iz Rija je dobio Sport Resife u gostima sa 2:1, a oba gola delo je napadač Luke.

00.15: (2,75) Sero Portenjo (2,90) Fluminense (2,90)

Fluminense će igrati bez dvojice važnih igrača. Nino je sa olimpijskom timom Brazila i sprema se za Tokio, dok je Martineli suspendovan zbog tri žuta kartona. Njhove zamene biće Manoel i Andre. Van tima je i Paragvajac Raul Bobadilja. Napadač Abel Ernandez bi trebalo da se stavi na raspolaganju treneru Rožeru Mašadu. On se oporavio od povrede pete. Iskusni napadač Fred povredio se proteklog vikenda, ali je otputovao s timom u Asunsion. Najverovatnije će napadač da počne meč s klupe, a prednost će imati oporavljeni Abel Ernandez.

Sero Portenjo će biti lišen usluga veziste Anhela Kardoza koji se povredio na Kopa Amerika braneći boje Paragvaja. Trener Arse u napadu će da se osloni na iskusne Moralesa i Boselija. Ovi timova su igrali dvomeč Kopa Sudamerikane pre 12 godina. Slavio je Fluminense u oba meča, sa 1:0 u Asunsionu i 2:1 u Riju.


tagovi

Kopa LibertadoresJužna AmerikaFlamengoAtletiko MineiroSero PortenjoFluminenseSao PauloRasing Klub

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara