Juri Alberto (©Reuters)
Juri Alberto (©Reuters)

Korintijans sve karte bacio na osvajanje Kopa Sudamerikane, Fortaleza gazi na svim frontovima

Vreme čitanja: 3min | uto. 26.09.23. | 23:05

Noćas na programu prvi susret polufinala drugorangiranog takmičenja Južne Amerike

Željno očekivano polufinale Kopa Sudamerikane počinje u sredu u ranim jutarnjim časovima po srednjoevropskom vremenu, kada Korintijans dočeka Fortalezu na Neo Kimika areni (02.30).

Revanš duel biće za sedam dana u isto vreme, na Kastelau. Brazilu je zagarantovan predstavnik u finalu ovog takmičenja treću godinu zaredom, a 28. oktobra će se boriti sa ekvadorskom ekipom LDU Kito ili Defensom i Hustisijom iz Argentine.

Izabrane vesti

Korintijans je dospeo u drugorangirano kontinentalno takmičenje pošto nije uspeo da se nađe među najbolja dva mesta u grupnoj fazi Kopa Libertadores. Završio je sa sedam bodova iza Independijente del Valjea i Argentinos Juniorsa.

Pošto je ispao u Kopa Sudamerikanu, Timao je pokazao da je previše dobar za peruanski Universitario savladavši ga zbirno 3:1, potom je u osmini finala eliminisao argentinski Njuels Old Bojs pobedivši ga ukupno 2:1, pre nego što su mu bili potrebni penali da reši nerešen rezultat četvrtfinala protiv Estudijantesa iz Aveljanede.

02.30: (2,50) Korintijans (3,10) Fortaleza (3,05)

Iako je forma ekipe Vanderleja Luksemburga u drugom po snazi međunarodnom takmičenju u Južnoj Americi bila solidna, nastupi ekipe u brazilskoj Seriji A su bili daleko manje impresivni. Timao je trenutno na 10. mestu i 10 bodova iza Atletiko Paranaensea, koji zauzima poslednja mesta u kvalifikacijama za Kopa Libertadores.

Korintijans daje prednost Kopa Sudamerikani u ovom poslednjem delu sezone, posebno pošto je uspeo da se odmakne od zone ispadanja u nacionalnom prvenstvu. Pošto se suočio sa sušom od pet mečeva i video kako se trener Luksemburgo suočavao sa otkazom, Timao stiže na utakmicu motivisan pobedom protiv Botafoga, lidera Brazila, prošlog petka.

Pored toga, Korintijans i Fortaleza su se sastali u ligi pre samo dve nedelje, a Trikolori su se radovali 2:1 na svom terenu, što bi moglo da im pruži blagu psihološku prednost u ovom dvomeču. Međutim, Timao još može da se uzda u to što je pobedio odbeglog lidera Serije A i sada je neporažen kod kuće u 11 poslednjih susreta u svim takmičenjima.

U međuvremenu, Fortaleza je bila veoma dobra u osnovnoj fazi Kopa Sudamerikane, pošto je sa vrha grupe sa 15 bodova u šest mečeva izborila mesto u nokauzt fazi. U osmini finala eliminisala je paragvajski Libertad sa 2:1, a u četvrtfinalu je bila bolja od Amerike Mineiro 5:2.


Primetno je da su izabranici Huana Pabla Vojvode počeli da pronalaze veoma dobar ritam pred kraj sezone, pobedivši u sedam od osam prethodnih mečeva u svim takmičenjima. Trikolori su već pominjanu pobedu nad Korintijansom ispratili još jednom od 2:1 protiv Sao Paula prošle nedelje, čime su zadržali osmo mesto na veoma kompaktnoj sredini tabele prvenstva Brazila i ostali u potrazi za automatskim mestom u Kopa Libertadores.

Luksemburgo ima tri nedostupna igrača, jer su Paulinjo, Đovane i Roni isključeni zbog povrede. Trener Korintijansa je koristio dve formacije 4-4-2 i 4-3-3 tokom poslednjih nekoliko utakmica, a u napadu će verovatno da koristi Jurija Alberta i Pedrinja.

Vojvoda je bez Pedra Roše i Erkulesa, pošto su oni još van terena zbog ozbiljnih povreda ligamenata i očekuje se da će još neko vreme ostati van terena. Fortaleza je igrala sa istih početnih 11 u minula dva susreta, pa ponovo treba očekivati

Marinja, Lusera i Giljermea u vrhu formacije 4-3-3.

Pored mogućnosti da osvoje međunarodnu titulu, dva kluba se bore za milionsku nagradu. Šampion Kopa Sudamerikane inkasiraće nešto više od četiri miliona evra, a drugoplasirani dobija oko milion i po.


-------------------

Igraj novog Prognozzera - osvoji do 100.000 dnevno sa NULA dinara uloga

-------------------

KOPA SUDAMERIKANA - POLUFINALE, PRVI MEČEVI

Sreda

02.30: (2,50) Korintijans (3,10) Fortaleza (3,05)

23.55: (1,70) LDU Kito (3,60) Defensa i Hustisija (5,40)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Kopa SudamerikanaKorintijansFortaleza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara