Fudbaleri Defense i Hustisije (©Reuters)
Fudbaleri Defense i Hustisije (©Reuters)

Kordoba hoće kao Arsenal, Bekasese ne menja tim koji dobija

Vreme čitanja: 4min | pet. 03.09.21. | 22:30

Argentina 1: Defensa i Hustisija veliki favorit u sudaru sa rivalom iz Santijago del Estera, koji je pretposlednji na tabeli i trebalo bi da ga preuzme Serhio Rondina, doskorašnji kormilar tima iz Sarandija

U susretu koji će da otvori 10. kolo argentinske Profesionalne lige, a koji je na programu noćas (23.55), aktuelni šampion Kopa Sudamerikane i vlasnik južnoameričkog Superkupa Defensa i Hustisija dočekaće na svom stadionu Norberto Tito Tomaheljo Sentral Kordobu iz Santijago del Estera.

Oba tima u ovaj meč ulaze sa imperativom pobede, ali je trijumf ipak potrebniji gostujućem sastavu, koji nije slavio na poslednjih šest utakmica. Povrh svega, proteklog vikenda ostao je i bez trenera Gustava Koleonija. Železničari iz Santijaga su proteklog vikenda doživeli još jedan u nizu neuspeha, kada su na svom terenu poraženi od Rosario Sentrala sa 4:2. Na pomenutih poslednjih šest duela u kojima posti, Sentral Kordoba je uspela da izbori tri remija i pretrpi isto toliko poraza. Otuda se crno-beli tim sa samo sedam osvojenih bodova u dosadašnjem toku šampionata nalazi na 25. mestu, tik iznad dna tabele na kojem se nalazi Arsenal iz Sarandija. Železničare će privremeno da vodi tandem Sebastijan Skolari i Adrijan Adover, koji nije hteo da otkriva svoje namere u izboru igrača i postavci igre za noćašnji okršaj.

Izabrane vesti

23.55: (1,88) Defensa i Hustisija (3,40) Sentral Kordoba (4,40)

Zbog pozitivnih rezultata na poslednje četiri utakmice, dve pobede i dva remija, Odbrana i Pravda će izaći sa istim timom koji je u prethodnom kolu igrao nerešeno bez golova protiv Arsenala. Bekaseseova ekipa trenutno zauzima deseto mesto na tabeli sa 12 bodova, a četvrtu pobedu u ovoj sezoni potražiće kod kuće protiv gostiju iz Estera. Igrači koji bi mogli da ponovo budu u protokolu posle izvesnog vremena su centralni defanzivac Franko Paredes i levi bek Marselo Benitez, obojica su se oporavila od zadobijenih povreda, ali po svemu sudeći meč će početi sa klupe za rezerve.

Pored igrača koji su u prethodnom prelaznom roku napustili Sokolove iz Florensio Varele, poput Brajana Romera i Enca Fernandeza koji su pojačali redove River Plejta, u sastavu se neće naći ni Euhenio Isnaldo, koji je slobodan, ali se govori kako bi ponovo mogao da se naće u čileanskom Unionu iz La Kalere, odakle je poslednji put i stigao u južni Ajres. Što se tiče početnog sastava, tu, kako je već naglašeno, ne bi trebalo da dođe do većih promena. Na golu je standardni Ezekjel Unsain, defanzivnu liniju formiraće Adonis Frijas, Nikolas Tripikio i Aleksis Soto, u veznom redu nastupiće Ugo Silva, Fransisko Pizini, Kevin Gutijerez, Gabrijel Aken, dok će po bokovima pri ofanzivi delovati Valter Bou i Karlos Rotondi, a kao najistureniji u formaciji naći će se Rodrigo Kontreras.

I samo nekoliko dana kasnije, posle otpuštanja Gustava Koleonija, klub iz Santijago del Estera blizu je dogovora sa nekadašnjim strategom Arsenala, Serhiom Rondinom. Zahtevi rukovodstva su jasni: ponoviti ono što je urađeno u Arsenalu, dakle, bez mnogo kapitala, dati timu identitet i učiniti ga konkurentnim. I, iako je njegov dolazak u Sentral Kordobu u toku i izvesno će se dogoditi u najskorijem periodu, u kancelarijama popularih Železničara i dalje su oprezni.

"Još nismo došli do konačnog dogovora, razgovaramo. On je naša prva opcija", prokomentarisao je Ole Hose Alfano, predsednik kluba.

Od nedavnog odlaska iz Arsenala Rondina se povezivao sa nekoliko klubova u zemlji i inostranstvu, među kojima je možda i najzvučnije ime bila Himnasija iz La Plate. Međutim, odredište će vrlo verovatno, na iznenađenje mnogih, biti crno-beli tim iz Estera.

"Blizu smo dogovora, ali on još nije zvanično postignut. Završavamo sa definisanjem nekih ličnih uslova u vezi budućeg stručnog štaba", rekao je Rondina.

Sa 49 godina i velikim iskustvom predvođenja uglavnom klubova u drugom po jačini rangu argentinskog fudbala, Rondini bi ovo bio tek drugi angažman u nekom timu iz elitne divizije posle skoro 15 godina staža u Nasional B ligi. Stoga, pošto su razmotrene i druge opcije, poput Nestora Apuza, Železničari ostaju u nekoj dozi neizvesnosti čekajući konačan odgovor Serhija Rondine. Ideja čelnika kluba bila je da već ove noći protiv Defense može da preuzme komandu nad ekipom. Ipak, ako do dogovora dođe, to će se dogoditi u narednom kolu kada će Kordoba na svom Alfredo Tereru dočekati Atletiko Tukuman.

ARGENTINA 1 - 10. KOLO

Petak

23.55: (1,88) Defensa i Hustisija (3,40) Sentral Kordoba (4,40)

Subota

02.15: (2,45) Urakan (3,00) Aldosivi (3,20)

18.30: (1,75) Atletiko Tukuman (3,60) Arsenal (4,90)

20.45: (2,20) Lanus (3,10) Sarmijento (3,60)

20.45: (1,75) Kolon (3,60) Njuels (4,90)

23.00: (2,30) Platense (3,10) San Lorenco (3,35)

Nedelja

01.15: (3,35) Rosario Sentral (3,10) Boka Juniors (2,30)

18.30: (2,25) Godoj Kruz (3,20) Himnasija La Plata (3,35)

18.30: (3,25) Patronato (3,10) Taljeres (2,35)

23.55: (2,00) Rasing (3,20) Banfild (4,20)

Ponedeljak

02.15: (2,25) River Plejt (3,15) Independijente (3,45)

23.00: (2,40) Estudijantes (2,95) Argentinos Juniors (3,40)

Utorak

01.15: (2,00) Velez (3,40) Union (3,90)

*** kvote su podložne promenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

Argentina 1Sentral KordobaDefensa i Hustisija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara